«Καυτός» Sam στην Μόσχα (vids)

«Καυτός» Sam στην Μόσχα (vids)

bet365

Με τον Γιώργο Σαμαρά να γίνεται ο απόλυτος πρωταγωνιστής με γκολ στο 90', η Σέλτικ δραπέτευσε από την Μόσχα (2-3) κόντρα στην Σπαρτάκ και βλέπει πρόκριση.

Το πρώτο γκολ του Ελληνα επιθετικού στην κορυφαία διοργάνωση ήταν απίστευτα σημαντικό καθώς χάρισε στους Καθολικούς τη νίκη στο «Λουζνίκι» σε βάρος της Σπαρτάκ Μόσχας και μαζί ελπίδες για πρόκριση από έναν πολύ δύσκολο όμιλο στον οποίο συμμετέχουν τεράστια ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, όπως Μπαρτσελόνα και Μπενφίκα. Ο Σαμαράς είχε σκοράρει ακόμα 9 φορές στην Ευρώπη, όμως αυτό ήταν το πρώτο στο Champions League, στο οποίο η Σέλτικ έχει πλέον 4 βαθμούς σε δύο αγώνες και αν η Μπαρτσελόνα δεν χάσει από την Μπενφίκα στο άλλο ματς, θα κοιμηθεί τουλάχιστον στη δεύτερη θέση του γκρουπ.

Μόλις στο 12' άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, με τον Λούστιχ να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Χούπερ από κοντά να γράφει το 0-1. Οι Ρώσοι απάντησαν λίγο πριν βγει το ημίχρονο (41') μετά από τρομερή μακρινή μπαλιά του Κάλστρομ και ασίστ του Αρι στον Εμενίκε στην κενή εστία για το 1-1.

Στην επανάληψη η Σπαρτάκ ολοκλήρωσε την ανατροπή με τον τερματοφύλακα της Σέλτικ, Φόρστερ, να αποκρούει ένα σουτ που πήγαινε άουτ, τον Ντε Ζέου να κάνει το γύρισμα και τον Εμενίκε να πετυχαίνει δεύτερο γκολ για το 2-1. Στο 62' έγινε η φάση που ουσιαστικά έκρινε τον αγώνα. Ο Χούπερ έφυγε σε αντεπίθεση, ο Ινσαουράλδε ίσα που άπλωσε το χέρι του, ο άσος των φιλοξενούμενων έπεσε και μετά από σύσκεψη ο ρέφερι έδειξε κόκκινη στον Αργεντινό που ήταν τελευταίος παίκτης.

Οπως ήταν λογικό η Σέλτικ ανέβηκε και πίεσε για την ισοφάριση και την πέτυχε στο 71' όταν μετά από πάσα του Χούπερ, ο Φόρεστ έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Κομπάροφ και έγινε το 2-2. Ο Κομπάροφ έγινε ο 15ος αρχηγός που πετυχαίνει αυτογκόλ στο Champions League, ενώ τελευταίος που το είχε κάνει ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε αγώνα με την Κοπεγχάγη στις 7 Δεκεμβρίου 2010.

Στην εκπνοή του αγώνα είχαμε ελληνικό δράμα για την Σπαρτάκ, αφού ο Γιώργος Σαμαράς νίκησε όλη την ρωσική άμυνα και με εκπληκτική σκαστή κεφαλιά δοκάρι και μέσα άφησε ανήμπορο τον Πεσάκοφ γράφοντας το τελικό 2-3!

Σπαρτάκ Μόσχας (Ουνάι Εμερι): Πεσγιάκοφ, Παρέχα, Ινσαουράλδε, Μακέεφ, Κάλστρομ, ΜακΓκίντι (76' Τζιούμπα), Ντε Ζέου, Κομπάροφ, Ραφαέλ Καριόκα, Αρι (87' Κοζλόφ), Εμενίκε.

Σέλτικ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Ισαγίρε, Μάλγκριου (80' Λέντλεϊ), Γουίλσον, Λούστιχ, Αμπροουζ, Μπράουν, Κόμονς, Γουανιάμα (70' Φόρεστ), Σαμαράς, Χούπερ.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα