Μαρτύριο χωρίς τέλος! (vid)

Νίκος Αθανασίου
Μαρτύριο χωρίς τέλος! (vid)

bet365

Το... κράξιμο στο φινάλε τα λέει όλα! Η γκέλα έγινε συνήθεια στον Παναθηναϊκό (0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης), αλλά πλέον οι πάντες το πήραν απόφαση ότι το... βαρέλι δεν έχει πάτο!

To όνειρο του «Τριάντα»

Από την στιγμή που τόσο ο Μπουμσόνγκ όσο και ο Βελάσκες ήταν... οff και εκτός αποστολής, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε δύο επιλογές. Η πρώτη να ρίξει στα... βαθιά τον Τριανταφυλλόπουλο και η δεύτερη να μεταθέσει τον Βύντρα στο κέντρο της άμυνας. Τελικά, ο Πορτογάλος τεχνικός έδωσε την ευκαιρία στον 19χρονο «Τριάντα», ο οποίος κάνει ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι.

Παράλληλα, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Φορναρόλι, αφήνοντας στον πάγκο τον Πετρόπουλο που φαινόταν πως είχε το προβάδισμα.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Πίντο με τον Τριανταφυλλόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο και Μαρίνος τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Κουίνσι, δεξιά ο Μαυρίας, ελεύθερος ο Λάζαρος και στη κορυφή o Φορναρόλι.

Η... πετυχημένη συνταγή

Στην... αντίπερα όχθη, ο Σάκης Τσιώλης διατήρησε την πετυχημένη συνταγή του ξεκινήματος που έχει φέρει στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας τον Αστέρα Τρίπολης, με τους Αρκάδες μάλιστα να αποδίδουν και εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Κάτω από τα δοκάρια ο Φούλοπ, αριστερό μπακ ο Πιπίνης, δεξί ο Τσαμπούρης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαρτολίνι- Σανκαρέ. Αλβάρεζ και Κουρμπέλης στον άξονα της μεσαίας γραμμής, δεξί «φτερό» ο Ναβάρο, αριστερό ο Ράγιος και ο Ουσέρο πίσω από τον Περόνε.

Δοκάρι, Καρνέζης και... πέναλτι!

Το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό ήταν κάτι παραπάνω από... τελικός. Ένα ματς δίχως αύριο, μία ευκαιρία για να κάνει... restart και να μπορέσει να γύρισει το βαρύ κλίμα που υπάρχει μετά τα συνεχόμενα τραγικά αποτελέσματα. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και στο 8' θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ αν ο Κουκουλάκης καταλόγιζε ως πέναλτι την ανατροπή του Λάζαρου από τον Φούλοπ, η οποία θα έπρεπε να φέρει και την αποβολή του πορτιέρο των Αρκάδων. Φυσικά, αν ο ρέφερι από το Ηράκλειο είχε δει σωστά την δύσκολη αυτή φάση, θα μιλούσαμε για διαφορετικό παιχνίδι.

Μετά το πρώτο αναγνωριστικό τέταρτο, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε την κατοχή της μπάλας, το «τριφύλλι» δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει ήρεμα, με τον Μαρίνο να παίζει και για τον Βιτόλο στη μεσαία γραμμή. Μοιραία οι φιλοξενούμενοι έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ σε ένα τρίλεπτο... φωτιά(18'-21')αλλά ο Ορέστης Καρνέζης ύψωσε τοίχος κάτω από την εστία του, λέγοντας «όχι» τόσο στον Ράγιος όσο και στον Κουρμπέλη ενώ ενδιαμέσα ο Ναβάρο αστόχησε από κοντά με το κεφάλι.

Μετά το 20', o Παναθηναϊκός άρχιζε να παίρνει τα πάνω του χάρη στις κινήσεις του Κουίνσι και του Λάζαρου μεσοεπιθετικά και στο 25' ο «Λάζος» έχασε απίστευτη ευκαιρία μετά την κάθετη του Γκανέζου, στέλοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Αυτή η φάση... ξεσήκωση τους μέχρι εκείνοι την στιγμή νωχελικούς «πράσινους» αλλά η εξαιρετική αμυντική λειτουργία του Αστέρα, ιδιαίτερα στη μεσαία γραμμή, κρατούσε μακριά τους κινδύνους.

Δεν έχει πιο κάτω!

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός με την αλλαγή του Σισοκό έδειξε πως θέλει το κάτι παραπάνω μεσοεπιθετικά αλλά ο Ιβοριανός ήταν εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς να μπορεί να προσφέρει το παραμικρό. Οι «πράσινοι» με τις κινήσεις του Φερέιρα έδειξαν πως θέλουν να... ψάξουν το γκολ αλλά ο Αστέρας Τρίπολης είχε εξαιρετικήανασταλτική λειτουργία και δεν άφηνε να περάσει... κουνούπι. Δεν είναι τυχαίο πως η μοναδική στιγμή που οι φίλοι του Παναθηναϊκού έκαναν... αχ ήταν στο τέλος με μίακεφαλιά του... Νίκου Σπυρόπουλου!

Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός παραμένει κολλημένος στον πάτο της βαθμολογίας ενώ η εικόνα που αφήνει το παιχνίδι, είναι πως αν οι φιλοξενούμενοι ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια, θα έκαναν ακόμη μεγαλύτερη... κηδεία απόψε στο στάδιο!

MAN OF THE MATCH: Ο Ράγιος. Ο Ισπανός χαφ του Αστέρα Τρίπολης έκανε... όργια απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο και ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα του Παναθηναϊκού. Εξαιρετικές ντρίμπλες και εμπνεύσεις, αν είχε τελειώσει σωστά μία-δύο φάσεις θα είχε καταγράψει στο ενεργητικό του μια... ονειρική εμφάνιση.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ορέστης Καρνέζης. Δεν είναι τυχαία πως ήταν ο μοναδικός-μαζί με τον Τριανταφυλλόπουλο- που χειροκρότησαν οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, μετά το τέλος του παιχνιδιού. Ο διεθνής πορτιέρο κράτησε τα προσχήματα, είχε καθοριστικές επεμβάσεις και ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο κορυφαίος της ομάδας του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός με το... χειρόφρενο ανεβασμένο. Μια ομάδα χωρίς ταχύτητα, χωρίς έκρηξη. Ακόμη και όταν ο Αστέρας Τρίπολης... ταμπουρώθηκε, το «τριφύλλι» έδειχνε να βρίσκεται τουλάχιστον μια σκάλα κάτω σε επίπεδο φρεσκάδας. Κάτι που κάνει... μπαμ από μακριά.

Η ΓΚΑΦΑ: Είχε την μεγάλη ευκαιρία να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και να λυτρώσει τον Παναθηναϊκό. Το τελείωμα της φάσης από τον Λάζαρο στο 25' ναι μεν είναι καλό αλλά μόνο στα λόγια, καθώς έπρεπε να «γράψει» το 1-0. Έχασε μεγάλη ευκαιρία, η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο ενώ είχε και την επιλογή του αμαρκάριστου δίπλα του Φορναρόλι.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Διαιτησία που σηκώνει μεγάλη συζήτηση από τον Κουκουλάκη. Στη φάση του 8' από το τρίτο ριπλέι του συνδρομητικού φαίνεται πως υπάρχει ανατροπή του Λάζαρου από τον Φούλοπ, αν και μιλάμε για πολύ δύσκολη φάση που φυσικά θα μπορούσε να φέρει και την αποβολή του Φούλοπ και ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Από κει και πέρα, λίγα λεπτά αργότερα ο επόπτης κόβει με ανύπαρκτο οφ-σάιντ τον Περόνε πριν βγει απέναντι από τον Καρνέζη.

Ο Κουκουλάκης θα έπρεπε στο φινάλε του πρώτου μέρους να αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη τον Μπαρτολίνι για σκληρό μαρκάρισμα στο Κουίνσι ενώ σωστά βγάζει δεύτερη κίτρινη στον Τσαμπούρη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Βαρέλι δίχως πάτο θυμίζει ο Παναθηναϊκός που δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι με τίποτα και αγνοεί την νίκη από την πρεμιέρα κόντρα στον Λεβαδειακό. Ανήμπορος να βελτιώσει την εικόνα της ομάδας του ο Φερέιρα, ανήμποροι και οι ποδοσφαιριστές να κάνουν ακόμη και τα... βασικά μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα