«Φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά...»

Γιώργος Φραδελάκης
«Φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά...»

bet365

Το gazzetta.gr ξεκίνησε το «ζέσταμα» για το μεγάλο ντέρμπι ΠΑΟΚ και Άρη. Γιώργος Φοιρός και Βασίλης Μπορμπόκης, «δείχνουν» τον «δικέφαλο» ως φαβορί και συμφωνούν ότι ακόμα κι έτσι, παραμένει... clasico.

Ένα ντέρμπι αλλιώτικο από τα άλλα... Αυτό παραδέχτηκαν τόσο ο Βασίλης Μπορμπόκης, όσο και ο Γιώργος Φοιρός στην συνέντευξη που παραχώρησαν στο gazzetta.gr. Μπορεί βέβαια ο Άρης να φαντάζουν ως το απόλυτο αουτσάιντερ, όπως ωστόσο θυμίζει ο πρώην τεχνικός του συλλόγου, το ίδιο συνέβαινε και το 1998 με τους «κίτρινους», ερχόμενοι όμως από την Β΄εθνική, νίκησαν τον συμπολίτη με 4-1, μέσα μάλιστα στην Τούμπα. Από εκεί και πέρα ο παλαίμαχος άσος του «δικεφάλου» δεν παραλείπει να αναφέρει και τις παγίδες που μπορεί να συναντήσει ο ΠΑΟΚ, ενώ στάζει... μέλι για τον Κάτσε, κάνοντας λόγο για τον πιο σταθερό παίκτη της ομάδας.

Ξεκινώντας από τον «γηπεδούχο» Βασίλη Μπορμπόκη, αναφέρεται παράλληλα στην έλλειψη παικτών που να κάνουν την διαφορά, ενώ ξεκαθαρίζει πως όποιες κι αν είναι οι συνθήκες που επικρατούν, το ΠΑΟΚ-Άρης θα είναι πάντα ντέρμπι...

Ακόμα ένα ντέρμπι με τον Άρη, αλλά αυτή την φορά ο ΠΑΟΚ δείχνει πως είναι το φαβορί...

«Έτσι δείχνουν τα πράγματα. Και βαθμολογικά αλλά και αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ υπερέχει του Άρη και φυσικά η νίκη επί της Ξάνθης, ήταν πολύ σημαντική πριν από ένα τέτοιο παιχνίδι. Ο κόσμος γέμισε ενθουσιασμό, θα δώσει δυναμικό «παρών» στο γήπεδο και παρά την κατάσταση του αντιπάλου, θεωρώ πως θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον».

Η ομάδα δείχνει να «χτίζεται» ακόμα, ποια είναι τα σημεία που θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση;

«Το πρόβλημα βασικά του ΠΑΟΚ θεωρώ πως είναι ότι του λείπουν παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Σε όλες τις γραμμές μάλιστα νομίζω ότι χρειάζεται τουλάχιστον ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής αυτή την στιγμή. Βέβαια λείπει και ο Γκαρσία, που η παρουσία του πραγματικά καθοριστική. Πρωτίστως πάντως το πρόβλημα είναι στο επιθετικό κομμάτι, χρειάζεται ένας μέσο με επιθετικές αρετές που να βοηθάει στο σκοράρισμα».

Θα είναι και αυτό το ματς ντέρμπι, ή μόνο στα... χαρτιά;

«Όχι, πάντα θα είναι ντέρμπι αυτά τα παιχνίδια. Ο κόσμος θα είναι ενθουσιώδης όπως προείπα, και η ατμόσφαιρα σίγουρα καυτή, όπως είναι συνέχεια σε τα ματς με τον Άρη. Περιμένω πάντως τον αντίπαλο να παίξει κλειστά και με αντεπιθέσεις, δεν είναι σε θέση αυτή την στιγμή ο Άρης να κάνει παιχνίδι υπεροχής.

Υπάρχει παγίδα για τον ΠΑΟΚ σε αυτό το παιχνίδι;

«Το σημαντικότερο νομίζω είναι το να μην δεχτεί πρώτος γκολ. Αν συμβεί αυτό, ο Άρης μπορεί από εκεί και πέρα να παίξει μαζική άμυνα και να κρατήσει ενδεχόμενο προβάδισμα. Ο ΠΑΟΚ αυτή την στιγμή αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα όταν βρίσκει κλειστές ομάδες αλλά ακόμα κι αν συμβεί αυτό, δεν θα πρέπει να αγχωθεί, αλλιώς θα την “πατήσει” ».

Είδαμε νεαρούς παίκτες να ρίχνονται στα... βαθιά φέτος στον ΠΑΟΚ. Πως τους βλέπεις ως τώρα;

«Εντάξει τον Σταφυλίδη τον ξέραμε από πριν. Ο Κάτσε μου αρέσει πάρα πολύ, είναι ο πιο σταθερός παίκτης αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ και δεν θα πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε σαν... πιτσιρικά, αλλά σαν μεγάλο. Φαίνεται πως είναι έτοιμος και μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας. Έχει θράσος αλλά θα πρέπει να πάρει και πιο επιθετικό ρόλο. Καλός είναι και ο Πέλκας αλλά περιμένω να δω περισσότερα».

Τι σου έχει λείψει από αυτά τα ματς;

«Κυρίως το άγχος και η αγωνία που νιώθεις το προηγούμενο βράδυ. Δεν μπορείς να κοιμηθείς, σκέφτεσαι μόνο το παιχνίδι. Δεν μπορείς να μην νιώθεις άγχος, πάντα θα υπάρχει, όμως από την στιγμή που ξεκινάει το ματς, θα πρέπει να το αποβάλλεις».

Ένα σχόλιο για τα διοικητικά, ο Ιβάν Σαββίδης ήρθε σε μία κρίσιμη στιγμή και τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ δείχνουν να έχουν «στρώσει»...

«Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε το οτιδήποτε, πρέπει να περάσουν τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια για να μπορέσει να κριθεί ο Σαββίδης. Φαίνεται ένας σοβαρός επιχειρηματίας και πρέπει πλέον να περιμένουμε».

Όσο για το... ταβάνι του φετινού ΠΑΟΚ;

«Πρωτάθλημα μοιάζει αδύνατο να «χτυπήσει», ως εκ τούτου στόχος είναι η κατάκτηση της δεύτερης θέσης. Με τον Ατρόμητο θεωρώ ότι θα παλέψει γι΄αυτό αφού ο Παναθηναϊκός δεν φαίνεται ικανός αυτή την στιγμή για πολλά πράγματα. Μπορεί στην συνέχεια να κάνει δύο-τρεις νίκες και να πάρει τα πάνω του, όμως με όσα έχει δείξει δύσκολα θα φανεί ανταγωνιστικός».

Από την πλευρά του ο Γιώργο Φοιρός δεν παύει να πιστεύσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα για τον Άρη, ενώ δείχνει και το σημείο που πρέπει να «χτυπήσουν» οι κίτρινοι:

Ένα ντέρμπι διαφορετικό από τα άλλα, με τον Άρη να είναι μάλλον το αουτσάιντερ...

«Έτσι είναι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, ο Άρης πηγαίνει σε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ ως αουτσάιντερ. Βέβαια μην ξεχνάμε πως το ίδιο συνέβη και το ΄98, όταν ήμουν εγώ στην ομάδα και μόλις είχαμε ανέβει στην κατηγορία, αλλά νικήσαμε μέσα στην Τούμπα με 4-1. Μόνο θεωρητικά είναι αυτά λοιπόν... Ένα ματς του ΠΑΟΚ με τον Άρη, δεν σταματάει να είναι ντέρμπι, με φανατισμό αλλά και πάθος. Θεωρώ ότι θα δυσκολευτεί πολύ ο ΠΑΟΚ».

Υπάρχει σημείο υπεροχής αυτή την στιγμή για τον Άρη σε αγωνιστικό επίπεδο;

«Όχι, δεν νομίζω ότι υπάρχει, ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος σε όλα. Παίζει άλλωστε και στη έδρα του, γεγονός που σου δίνει πάντα το κάτι παραπάνω. Επειδή ωστόσο είναι ντέρμπι, θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν οι παίκτες του Άρη».

Τι πρέπει να κάνει αυτός ο Άρης για να πάρει το παιχνίδι;

«Όπως σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, ιδίως σε αυτό της Τούμπας, θα κοιτάξει κυρίως την άμυνά του, περιμένω να παίξει κλειστά. Αν είναι πειθαρχημένος στην άμυνα και παίξει με αντεπιθέσεις μπορεί να «κλέψει» το αποτέλεσμα. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να μην χάσει».

Όταν υπάρχουν τόσοι πολλοί νεαροί παίκτες, μπορούν να νιώσουν το ίδιο με κάποιους παλιότερους την σημασία ενός τόσο μεγάλου ντέρμπι;

«Τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα σε αυτές τις περιπτώσεις, οι παίκτες είναι μόνοι τους, δεν έχουν κάποιον έμπειρο δίπλα τους που να τους στηρίξει, να τους καθοδηγήσει την ώρα του αγώνα. Όμως αυτό είναι κάτι που δεν μπορούσε να το αποφύγει ο Άρης. Οι λανθασμένες κινήσεις του παρελθόντος έφεραν τον σύλλογο σε αυτή την πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό που πρέπει πρωτίστως να κοιτάξει η ομάδα, είναι η οικονομική της εξυγίανση, πρέπει να σωθεί η παρτίδα και μετά όλα τα υπόλοιπα».

Τι λέει ο προπονητής στους παίκτες του πριν από ένα τέτοιο ματς;

«Προσπαθεί πρώτα να αποβάλει το άγχος από μέσα τους. Τους λέει πως είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα και θα πρέπει να το ευχαριστηθούν. Από εκεί και πέρα βέβαια πράττει και αναλόγως της κατάστασης».

Οι στόχοι του φετινού Άρη ποιοι μπορεί να είναι, μόνο η παραμονή;

«Κατ΄ αρχήν να αποφύγει φυσικά τους κινδύνους, κάτι πάντως που θεωρώ ότι δεν θα δυσκολευτεί να το πετύχει. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να βγάλει παίκτες, να τους ετοιμάσει για τα επόμενα χρόνια, γιατί είναι αναγκασμένος να πορευτεί με αυτό το πλάνο».

Πρόβλεψη για το παιχνίδι μπορεί να γίνει;

«Όπως σε κάθε ντέρμπι, όποιες και αν είναι οι συνθήκες, τα πάντα είναι ανοιχτά. Παρά το γεγονός πάντως ότι βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, πιστεύω ότι μπορεί και τελικά θα πάρει το θετικό αποτέλεσμα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα