«Καλύτερες μέρες για την ΑΕΚ»

«Καλύτερες μέρες για την ΑΕΚ»

Gazzetta team
«Καλύτερες μέρες για την ΑΕΚ»

bet365

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Θωμάς Μαύρος για το «αύριο» της ΑΕΚ, τονίζοντας πάντως ότι η κατάσταση στον σύλλογο είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξή του στον Sentra 103,3 ότι η αγάπη του για την ΑΕΚ τα... νικάει όλα, σημειώνοντας παράλληλα πως μπήκε στην ομάδα γνωρίζοντας τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η νίκη της ΑΕΚ επί του Πανιωνίου με σκορ 1-0 πληρώνει 6.50 στη vistabet

«Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση στην ΑΕΚ αλλά το ήξερα κι εν γνώσει μου μπήκα γιατί το ήθελα από αγάπη το έκανα. Από εκεί και έπειτα θα συνεχίσω. Πάντα πιστεύω και πάντα αισιοδοξώ ότι το αύριο θα είναι καλύτερο. Η αγάπη τα νικάει όλα, η προσπάθεια και πιστεύω ότι με το χρόνο θα έρθουν και πολύ καλύτερες μέρες για την ομάδα μας», δήλωσε αρχικά ο Μαύρος και πρόσθεσε:

Περιμένουμε την απάντηση από τους υποψήφιους επενδυτές, ευχόμαστε να έχει αίσιο τέλος αυτή η υπόθεση γιατί το οικονομικό άνοιγμα είναι μεγάλο και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει η ομάδα. Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε ότι θα λήξει θετικά. Οσο για το αγωνιστικό κομμάτι, το έχω ξαναζήσει με τη διαφορά ότι τότε μπορούσα και έπαιζα και να προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Τώρα είμαι στην εξέδρα, δεν μπορεί να συμβεί αυτό, και προσπαθώ ψυχολογικά να τονώσω τους ποδοσφαιριστές, γιατί πρέπει να πιστέψουν στους εαυτούς τους γιατί είναι νέα παιδιά και άπειρα να το δουν ως ευκαιρία για τη καριέρα τους και να δίνουν όλα και να διακρίνονται και να μην μπαίνουν με το βάρος της φανέλας και να μην μπορούν να αποδώσουν αυτά που πρέπει και μπορούν. Αυτό προσπαθώ να κάνω βοηθώντας και το Βαγγέλη, πρέπει να έχουμε υπομονή, είναι νέα άπειρα παιδιά, δεν έχουν ολοκληρωθεί ψυχοπνευματικά να το πω έτσι».

Επιπλέον ο Θωμάς Μαύρος μίλησε:

Για τους Χάρις Βιντιάδη και το ενδιαφέρον τους για την ΠΑΕ ΑΕΚ: «Νομίζω από τη λίγη πληροφόρηση που έχω ότι πηγαίνει προς το καλό κι αυτό με κάνει και αισιοδοξώ. Σίγουρα αν προχωρήσει η ιστορία θα είναι για το καλό της ΑΕΚ. Ολες οι ενδείξεις μου δημιουργούν εικόνα πως θα είναι για το καλύτερο. Θα φύγει από το βραχνά που την πνίγει λίγο λίγο και θα ηρεμήσει, θα γίνει πιο αισιόδοξη και θα έχει άνοδο. Οσο κι αν δεν πρέπει παίκτες και προπονητές να ασχολούνται με τα διοικητικά, όσο να ΄ναι έστω και λίγο επηρεάζει».

Για το αν η επόμενη μέρα δεν τον περιλαμβάνει: «Δεν θα νιώσω πικρία αν δεν είμαι στην επόμενη μέρα. Σίγουρα θα νοιώθω ικανοποίηση γιατί η κατάσταση όταν μπήκα ήταν τραγική και σίγουρα θα λέω ότι κάτι προσέφερα αν αλλάξει η κατάσταση. Αφήνω να κρίνει ο κόσμος για μένα, αλλά νομίζω ότι θα είμαι υπερήφανος με μένα και θα κοιτάζω στο καθρέφτη και να νοιώθω χαρά γι’ α υτό που έκανα. Αυτός είναι ο Θωμάς ο Μαύρος δεν κοιτάζει τον εαυτό του αλλά την ομάδα η χαρά μου θα είναι η ομάδα να μπει στο δρόμο των επιτυχιών και να δώσει ξανά χαρά και υπερηφάνεια στους φίλους της».

Για το αν υπάρχει ανταπόκριση από επιφανείς ΑΕΚτζήδες και αν έχει στραφεί σ’ αυτούς: «Εχουν γίνει προσπάθειες αλλά η ανταπόκριση σε οικονομικό μέγεθος δεν είναι αυτή που θα μπορούσε να βοηθήσει την ΑΕΚ. Εχουν γίνει κινήσεις αλλά η εποχή είναι δύσκολη για όλους ακόμα και για μεγάλα πορτοφόλια. Δεν νομίζω ότι είμαι ικανοποιημένος αν μπορούμε να πετύχουμε την παράταση με αυτό τον τρόπο».

Για το ότι τα παιδιά της ΑΕΚ δεν έχουν δίπλα τους ιερά τέρατα του ποδοσφαίρου: «Σίγουρα, δεν διαφωνώ. Όμως όλα αυτά το κατανοώ αν μπω στη θέση τους κι αν γίνω μικρό παιδί θα πρέπει να με απορροφήσουν όλα αυτά που είπα προηγουμένως. Κι εμείς αφήσαμε κάποια πράγματα τότε. Οι φίλοι μυ έκαναν φλερτ με κοπελιές και μπάνιο κι εγώ Αυγουστο μήνα έκανα προπόνηση. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποια πράγματα θα θυσιάσεις. Αλλά θα πάρεις και πολλά. Θα γίνεις σύνθημα στα χείλη του κόσμου. Αυτό είναι τεράστιο, άρα σ’ αυτές τις ηλικίες οι θυσίες είναι ένα τίποτα μπροστά σ’ αυτό που θα πάρουν αν αφιερωθούν στην προπόνηση που είναι ιερή. Η προπόνηση τι είναι; Διόρθωση των λαθών. Εκανα πέντε λάθη, να κάνω μετά τρία. Θα ήθελα να έχουν δίπλα τους έμπειρους παίκτες. Εγώ πήρα τον Λυμπερόπουλο τηλέφωνο προσωπικά ,αλλά είχε ήδη αποφασίσει. Σίγουρα θα τους βοηθούσε να είχαν δίπλα τους ηγέτες, αλλά δεν έγινε. Τι να κάνουμε; Πρέπει να προχωρήσουμε έτσι. Τι σημαίνει αυτό; Περισσότερη δουλειά απ’ όλους μας. Χωρίς παρέμβαση στο έργο του προπονητή με περισσότερη δουλειά, διόρθωση των λαθών, τα παιδιά να αναλάβουν τις ευθύνες της μεγάλης φανέλας που φορούν Αυτή είναι η κατάσταση μ’ αυτήν πρέπει να προχωρήσουμε κα να νικήσουμε».

Για το πώς αισθάνεται με το ένστικτο του παίκτη που μπήκε σε μικρή ηλικία, στα 16 χρόνια του, πώς είναι να κολυμπάνε στα βαθιά τα νέα παιδιά της ΑΕΚ: Τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δύσκολο. Κι εγώ ξεκίνησα στα 16 στον Πανιώνιο και σκέφτομαι πώς ξεκίνησα για να μιλήσω στα παιδιά, δεν σκέφτομαι πώς εξελίχτηκα. Και αυτό προσπαθώ να τους μεταδώσω. Το μυστικό είναι η φλόγα της διάκρισης. Τότε είχα Σκρέκη, Δέδε, Χάιτα και ήθελα κι εγώ να διακριθώ μαζί με αυτούς που ήταν ιερά τέρατα. Ηθελα να προσφέρω στην ομάδα με ευγενή άμιλλα να βοηθήσω κι εγώ να βοηθήσουμε όλοι μαζί, έπαιξε τότε ο Πανιώνιος το καλύτερο ποδόσφαιρο στο 70-71. Το πρωί στο ξενοδοχείο δεν μπορούσα να ησυχάσω περίμενα πότε θα πάω στο γήπεδο να παίξω. Αυτό είναι το μυστικό. Η φλόγα της διάκρισης. Στη Βέροια το 85 έκανασέντρα στον Χιώτη, ήταν και κουρασμένος, την άφησε τη μπάλα και έφυγα εγώ από αριστερά και πήγα να την πιάσω τη μπάλα στο κόρνερ. Τι σημαίνει αυτό; Το πάθος της διάκρισης. Εχει δύο όψες το νόμισμα. Ότι η φανέλα είναι βαριά, αλλά πρέπει να διακριθώ. Αυτό είχα εγώ. Να διακριθώ αλλά να τρέξω και να βοηθήσω αν κουράστηκε κάποιος συμπαίκτης μου. Αυτό προσπαθώ να τους μεταδώσω, να δουν ότι είναι ευκαιρία, τιμή, χαρά δεν βγαίνει κάτι με το φόβο, όλα γίνονται ανάποδα. Να παίξουν καλά, να κερδίσουν να παίρνουν λόγια κολακευτικά. Όχι φόβο. Χαρά, δύναμη, καλή διάθεση, να είστε αδέρφια μέσα στο γήπεδο γιατί μόνο έτσι η άπειρη ομάδα μας θα έχει καλή απόδοση».

Για το ότι δεν μπορούν να γίνουν «Μαύρος», όση φλόγα κι αν έχουν: «Εχω μπει κι εγώ σ’ αυτό το πνεύμα, άλλωστε το ποδόσφαιρο δεν είναι αυτό που παίζαμε εμείς παλιά. Σίγουρα τα παιδιά, ό,τι λέω είναι μέσα στη λογική του τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι και όχι οι μεγάλοι παίκτες του παρελθόντος. Όμως το πάθος για διάθεση, το τρέξιμο, το μαρκάρισμα να κερδίζω τις μονομαχίες, να δίνω τα πάντα μέσα στο γήπεδο αυτό το ζητάμε, το απαιτούμε όλη η ΑΕΚ το απαιτεί. Δεν ζητάμε ντρίμπλες Μαραντόνα. Αλλά ζητάμε τη δουλειά., προσπαθούμε να τους ηρεμήσουμε για να το βγάλουν αυτό, γιατί έχουν ταλέντο τα παιδιά. Δεν το έχουν βγάλει ακόμα».

Για το αν είναι στιγμές που βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά και θέλει να μπει να... παίξει: «Είναι στιγμές που σκέφτομαι μακάρι να μπορούσα να μπω στο γήπεδο. Προσπαθώ να ρυθμίσω το μυαλό μου στα σημερινά δεδομένα και μιλάω όπως πρέπει να μιλήσω και όχι όπως θέλω μπορώ να το κοντρολάρω και να μιλήσω στο πνεύμα των ημερών».

Για το αν πραγματικά πιστεύει ότι κάποια απ αυτά τα παιδιά θα μπορέσουν ακόμα και σε καλές συνθήκες να έχουν λόγο ύπαρξης στο ρόστερ: «Δεν μου αρέσουν τα ψέματα. Τα μισούσα. Γι’ αυτό το λέω ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Ακόμα δεν έχουν δείξει τίποτα. Επιασα το Φούντα και του είπα ότι δεν έχει δείξει ακόμα ούτε το 20%. Υπάρχουν κι άλλοι,. Ανέφερα έναν. Κι αυτό είναι ένα ευχάριστο μήνυμα για μένα και για τον κόσμο. Αν δούμε τη βαθμολογία που δεν θέλω να τη βλέπω βέβαια, είναι πλασματική. Την προσέφεραν σαν φιλανθρωπικό ίδρυμα, δείτε πώς θα ήταν η βαθμολογία χωρίς τα λάθη μας.
Η εμφάνιση με τον ΟΦΗ ήταν η χειρότερή μας. Αν δεν κάναμε τα λάθη ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα; Μέσα σε όλα, απειρία, διοικητικά, έχουμε και την ατυχία, κάθε λάθος να πληρώνεται. Να μην περνάει απαρατήρητο».

Για το αν σκέφτεται τελευταία αγωνιστική μήπως θέλει βαθμούς: «Ποτέ δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Σκέφτομαι ότι θα κερδίσουμε και α ανεβαίνει η απόδοση και ο κόσμος θα βλέπει ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν σκέφτομαι τέτοια σενάρια, δεν υπήρχαν ποτέ στο μυαλό μου».

Για το αν περιβάλλει τον Βλάχο με εμπιστοσύνη κι αν είναι καλό που τους στήνει να παίξουν σαν ΑΕΚ: «Ο Βαγγέλης κάνει πολύ σωστά, η ΑΕΚ πάντα ήταν επιθετική ομάδα, διακρινόταν για τα χαφ και τους επιθετικούς της και πρέπει να έχει αυτή την ταυτότητα ώστε και με αυτή την απόδοση που δεν είναι η πραγματική, δεν μπορεί να βλέπει μια ομάδα που πρέπει να αμύνεται. Γιατί αν το δω αυτό θα πω μια μικρή ομαδούλα είναι η ΑΕΚ. Δεν μου αρέσει αυτό το ποδόσφαιρο, καλά κάνει ο Βαγγέλης, θα βελτιωθούν τα παιδιά, πρέπει να επιμείνει σ’ αυτό για να παίξου ακόμα πιο επιθετικά. Αλλωστε κανείς δεν λέει ότι αν έπαιζε αλλιώς θα είχε όφελος βαθμολογικό. Αλλωστε αν κάποιος αμύνεται συνέχεια όταν παίζει με κάποιον μπουνιές θα τρώει συνέχεια ξύλο. Αν κι αυτός επιτεθεί θα βγει κάτι .Θέλει επιμονή, υπομονή, και ο καθένας να κάνει την αυτοκριτική το. Αυτό κάνε ι ο Βαγγέλης, αυτό κάνω κι εγώ και τα παιδιά. Πανικός δεν υπάρχει. Στενοχώρια ναι. Πανικός όχι γιατί είναι κακός σύμβουλος».

Για το αν γυρίσει ο διακόπτης σε περίπτωση νίκης: «Θα είναι πολύ καλό. Δεν θα περιμένω τέλεια αλλαγή, αλλά θα είναι καλό. Δεν λέει όμως κάτι γιατί το ποδόσφαιρο είναι κάθε Κυριακή. Θα είναι μια καλή ψυχολογική ένεση για όλους μας, αλλά δεν λέει τίποτα. Θα το χαρείς την Κυριακή το βράδυ και τη Δευτέρα θα αρχίσεις πάλι να σκέφτεσαι την επόμενη αγωνιστική. Είναι η χαρά μιας νύχτας. Την Κυριακή το βράδυ. Μετά το πετάς στη άκρη και αρχίζεις δουλειά. Ετσι έκανα κι εγώ. Το άφηνα πίσω και ετοιμαζόμουν για το επόμενο παιχνίδι. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και η φλόγα και το ταλέντο. Το ταλέντο χάνεται. Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις και να θες να διακριθείς. Και η ομάδα και εσύ. Να μην σταματάει αυτό να είναι αστείρευτο. Να είσαι αδηφάγος. Να ανεβάζεις συνέχεια τον πήχη των προσδοκιών σου. Και πολλή προπόνηση. Προπόνηση και πάλι προπόνηση. Ετσι τα διορθώνεις όλα. Πρέπει να περάσεις τη Σκύλα και τη Χάρυβδη στη σκληρή προπόνηση για να προχωρήσεις. Αυτό είναι το μυστικό. Το έζησα με τον Φάντροκ. Και καλή ζωή βέβαια».
Το πώς θα είναι η επιστροφή στη Νέα Σμύρνη σαν θεσμικός παράγοντας της ΑΕΚ: «Ποτέ δεν αποκήρυξα τον Πανιώνιο, η πρώτη μου ομάδα είναι, τα πρώτα μου λεφτά τα πήρα σαν μασκότ, είναι πολλές στιγμές που με δένουν μ’ αυτήν ομάδα. Μόνο αγάπη μπορώ να έχω. Ο Πανιώνιος ήταν η μάνα μου, η ΑΕΚ είναι η γυναίκα μου, τη λατρεύω. Δεν σκέφτομαι ούτε υποδοχές ούτε τίποτα. Ολους τους αγαπάω, όλους με αγαπάνε. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι».

Για το ότι δεν υπάρχουν πια παίκτες ινδάλματα για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές: «Το θέμα με τα Ελληνόπουλα τώρα γίνεται. Έπρεπε να έχει γίνει πριν 20 χρόνια που οι συνθήκες ήταν καλύτερες. Θα είχαμε τώρα μεγάλους παίκτες. Τώρα πια αν σκεφτεί κανείς σε ποιον θέλω να μοιάζει το παιδί μου, δεν υπάρχει πια κάποιος. Τότε είχα κίνητρο, τους σκεφτόμουν, έπαιζα στην αυλή, Πανιώνιος – Ολυμπιακός με το μυαλό μου, πάντα κέρδιζε ο Πανιώνιος βέβαια. Αλλά είχα κίνητρο, είχα κάποιον μεγάλο παίκτη να σκεφτώ. Οι περισσότεροι ξένοι ήλθαν, είδαν και απήλθαν και δεν άφησαν τίποτα. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκινά πάλι από την ώρα μηδέν. Εκτός από τον Ολυμπιακό και κάπως τον Παναθηναϊκό. Αλλά είναι καλό αυτό, θα αποδώσει σε λίγα χρόνια πιστεύω. Γιατί ο κόσμος θα δει το συναίσθημα και την υγεία. Ο κόσμος βλέπει ότι κάποια παιδιά προσπαθούν. Διαφωνώ με τον Βαγγέλη ότι αν δεν γίνει κάτι νωρίς ο κόσμος θα φύγει. Πιστεύω ότι η απόδοση των παιδιών θα ανεβεί και ο κόσμος θα μείνει. Εχω αυτή την αίσθηση».

Για την αποπομπή Τσιάρτα: «Δεν είμαι απ’ αυτούς που χρεώνουν σε άλλους. Είναι ο χαρακτήρας μου αυτός. Του έκανα πρόταση, την αποδέχτηκε ήταν ο πιο ικανός γι’ αυτή τη θέση. Στην πορεία όμως έβλεπα πως πάνω σε ποδοσφαιρικά θέματα ήμασταν άσπρο εγώ μαύρο ο Βασίλης. Μου μπήκε στο μυαλό ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί, αφού κι εκείνος επέμενε στις απόψεις του. Δεν ήταν καν διαλλακτικός. Εγώ ήμουν ο πρόεδρος, αφού υπήρχε σύγκρουση και στη φάση που είναι η ΑΕΚ δεν μπορούσε να προχωρήσει το πράγμα. Έτσι πήρα την απόφαση ότι χωρίζουν οι δρόμοι μας γιατί δεν μπορώ εγώ να λέω αυτό κι εσύ να επιμένεις σε άλλο. Αυτό ήταν. Σίγουρα έχει μερίδιο για τα παιδιά που επελέγησαν. Το ζητούμενο όμως είναι πως κάποιος πρέπει να καταλάβει και να μένει μέσα στο τετράγωνο των αρμοδιοτήτων του. Τον είχα ενημερώσει ένα με ενάμιση μήνα πριν».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα