Επαγγελματίας και... καμπανάκια!

Δημήτρης Τομαράς
Επαγγελματίας και... καμπανάκια!

bet365

Ο Ολυμπιακός ήταν κακός ενόψει Άρσεναλ, όμως στην Λίγκα κάνει... περίπατο αφού πέρασε κι από το Περιστέρι (1-0) με το γκολ του Φουστέρ!

Έτσι ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο γηπεδούχος Ατρόμητος ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά ήταν οι Σκόνδρας, Γιαννούλης, Λαζαρίδης και Φυτανίδης.

Στον άξονά του ήταν οι Ιγκλέσιας, Μπρίτο και Σουμπίνιο. Στα άκρα ήταν οι Δημούτσος και Επστάιν και μοναδικός προωθημένος ο Κούτσι.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη είχε τον Κάρολ στα γκολπόστ. Δεξί μπακ ήταν ο Παπάζογλου, τα δύο στόπερ οι Κοντρέρας και Μανωλάς και αριστερά ήταν ο Χολέμπας.

Στο κέντρο του ήταν οι Μανιάτης, Μοντέστο και Ιμπαγάσα με τους Φουστέρ και Μασάντο να είναι δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και τον Μήτρογλου στην κορυφή.

Το πρώτο μέρος

Ο Ατρόμητος μπήκε αρκετά δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να πάρει το πάνω χέρι στο παιχνίδι δίχως όμως να καταφέρει να βγάλει την μεγάλη φάση στο ματς στα πρώτα του λεπτά. Ο Ολυμπιακός που ανέβασε ρυθμό άμεσα απείλησε στο 9’ με μπαλιά του Ιμπαγάσα και σουτ του Φουστέρ που δεν το έπιασε όμως όπως ήθελε με την μπάλα να περνάει έξω.

Όσο περνούσε η ώρα οι μονομαχίες στο κέντρο γίνονταν όλο και πιο δυνατές ενώ δεν έλλειπαν και τα αρκετά λάθη σε μεταβιβάσεις και από τις δύο πλευρές. Τόσο ο Ατρόμητος όσο και ο Ολυμπιακός όμως δεν μπορούσαν να αποδώσουν ποδόσφαιρο ουσίας έχοντας προβλήματα στην ανάπτυξή τους αλλά και στο να βγάλουν φάσεις αξιώσεων μπροστά από τα αντίπαλα καρέ.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι πατούσαν πιο καλά στο γήπεδο και προξενούσαν αρκετούς πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα κάθε φορά που προσπαθούσαν να φτάσουν στην εστία του Κάρολ. Στο 22’ ένα μακρινό σουτ του Ιγκλέσιας πήγε άουτ.

Ατυχία Παπάζογλου και γκολ Φουστέρ

Στο 28’ ο Γκρέκο πήρε την θέση του τραυματία Παπάζογλου με τον Μοντέστο να πηγαίνει δεξί μπακ και τον Ιταλό να περνάει στον άξονα. Ήταν μία αναγκαστική αλλαγή. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες ήθελαν τον Έλληνα αμυντικό να έχει χτυπήσει αρκετά σοβαρά, βγάζοντας τον ώμο του.

Στο 32ο λεπτό ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ μετά από στημένη φάση. Ύστερα από φάουλ του Χολέμπας ο Μήτρογλου έκανε κεφαλιά μετά από πάσα του Μοντέστο με τους παίκτες του Ατρομήτου να διώχνουν την μπάλα προτού εκείνη περάσει την γραμμή με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι. Στην συνέχεια όμως ο Φουστέρ από κοντά με σουτ έκανε το 0-1.

Φουλ του… πρέσινγκ από Ατρόμητο

Οι παίκτες των Περιστεριωτών πάντως δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να πιέζουν τον Ολυμπιακό που εξακολούθησε να έχει έναν μάλλον ανορθόδοξο τρόπο ανάπτυξης και ο οποίος περίμενε τα περισσότερα σε οργάνωση και κυκλοφορία της μπάλας από τον Ιμπαγάσα. Παρέμειναν ιδιαίτερα κινητικοί και πρέσαραν στο φουλ τους αντιπάλους τους για ένα γκολ.

Μάλιστα είχαν μία πολύ καλή φάση με τον Σκόνδρα στο 41’ με το σουτ του αρχηγού του Ατρομήτου να περνάει λίγο έξω. Συνολικά πάντως ως εικόνα πρώτου μέρους ο Ολυμπιακός είχε μία αρκετά κακή παρουσία με τους γηπεδούχους να είναι πιο κινητικοί αλλά όχι όσο επικίνδυνοι θα μπορούσαν καθώς «πληρώνουν» το γεγονός ότι δεν είχαν μπροστά έναν γκολτζή φορ αλλά τον Κούτσι που δεν… τραβάει με τίποτα…

Τι συνέβη στην επανάληψη

Στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου ο Ζαρντίμ έκανε και άλλη… εσωτερική αλλαγή. Ο Μοντέστο γύρισε στον άξονα για να πάει δεξί μπακ ο Μανιάτης. Οι φιλοξενούμενοι βελτίωσαν την εικόνα τους στο γήπεδο και άρχισαν να αποδίδουν πιο καλά σε όλους τους τομείς.

Στον αντίποδα ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει δίχως να μπορεί να βγάλει την μεγάλη φάση στον αγώνα. Οι παίκτες του Πορτογάλου τεχνικού έκαναν από την άλλη καλές φάσεις για γκολ. Στο 74’ ο Γκρέκο έχασε ένα τετ α τετ με τον Ιτάνζ στέλνοντας την μπάλα άουτ ενώ στο 75’ ένα σουτ του Μήτρογλου μπλοκαρίστηκε.

Στο 77’ ο Μασάντο είχε μία ωραία ενέργεια και ένα σουτ που βγήκε άουτ. Στο 80’ ο Ιγκλέσιας είχε ένα καλό σουτ που βγήκε έξω ενώ λίγο πριν ο Ζαρντίμ είχε βάλει τον Σιόβα στην θέση του Μοντέστο με τον στόπερ του Ολυμπιακού να τοποθετείται ως αμυντικό χαφ.

Ο Ατρόμητος πίεσε μέχρι το τέλος για ένα γκολ, όμως επιθετικά δεν ήταν ούτε στην επανάληψη όσο επικίνδυνος έπρεπε και χρειαζόταν… Στο 87’ ο Χολέμπας έκανε ένα λάθος γύρισμα με την μπάλα όμως να μην κάνει το χατίρι του Ατρομήτου που πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ισοφαρίσει.

Κίνηση που δεν βλέπεις κάθε μέρα

Ένας πιτσιρικάς επιχείρησε να πετύχει με μπουκάλι τον Ντιόγο με την ενέργειά του να μην περνάει απαρατήρητη. Μόλις έγινε αντιληπτός δέχθηκε… επίθεση από άλλους οπαδούς που έβγαλαν έξω από το γήπεδο σηκωτό. Επιπλέον του έριξαν και ορισμένες... ψιλές. Αν μη τι άλλο ήταν μία κίνηση που έδειξε ότι στο Περιστέρι προσέχουν πολύ τέτοιες συμπεριφορές.

Man of the match: Ματσάρα δεν έκανε όμως και γκολ έβαλε και ευκαιρίες είχε να σκοράρει ξανά και προσπάθησε αρκετά. Ο λόγος για τον Φουστέρ που έκανε αρκετή δουλειά και σε αμυντικό και σε επιθετικό επίπεδο. Κυρίως βέβαια του πιστώνεται ότι έβαλε το μοναδικό τέρμα του παιχνιδιού.

Από κοντά του και ο Ιμπαγάσα. Ένας παίκτης που παραμένει… όαση για τον Ολυμπιακό και δημιουργικά και επιθετικά. Ένας ποδοσφαιριστής που συνείσφερε ακόμα και στο αμυντικό κομμάτι. Ειδικά η εικόνα του «Κάνιο» λίγο πριν την λήξη του αγώνα που τρέχει πιο πολύ από τον Ντιόγο που είχε μπει ως αλλαγή είναι όντως… όλα τα λεφτά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μασάντο. Ο Πορτογάλος έκανε με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι δεν είναι αριστερό χαφ και πως ανήκει στον άξονα. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Ολυμπιακό ούτε δημιουργικά ούτε επιθετικά. Αρνητικό πρόσωπο έβγαλε και ο Γκρέκο ενώ δεν… τράβηξε ο Μήτρογλου.

Σε επίπεδο άμυνας προβλήματα έβγαλε ο Κοντρέρας που πέρναγε αρκετή ταλαιπωρία από παίκτες του Ατρομήτου. Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού αν και δεν δέχθηκε τέρμα δεν ενέπνεε την απαιτούμενη σιγουριά σε ορισμένες στιγμές.

Από την άλλη ο Κούτσι ήταν σε κακή μέρα για τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς περίμενε πολλά περισσότερα από εκείνον στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο επιθετικό κομμάτι. Επιπλέον καλά δεν πήγαν οι Σουμπίνο και Δημούτσος.

Στο ύψος του: Οι Σκόνδρας και Ιγκλέσιας στάθηκαν σε σημαντικό βαθμό στο ύψος τους για τον Ατρόμητο. Ο αρχηγός των γηπεδούχων έκανε καλό αγώνα κάνοντας ουκ ολίγα χιλιόμετρα ενώ σκληρές και πολλές μάχες στον χώρο του κέντρου έδωσε ο Ιγκλέσιας που είχε στο ενεργητικό του και φάσεις για γκολ. Οι Κάρολ και Μανωλάς πήγαν αρκετά καλά από μεριάς Ολυμπιακού.

Η γκάφα: Ανήκει στην αμυντική γραμμή του Ατρομήτου στην φάση του γκολ του Φουστέρ. Λειτούργησε λανθασμένα και δέχθηκε ένα τέρμα από στημένη φάση.

Το στραγάλι: Με ουκ ολίγα λάθη η διαιτησία του Παππά και των βοηθών του και σε φάουλ που έδωσε και σε παραβάσεις που δεν έδωσε. Δεν έκανε το μεγάλο ατόπημα στο περιθώριο του αγώνα του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό όμως του έφυγαν αρκετές φάσεις και γενικά δεν είχε καλή παρουσία. Πήγε αρκετά άσχημα δείχνοντας μη ικανός να ανταποκριθεί σε τέτοιο επίπεδο.

Το ταμείο του Gazzetta: Σε ένα ματς που δεν διεκδικεί σε καμία των περιπτώσεων δάφνες ποιότητας για το ποδόσφαιρο που παίχθηκε ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη χάρις σε ένα γκολ που μπήκε από στημένη φάση. Πάντως οι Πειραιώτες δεν έδειξαν το απαιτούμενο αγωνιστικό πρόσωπο σε όλους τους τομείς ενώ ο Ατρόμητος είχε σαφές επιθετικό πρόβλημα, αν και προσπάθησε αρκετά.

Εν κατακλείδι ήταν ένα αρκετά κακό ματς που κρίθηκε από μία φάση. Για τον Ολυμπιακό το σημαντικό είναι πως νίκησε και τον Ατρόμητο όμως οφείλει να βελτιωθεί αισθητά για το παιχνίδι με την Άρσεναλ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν ιδιαίτερα κακός και έτσι δε θα έχει τύχη στο Λονδίνο.

Συνθέσεις ομάδων

Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Λαζαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας, Επστάιν, Δημούτσος (78’ Γκαρσία), Κούτσι (57’ Καραμάνος), Σουμπίνιο (60’ Μπέλιτς).

Ολυμπιακός: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (78’ λ.τ. Σιόβας), Μασάντο, Παπάζογλου (28' λ.τ. Γκρέκο), Ιμπαγάσα, Μήτρογλου (83’ Ντιόγο), Κοντρέρας, Φουστέρ, Χολέμπας, Μανωλάς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα