«Λευκή» πρεμιέρα!

Αχιλλέας Τσιμπογιάννης
«Λευκή» πρεμιέρα!

bet365

Ισόπαλη χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση του Πιερικού με αντίπαλο την Παναχαϊκή, με την οποία άνοιξε η αυλαία της πρώτης αγωνιστικής της Football League. Καλύτεροι αλλά άστοχοι οι Πατρινοί.

Δύο πολύτιμους βαθμούς πέταξε η ομάδα της Παναχαϊκής στην Κατερίνη, καθώς αν και από το 20ο λεπτό και μετά είχε πάρει τον έλεγχο από τον γηπεδούχο Πιερικό, δεν κατάφερε να σκοράρει και έκανε πρεμιέρα με γκέλα στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα της Παναχαϊκής μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα να γίνεται εύκολα το λάθος και να δίνει την δυνατότητα στους γηπεδούχους να φανούν απειλητικοί. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Πιερικού δεν κατάφεραν να το εκμεταλλευτούν και έτσι παρά τις ευκαιρίες που είχαν ο Πίτκας διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Σταδιακά, από το 20 και μέχρι την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, οι Πατρινοί ανέβασαν στροφές με τον Μπρέσκα να βοηθάει αρκετά σε αυτό. Όμως παρά την πίεση που άσκησαν δεν κατάφεραν να την μετουσιώσουν σε γκολ, με μεγαλύτερη ευκαιρία το δοκάρι του Ολίσε στο 39'.

Στην επανάληψη το σκηνικό ήταν παρόμοιο, με τους παίκτες του Παπακώστα να μην μπορούν να παραβιάσουν την αντίπαλη εστία, παρόλο που αυτοί είχαν την κατοχή. Μάλιστα λίγο έλειψε να βρεθούν πίσω στο σκορ, όταν κόντρα στη ροή του αγώνα στο 68' ο Δεσποτόφσκι πήγε να κρεμάσει τον Πίτκα από τα 35 μέτρα, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Αυτό πάντως έδειξε να ξυπνάει την Παναχαϊκή, καθώς η απάντηση ήταν άμεση με τον Ουρτάδο στο 71' στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε ένα πολύ καλό σουτ το οποίο με δυσκολία έδειξε σε κόρνερ ο Βασιλειάδης.

Στην συνέχεια, από την εκτέλεση του κόρνερ από τον Μπρέσκα ο Σαλαμαστράκης βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά σημάδεψε για δεύτερη φορά το αντίπαλο δοκάρι.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πει ακόμα την τελευταία τους κουβέντα, καθώς φύλαγαν την καλύτερη ευκαιρία τους για τις καθυστερήσεις, όμως για ακόμα μία φορά δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στο 92' ο Γκούρτσας βρέθηκε φάτσα στο τέρμα του Πιερικού, όμως το τελείωμα του ήταν πολύ κακό και έτσι παρέμεινε το 0-0.

Πιερικός (Νίκος Γκουλής): Βασιλειάδης, Παπαστεργίου, Γιαζιτζόγλου, Ντόικιτς, Καρτσαμπάς, Δεσποτόφσκι, Ντάνι (85' Σεχολάρι) Λόπες, Καθάριος (72' Μιχαηλίδης), Φαμπίνιο, Κόιτς (90+4' Κωτσιόπουλος).

Παναχαϊκή (Γιάννης Παπακώστας): Πίτκας, Σπίνουλας, Ντιόγκο, Σαλαμαστράκης, Βοσκόπουλος, Καραμανλής, Βασιλαντωνόπουλος, Ολίσε (70' Ουρτάδο), Σολάκης (83' Μαπούκου), Μπρέσκα, Ντίνας (77' Γκούρτσας).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
ΒΟΗΘΟΙ: Κασσαβέτης, Παστρωμάς (Δυτ. Αττικής)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κόιτς, Δεσποτόφσκι, Ντόϊκιτς, Ντάνι - Σαλαμαστράκης, Βοσκόπουλος, Σολάκης, Καραμανλής, Ολίσε, Ντίνας, Βασιλαντωνόπουλος.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα της αγωνιστικής

Σάββατο 29/9, 16:45

Πανσερραϊκός – Λάρισα
Ηρακλής - Εθνικός Γαζώρου
Παναιτωλικός – Καλλονή OTE TV (17.00)

Κυριακή 30/9, 16:45

Δόξα Δράμας- Καλλιθέα
Ηρακλής Ψαχνών- Νίκη Βόλου
Αναγέννηση Επανομής - Φωκικός
Απόλλων Σμύρνης - Θρασύβουλος
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Βύζας Μεγάρων
Ολυμπιακός Βόλου- Καβάλα

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα