Αντέχει στην κορυφή! (vids)

Gazzetta team
Αντέχει στην κορυφή! (vids)

bet365

Δεν έχει σκοπό να αφήσει μόνη της την Γιουβέντους στην πρώτη θέση η Νάπολι που με πέναλτι του Καβάνι πέρασε από την Γένοβα (0-1) κόντρα στην Σαμπντόρια. Γκολ ο Κονέ!

Δεύτερη σερί νίκη και τρίτος διαδοχικός αγώνας χωρίς να δεχθεί γκολ για την ομάδα του Βάλτερ Ματσάρι, ο οποίος στο πρώτο μέρος του ματς μπήκε στο τερέν να διαμαρτυρηθεί και αποβλήθηκε. Οι Παρτενοπέι δείχνουν στο πρώτο κομμάτι της σεζόν σκληρό μέταλλο και με πέντε νίκες σε έξι αγώνες συνεχίζουν να είναι χέρι-χέρι με την Γιουβέντους στην κορυφή της Serie A. Εξι γκολ σε έξι ματς για τον Εντισον Καβάνι.

Μόλις στο 2' ο Καμπανιάρο σταμάτησε τον Κρίστιτς πριν σκοράρει μετά από εκτέλεση κόρνερ, ενώ ο Μάτζιο με λόμπα δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρομέρο. Οι Βεζουβιάνι είχαν την κατοχή και πίεζαν, όμως έκαναν στο υπόλοιπο πρώτο μέρος μόνο μία φάση με σέντρα του Καναβάρο και κεφαλιά του Καβάνι άουτ, ενώ οι Γενοβέζοι είχαν περισσότερες φάσεις με τους Εστιγαρίμπια, Γκασταντέλο και Σοριάνο να απειλούν. Πιο σημαντική φάση του πρώτου μέρους ήταν η αποβολή του τεχνικού της Νάπολι, Βάλτερ Ματσάρι, επειδή μπήκε μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απειλήσουν, με τον Χάμσικ να κερδίζει πέναλτι στο 66' σε ανατροπή από τον Γκασταντέλο, που αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και άφησε την Σαμπντόρια με 10 παίκτες. Ο Καβάνι λίγο αργότερα δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα για να δώσει το προβάδισμα στους Ναπολιτάνους. Οι παίκτες του Ματσάρι δεν μπόρεσαν να τελειώσουν το παιχνίδι, με τους Ινσίνιε και Καβάνι να χάνουν τις σημαντικότερες ευκαιρίες και παραλίγο να το πληρώσουν στα τελευταία λεπτά, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τη Νάπολι να φτάνει σε μία πολύ σημαντική νίκη 1-0.

Σαμπντόρια (Τσίρο Φεράρα): Ρομέρο, Γκασταντέλο, Ροσίνι, Μπεράρντι, Κόστα, Μουνάρι (70' Ντε Σιλβέστρι), Εστιγαρίμπια, Κρίστιτς, Σοριάνο (81' Ικάρντι), Ομπιάνγκ, Εντερ.

Νάπολι (Βάλτερ Ματσάρι): Ντε Σάνκτις, Γκαμπερίνι, Καναβάρο, Καμπανιάρο, Μπεχράμι, Μάτζιο (90' Μέστο), Ζουνίγκα, Ινλέρ, Χάμσικ (83' Τζεμαϊλί), Πάντεφ (65' Ινσίνιε), Καβάνι.

Ισοπεδωτική Γκρανάτα
Στο «Ατζούρι Ντ' Ιτάλια» η Τορίνο παρατάχθηκε φορώντας μαύρα περιβραχιόνια (σ.σ.: για τον θάνατο της μητέρας του προέδρου). Μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι παίχτες της Γκρανάτα όμως μόνο θλιμμένοι δεν ήταν. Φυσικό μετά το εκπληκτικό πέρασμα τους από την έδρα της Αταλάντα, την οποία διέλυσαν με 5-1 σε μία μάχη που θα έχει μακροχρόνιες συνέπειες αναφορικά με το ζήτημα του υποβιβασμού. Και να φανταστεί κανείς πως οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν. Στο 28' ο Ντενίς πανηγύρισε, με τον διαιτητή να μετράει οριακά το γκολ (ίσως ήταν οφσάιντ). Η Αταλάντα πίεζε από το ξεκίνημα και δύο λεπτά νωρίτερα είχε και δοκάρι σε φάουλ του Τσιγκαρίνι. Κόντρα στη ροή του αγώνα ήρθε η ισοφάριση με πέναλτι από τον Μπιάνκι (38'), για να ακολουθήσει ένα απίστευτο ρεσιτάλ σκοραρίσματος των Τορινέζων στην επανάληψη, με τους Γκάτσι (62'), Στεφάνοβιτς (66'), Ντ' Αμπρόσιο (73') και Μπιάνκι (76') να ισοπεδώνουν την Αταλάντα σε 14 λεπτά.

Καρέ με Κονέ
Μέχρι την επίσκεψη της στο «Ρενάτο Νταλ Αρα» η Κατάνια είχε δείξει δείγματα σοβαρής και δυσκολοκατάβλητης ομάδας. Ολη η καλή εικόνα της όμως αμαυρώθηκε από τη Μπολόνια που τη διέλυσε με 4-0. Ο Γκουαρέντε άνοιξε το λογαριασμό των Ροσομπλού στο 19' και τον διαδέχτηκε με δύο τεμάχια ο Τζιλαρντίνο (40', 61'). Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων σκόρερ χρίστηκε και ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο τον αγώνα και στο φινάλε εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Αντούχαρ για να βάλει το πρώτο γκολ του στη σεζόν.

Ουραγός και με κοινό
Την προηγούμενη Κυριακή είχε γίνει μπάχαλο με το Κάλιαρι-Ρόμα. Τελικά το «Ις Αρένας» παρέμεινε κλειστό, όπως έπρεπε να γίνει και η Ρόμα πήρε το ματς στα χαρτιά (3-0). Τώρα στην έδρα της Κάλιαρι δόθηκε άδεια να ανοίξει μία κερκίδα, ίσα ίσα για τους 5.000 κατόχους των διαρκείας. Θα μπορούσε να πει κανείς πως πολύ φασαρία έγινε για το τίποτα, μιας και όσοι μπήκαν στο γήπεδο, είδαν την ομάδα τους να χάνει 2-1 από την Πεσκάρα. Η νίκη των φιλοξενούμενων ήρθε στο 82' με το εύστοχο πέναλτι του Πινίγια. Οι νικητές είχαν προηγηθεί με τον Τερλίτσι (50') και είχαν ισοφαριστεί από τον Βάις (76'). Ηταν μία πολύ σημαντική νίκη με ορίζοντα παραμονής, με την Κάλιαρι να παραμένει ουραγός.

Ξέσπασε η Παλέρμο!
Το ντεμπούτο του Γκασπερίνι στον πάγκο των Σικελών αποδείχθηκε εντυπωσιακό, καθώς παρά το γεγονός ότι η Παλέρμο έπαιζε με 10 παίκτες από το 62' διέλυσε την Κιέβο 4-1 και έφτασε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα! Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ριγκόνι να χάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, όμως στο 13' ο Μίκολι με απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Ο Ντονάτι λίγο αργότερα παραλίγο να κάνει και το 2-0, όμως η Κιέβο βρήκε την απάντηση, ισοφαρίζοντας στο 28' με τον Ριγκόνι κόντρα στη ροή του αγώνα.

Ο Ντι Μικέλε παραλίγο να δώσει το προβάδισμα στην Κιέβο λίγο μετά, με τους Ριγκόνι και Μίκολι να προσπαθούν να σκοράρουν με απευθείας εκτελέσεις κόρνερ και να φτάνουν... κοντά στο γκολ! Στην επανάληψη ο Μίκολι έδωσε το προβάδισμα στην Παλέρμο με εκπληκτικό γκολ στο 59', πριν ο Μπριέντσα δει δεύτερη κίτρινη στο 62' και αφήσει τη «ροζανέρο» με 10 παίκτες. Ο Στοϊάν είχε δοκάρι για τους φιλοξενούμενους, όμως με γκολ των Τζιόρτζι (80') και Μίκολι με εκπληκτικό σουτ από τα 35 μέτρα (82') η Παλέρμο έφτασε στον θρίαμβο (4-1)!

Τέλος, η Λάτσιο επιβλήθηκε 2-1 της Σιένα στο «Ολίμπικο».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Σάββατο (29/9)

Πάρμα-Μίλαν 1-1 (66' Γκαλόπα-50' Ελ Σαραουί)
Γιουβέντους-Ρόμα 4-1 (12' Πίρλο, 16' πεν. Βιντάλ, 19' Μάτρι, 91' Τζιοβίνκο-69' πεν. Οσβάλντο)
Κυριακή (30/9)
Ουντινέζε-Τζένοα 0-0
Αταλάντα-Τορίνο 1-5 (28' Ντένις - 38' πεν., 76' Μπιάνκι, 62' Γκάτσι, 66' Στεβάνοβιτς, 73' Ντ' Αμπρόζιο)
Μπολόνια-Κατάνια 4-0 (19' Γκουαρέντε, 40, 61' Τζιλαρντίνο, 90+4' Κονέ)
Κάλιαρι-Πεσκάρα 1-2 (82' πεν. Πινίγια - 50' Τερλίτσι, 76' Βάις)
Λάτσιο-Σιένα 2-1 (18' Έντερσον, 38' πεν. Λεδέσμα - 90+1' Πάτσι)
Παλέρμο-Κιέβο 4-1 (13', 59', 82' Μίκολι, 80' Τζιόρτζι - 28' Ριγκόνι)
Σαμπντόρια-Νάπολι 0-1 (68' πεν. Καβάνι)
Ιντερ-Φιορεντίνα (21:45)

 

SERIE A Τελευταία Νέα