ΠΑΣάς με Κοροβέση! (vid)

Νίκος Τσιώκος
ΠΑΣάς με Κοροβέση! (vid)

bet365

Ο Ίλιτς έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, αλλά ο Κοροβέσης άνοιξε το σκορ στο δεύτερο και ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε τον Λεβαδειακό 1-0 και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 επέλεξαν να παρατάξουν στον αγωνιστικό χώρο τις ομάδες τους οι Γιάννης Χριστόπουλος και Γιώργος Παράσχος. Φεγκρούς, Ντάσιος, Πάντος, Οικονόμου, Κοροβέσης, Κολοβέτσιος, Λίλα, Γεωργίου, Τσουκαλάς, Βίλα, Ίλιτς, ήταν αυτοί που ξεκίνησε ο τεχνικός του ΠΑΣ. Κυριακίδης, Μεντί, Λισγάρας, Χοσέμι, Κόρμπος, Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Ροζέριο, Ναπολεόνι, Πόι, Βασιλείου ήταν στο αρχικό σχήμα, από πλευράς Λεβαδειακού.

Λίγες φάσεις, χαμένο πέναλτι και 0-0

Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις, με τον Λεβαδειακό να έχει τις περισσότερες και τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 41' να ανοίξει το σκορ. Οι Βοιωτοί απείλησαν αρχικά στο 9', ενώ στο 20' Ροζέριο και Ναπολεόνι συνδυάστηκαν ωραία, με τον τελευταίο σουτάρει άουτ από πλάγια.

Τρία λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Λισγάρα από το ύψος του πέναλτι, ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Ροζέριο. Ο ΠΑΣ είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία του Κυριακίδη, με ένα σουτ του Τσουκαλά στο 33' να είναι κακό και να μην ανησυχεί τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Οι Βοιωτοί, μάλιστα, είχαν την τεράστια ευκαιρία στο 41' να ανοίξουν το σκορ.

Ο Πόι γύρισε την μπάλα από αριστερά, αλλά ο Βασιλείου την έστειλε ψηλά άουτ από πολύ κοντά. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το χαμένο πέναλτι του Ίλιτς. Ο Ναπολεόνι, ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος, ανέτρεψε τον Κοροβέση, με τον Καλογερόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Από εκεί ο Ίλιτς δεν ήταν εύστοχος, αφού έστειλε την μπάλα λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κυριακίδη.

Κοροβέσης και 1-0

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, είχαν μια δυο καλές στιγμές και ο Κοροβέσης έκανε ό,τι δεν έπραξε ο Ίλιτς. Ο νεαρός αμυντικός είδε την μπάλα να έρχεται στα πόδια του, αφού οι αμυντικοί του Λεβαδειακού δεν έδιωξαν την μπάλα στη σέντρα του Γεωργίου, και με κοντινό πλασέ δε δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Πίεσε ο Λεβαδειακός, πρώτη νίκη για ΠΑΣ

Έτσι, οι φιλοξενούμενοι αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά και να πιέσουν για την ισοφάριση, όμως δεν μπορούσαν να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΣ. Το πλασέ του Βασιλείου στο 68' πέρασε άουτ, όπως και αυτό του Μαχαίρα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο «Άγιαξ» κράτησε το 1-0, ενώ λίγο έλειψε να πετύχει δεύτερο τέρμα με αυτογκόλ του Μαχαίρα, και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, η οποία του έδωσε ταυτόχρονα βαθμολογική ανάσα.

Man of the match: Ο Νίκος Κοροβέσης έκανε καλό παιχνίδι, είχε αρκετές προωθήσεις και σε μια από αυτές πέτυχε και το γκολ, που έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, ενώ ήταν αυτός που κέρδισε το πέναλτι.

Αδύναμος κρίκος: Δεν μπόρεσαν να διώξουν οι αμυντικοί του Λεβαδειακού στο 54' την μπάλα, έπειτα από σέντρα του Γεωργίου και είδαν τον Κοροβέση να σκοράρει.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τον Τσουκαλά, που βοήθησε στην επίθεση. Ο Ναπολεόνι προσπάθησε περισσότερο από τον Λεβαδειακό, ενώ ο Βασιλείου θα μπορούσε να πετύχει ένα τέρμα.

Η γκάφα: Την έκαναν τρεις παίκτες, δυο του ΠΑΣ και ένας του Λεβαδειακού. Ο Βασιλείου έστειλε την μπάλα άουτ από κοντά στο 41', ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου ο Ίλιτς τον μιμήθηκε από το σημείο του πέναλτι. Σειρά πήρε ο Φεγκρούς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων της επανάληψης, όταν δεν έδιωξε σωστά την μπάλα, όμως στάθηκε τυχερός, αφού αυτή κατέληξε σε πόδια συμπαίκτη του και όχι στον Βασιλείου, που... καραδοκούσε.

Το στραγάλι: Καλή η διαιτησία από τον Καλογερόπουλο σε γενικές γραμμές, ενώ καλή δουλειά έκαναν και η βοηθοί του. Ο Αθηναίος ρέφερι θα μπορούσε να δείξει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μεντί στο 52' σε ένα μαρκάρισμά του στον Λίλα. Σωστή η υπόδειξη πέναλτι στην ανατροπή του Κοροβέση από τον Ναπολεόνι.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 41' με τον Βασιλείου και ο ΠΑΣ στο 45'+3' με τον Ίλιτς. Κανένας εκ των δυο δε βρήκε δίχτυα, κάτι που έκανε ο Κοροβέσης στο 52'. Ονειρικό ντεμπούτο για τον νεαρό αμυντικό και πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και οι Ηπειρώτες πανηγύρισαν την κατάκτηση των τριών βαθμών για πρώτη φορά φέτος.

Συνθέσεις ομάδων

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Ντάσιος, Πάντος, Οικονόμου (67' Πατσατζόγλου), Κοροβέσης (85' Αυγενικού), Κολοβέτσιος, Λίλα, Γεωργίου (71' Τζάνης), Τσουκαλάς, Βίλα, Ίλιτς.

Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Λισγάρας, Χοσέμι, Κόρμπος (65' Μαχαίρας), Μουλόπουλος, Ζησόπουλος, Ροζέριο (81' Ζαουί), Ναπολεόνι, Πόι, Βασιλείου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα