Έσπασε το ρόδι η Γρανάδα!

Θάνος Σαρρής
Έσπασε το ρόδι η Γρανάδα!

bet365

Σε ένα εκπληκτικό ματς στο Λος Κάρμενες, η Γρανάδα κατάφερε να κερδίσει με 2-1 την Θέλτα, να πάρει την πρώτη της νίκη για φέτος και να φτάσει τους πέντε βαθμούς. Πολλές χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν πολύ για περίπου μία ώρα!

Η Γρανάδα κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο '9, δίνοντας την αίσθηση για το ό,τι θα ακολουθούσε. Ο Τόρζε δέχτηκε ένα τάκλιν στην περιοχή μετά από ωραία μπαλιά του Ελ Αράμπι, ο διαιτητής έδειξε στο σημείο του πέναλτι και ο Γκιγιέρμε Σικέιρα από την άσπρη βούλα έκανε το 1-0. Το γρήγορο γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους γηπεδούχους, οι οποίοι κυκλοφορούσαν την μπάλα με ψυχραιμία και συνέχιζαν τις επιθέσεις. Γρήγορα, κατάφεραν να πετύχουν ακόμα ένα γκολ. Ο Σιγκέιρα, σκόρερ του πέναλτι, κινήθηκε ωραία από τα αριστερά, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και βρήκε τον Τόρζε, που έκανε στο 17' το 2-0. Εκεί που είχε 2 γκολ σε πέντε ματς, η Γρανάδα κατάφερε να σημειώσει ακόμα δύο σε 17 λεπτά! Το εκπληκτικό πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με το γκολ Ιάγο Άσπας στο 19', με την Θέλτα να εκμεταλλεύεται την αμυντική ολιγωρία και να μειώνει.

Η ομάδα του Βίγκο αναθάρρησε και στο 27' έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, με την κεφαλιά του Αουγούστο Φερνάντες να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Η Γρανάδα απάντησε με μία διπλή ευκαιρία στο 35', όταν αρχικά ο Γκόμες και στη συνέχεια ο Ινίγκο Λόπεθ έχασαν την ευκαιρία να σκοράρουν από στημένη φάση και στπ 41', ο Ιάγο Άσπας έπιασε μια τρομερή κεφαλιά έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση της Θέλτα, με τον Τόνιο να να αποκρούει εντυπωσιακά. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ουμπίνια σούταρε πάνω στον κίπερ των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν ακόμα μια καλή στιγμή στο 45' με τον Τόρζε και ενώ λίγο πριν ο διαιτητής είχε χαριστεί στον Αουγούστο Φερνάντες, ο οποίος είχε κάρτα και έκανε ένα επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Σικέιρα.

Με το καλημέρα στο δεύτερο μέρος η Θέλτα απείλησε με ένα απευθείας φάουλ του Άσπας, δυνατό, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Τόνιο. Στο 49' απώλεσε μία ακόμα ευκαιρία, με την κεφαλιά του εξαιρετικού Άσπας μετά τη σέντρα του Φερνάντεθ να καταλήγει στην αγκαλιά του Ισπανού τερματοφύλακα. Ο πορτιέρο της Γρανάδα απέκρουσε και το δυνατό σουτ του Παρκ στο 55`. Ο ρυθμός έπεσε για περίπου ένα 10λεπτο, πριν ο Τόνιο πει ξανά «όχι» στον Ιάγο Άσπας, αποκρούοντας το πλασέ του με το πόδι.

Η Γρανάδα, που προσπαθούσε να διατηρήσει το προβάδισμα, βγήκε μπροστά στο 78' με τον Ελ Αραμπί, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Χάβι Βάρας. Η Θέλτα πίεσε πολύ στα τελευταία λεπτά, έφτασε τις 14 τελικές και είχε μία πολύ καλή στιγμή με τον Παρκ λίγο πριν τη λήξη. Η Γρανάδα όμως «οχυρώθηκε» και κράτησε την πρώτη της φετινή νίκη!

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα