Αρχίζει… κι όποιος αντέξει!

Μιχάλης Τσαμπάς
Αρχίζει… κι όποιος αντέξει!

bet365

Η football league αρχίζει και ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr, Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το πιο... περίεργο πρωτάθλημα όλων των εποχών και τα «λαμπερά του ονόματα»!

Κουτσά, στραβά… θεόστραβα και με μεγάλη καθυστέρηση το πρωτάθλημα της football league άρχισε! Έστω κι αν χρειάστηκε η κλήρωση να αναβληθεί τουλάχιστον 4 φορές, έστω κι αν χρειάστηκε να γίνει αναδιάρθρωση (με… οσμή σκανδάλου;) και στην Σούπερ Λίγκα, έστω κι αν χρειάστηκε να… δικαιωθούν τρεις ομάδες και να «φυτευτούν» στην κατηγορία μόλις 1 εβδομάδα πριν από την σέντρα.

Όμως στο… αθάνατο ελληνικό ποδόσφαιρο έχουμε μάθει να τα βλέπουμε όλα. Έτσι θα δούμε και ένα πρωτάθλημα με 40 αγωνιστικές! Για πρώτη φορά στην ιστορία στην football league ή Β’ εθνική όπως την ξέρουν οι πάντες θα πάρουν μέρος 21 ομάδες!

Με όλα τα παραπάνω όμως και με πολλά άλλα που θα δούμε στην συνέχεια, πιθανότατα βρισκόμαστε μπροστά στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα όλων των εποχών. Με πολλά… βαριά ονόματα και με επίσης αρκετά φαβορί για τις 4 θέσεις (3 απευθείας και 1 από τα playoff) που οδηγούν στα… σαλόνια της Σούπερ Λίγκας!

Μια κατηγορία με Ηρακλή, Λάρισα, Παναιτωλικό, Καβάλα, Ολυμπιακό Βόλου, Εργοτέλη, Παναχαϊκή, Πανσερραϊκό, Δόξα Δράμας, αλλά και με Απόλλων Αθηνών, Νίκη Βόλου και Πιερικό, μόνο αδιάφορη δεν μπορεί να είναι. Σύλλογοι που λιγότερο ή περισσότερο έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και πλέον μέσα από μύρια προβλήματα ψάχνουν την… επιστροφή στην «Γη της Επαγγελίας»!

Οι πρωταγωνιστές κάνουν λόγο για ένα πρωτάθλημα που δεν θα έχει να ζηλέψει και πολλά από αυτό της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα με την εικόνα που παρουσιάζει φέτος η μεγάλη κατηγορία σίγουρα πολλά παιχνίδια της Β΄εθνικής θα έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από αυτά της Ά εθνικής!

Άλλωστε και πολλοί παίκτες που θα βγάλουν το… μεροκάματο τους στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία είχαν και παραείχαν θέση στο… πρώτο ράφι!

Όταν στην Σούπερ Λίγκα περισσότερες από τις μισές ομάδες αναγκάζονται (λόγω του κανονισμού με τον περιορισμό στις μεταγραφές πάνω από τα 24 χρόνια) να χρησιμοποιούν ξένους από τα… αμπάρια πλοίων και πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες στην football league θα δηλώνουν παρουσία κάθε αγωνιστική ονόματα όπως οι Καμαρά, Σφακιανάκης,Σκούφαλης, Σέρεμετ, Νεμπεγλέρας, Τσίγκας, Μπακαγιόκο, Δάρλας, Μητρόπουλος,Λεοντίου, Ταραλίδης, Γελαδάρης, Σοϊλέδης, Ρομάνο, Πίτσος, Τριποτσέρης, Ενσαλίβα, Χλωρός, Κώτσιος, Καζάκης, Κυριάκος, Ντιμπαλά, Φαβάλι, Σολάκης, Μπρέσκα, Ολίσε, Κιάσσος!

Έτσι όπως έχει στηθεί φέτος η μεγάλη κατηγορία θεωρεί κανείς ότι όλοι οι παραπάνω ή έστω οι περισσότεροι δεν έχουν θέση; Κι όμως άλλοι προτίμησαν την σιγουράντζα συλλόγων με υγεία που είναι στην football league και άλλοι μπροστά στον κίνδυνο να μείνουν χωρίς ομάδα… έκαναν την καρδιά τους πέτρα!

Ότι κι αν ισχύει το βέβαιο είναι ότι σε ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα πρόκειται να δώσουν ξεχωριστή λάμψη στα… ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακα και στις Τετάρτες, μιας και οι εμβόλιμες αγωνιστικές θα είναι και λίγες.

Φαβορί υπάρχουν, αλλά προγνωστικά πολλά δεν χωράνε σε έναν… μαραθώνιο 40 αγωνιστικών (και άλλες έξι τα μπαράζ). Ας τον απολαύσουμε!

 

Τελευταία Νέα