«Θα φτύσει αίμα ο Ολυμπιακός»

«Θα φτύσει αίμα ο Ολυμπιακός»

Gazzetta team
«Θα φτύσει αίμα ο Ολυμπιακός»

bet365

Για τους στόχους του φετινού Ατρόμητου και την φιλοσοφία του μίλησε ο Γιώργος Σπανός, που ανέφερε μεταξύ άλλων πως μικρός ήταν ΑΕΚ, ενώ είπε τόνισε πως για να νικήσει κάποιος την ομάδα του στο Περιστέρι, θα... φτύσει αίμα.

Ο πρόεδρος των Περιστεριωτών υποστήριξε πως δεν του αρέσουν τα μεγάλα λόγια, αναφέρθηκε στα πρώτα του χρόνια στον Ατρόμητο, αλλά και την σοβαρή δουλειά του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Παράλληλα στην συνέντευξή του στον Sentra 103,3 χαρακτήρισε άστοχες τις δηλώσεις του Γιάννη Αλαφούζου για τις σχέσεις του Ατρομήτου με τον Ολυμπιακό.

Η νίκη του Ατρόμητου επί του Ολυμπιακού πληρώνει 4.70 στη unibet

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιώργου Σπανού:

Για τον χθεσινό αγώνα: Η εικόνα του αγώνα όταν τη δεις με καθαρό μυαλό και μάτι και τις καθαρές ευκαιρίες στο ματς τις είχε ο Ατρόμητος, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από ένα λάθος αχρείαστο, εν συνεχεία όμως και ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε στοιχεία πολύ καλού συνόλου παίξαμε με μεθοδικότητα και πλάνο και είχαμε τις ευκαιρίες να πετύχουμε κι άλλο γκολ και να κερδίσουμε το παιχνίδι.

Για το αν είναι πολιτική το χαμηλό προφίλ του: Είναι θέμα χαρακτήρα, έτσι πρέπει να πορευτούμε αυτή είναι η φιλοσοφία μας, όχι μεγάλα λόγια, να πηγαίνουμε βήμα βήμα. Επειδή είναι μακρύ το πρωτάθλημα και έχει και πλέι οφ θέλουμε να πηγαίνουμε σιγά σιγά και να δουλεύουμε. Σίγουρα μέσα στους στόχους είναι το ευρωπαϊκό εισιτήριο Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει τους στόχους της.

Για το πώς κυλάει η συνεργασία με τον Μπάγεβιτς: Κυλάει άψογα, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, σαν διοίκηση προσπαθούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες συνθήκες σε προπονητή και παίκτες. Υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στην ομάδα ο καθένας κάνει τη δουλειά του από το δικό του μετερίζι και δεν μπερδεύεται στα πόδια του άλλου. Από την αρχή έχουμε οριοθετήσει τους στόχους μας, θέλουμε να επαναλάβουμε την περυσινή χρονιά, θέλουμε να κερδίσουμε ευρωπαϊκό εισιτήριο, να μπούμε κατ’ αρχήν στα πλέι οφ, αν επαναλάβουμε τα περυσινά και ανεβούμε ένα σκαλί παραπάνω θα είναι σούπερ επιτυχημένη η χρονιά.

Για το αν είναι εφικτή η δεύτερη θέση: Η εικόνα των κατά τεκμήριο μεγάλων ομάδων δεν είναι αυτή που πρέπει. Βέβαια κανείς δεν βγήκε πρωταθλητής από την 4η αγωνιστική. Όμως, ο Ατρόμητος έχει κλείσει πολύ την ψαλίδα, δεν υπολείπεται απ’ αυτούς σε αγωνιστικό κομμάτι, αλλά θέλουμε να πηγαίνουμε βήμα – βήμα.

Για το πότε δέχτηκε την πρώτη «ένεση» με το ποδόσφαιρο: Προέρχομαι από παραγοντική οικογένεια, είναι γνωστό αυτό. Μικρός από τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες, αφού ο Ιωνικός τότε δεν έπαιζε στη Σούπερ Λιγκ ήμουν ΑΕΚ. Είχαν γίνει επαφές πριν κάποια χρόνια επί Στάθη επαφές με την οικογένειά μου, δεν προέκυψε κάτι γιατί γι αν αναλάβεις μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες. Αυτές δεν υπήρχαν οπότε δεν προχώρησε.

Γιατί ασχολήθηκε με τη Χαλκηδόνα: Ανήκω στη δεύτερη κατηγορία για μένα και την οικογένειά μου το ποδόσφαιρο ήταν τρόπος ζωής, μπολιάστηκα από τον πατέρα μου στο ποδόσφαιρο, υπήρξα ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής στα μικρά τμήματα του Ιωνικού και στη συνέχεια στη Χαλκηδόνα όπου αναμίχθηκα στα διοικητικά. Δεν το βλέπω σαν τρόπο να κερδίσω επαγγελματικά. Εχω κάποιες φορές αδικήσει την εικόνα μου με τη συμπεριφορά του απέναντι τους διαιτητές κ.λπ. αλλά το θέμα είναι να μένει μέσα στο παιχνίδι και να μην ξεπερνάμε τα όρια.

Για το πώς γεννήθηκε η ιδέα στη Χαλκηδόνα για τη συγχώνευση με τον Ατρόμητο ένα σύλλογο με τεράστια ιστορία αλλά και προβλήματα: Ηταν μια πολύ ωραία διαδρομή, ένα πανεπιστήμιο η πορεία με τη Χαλκηδόνα από τις τοπικές κατηγορίες του Πειραιά μέχρι τη άνοδο στη Σούπερ λίγκα με αξιόλογη παρουσία μάλιστα κάποιες χρονιές στην Α’ Εθνική. Αφού δεν κατέστη εφικτό να συνεννοηθούν οι δύο ομάδες στη Νίκαια με τον Ιωνικό που υπήρχε και συναισθηματικός δεσμός της οικογένειάς μου, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό να συμβεί ώστε η πόλη να έχει μια δυνατή ομάδα. Οπότε πήραμε την απόφαση γιατί δεν θα μπορούσε η Χαλκηγδόνα σαν μέγεθος να έχει μεγάλο χρόνο ζωής χωρίς φιλάθλους στη Σούπερ Λίγκα με 100 και 200 φιλάθλους. Δεχτήκαμε μα πρόταση από τον κ. Παπανικόλα και την συμβολή του δημάρχου κ. Παχατουρίδη προχωρήσαμε σε συγχώνευση. Πήγαμε σε ένα μεγάλο δήμο με λαϊκή απήχηση.

Για το πώς τον υποδέχτηκε ο Ατρόμητος που δεν ήταν γέννημα – θρέμμα του Περιστερίου: Δικαιολογημένα τα πρώτα 1-2 χρόνια ήταν επιφυλακτικoί. Επρεπε να δείξουμε έργο, πορεία, από κάποιους δεν είχε απορροφηθεί σωστά και η ιδέα δεν τους άγγιζε συναισθηματικά αυτό το εγχείρημα. Αλλά βλέποντας τη δουλειά και το πλάνο, το οργανόγραμμα από τις ακαδημίες μέχρι την ανδρική ομάδα, ο κόσμος πείστηκε και έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να πετύχει η ομάδα τους στόχους της.

Για τον αν του πέρασε από το μυαλό να σταματήσει όταν ο Ατρόμητος υποβιβάστηκε: Το αντίθετο. Επέδρασε ο εγωισμός. Δεν άξιζε την ομάδα ο υποβιβασμός, σηκώσαμε αμέσως μανίκια, είπαμε ότι πρέπει να είμαστε περαστικοί από τη Β’ Εθνική, φτιάξαμε ένα σύνολο για την Α’ Εθνική και πιστεύω ότι από έναν υποβιβασμό που είναι πικρός παίρνεις δυνάμεις και κάνεις την αυτοκριτική σου. Σίγουρα μας έκανε καλό, ανασυνταχτήκαμε από την αρχή, συνάψαμε σχέση τριετίας με το Γιώργο Δώνη με τα γνωστά αποτελέσματα και με υψηλή θέση στη βαθμολογία και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό.

Για τον αν είναι ευχαριστημένος από την ανταπόκριση του κόσμου: Είναι ένας από τους ελάχιστους στόχους που έχουν απομείνει. Οι τίτλοι χρειάζονται αλλά έρχονται πιο εύκολα όταν έχεις γεμάτο γήπεδο. Τη δυναμική και την ώθηση σε μια ομάδα την δίνει ο κόσμος. Βλέπουμε παραδοσιακές δυνάμεις να έχουν απώλειες. Τα τελευταία χρόνια ο Ατρόμητος έχει σταθερή βάση 3-4 χιλιάδων φιλάθλων, είχαμε αρκετό κόσμο και στους τελικούς είχαμε φιλάθλους από το Περιστέρι που μπορεί να μην ήταν ο Ατρόμητος η πρώτη τους αγάπη, αλλά 9-10 χιλιάδες φίλαθλοι ήρθαν στο κύπελλο και υποστήριξαν τον Ατρόμητο. Είχαμε την ατυχία μια 10ετία η ομάδα να έχει φθίνουσα πορεία και ο κόσμος εισχώρησε στις μεγάλες ομάδες, είχε αποτραβηχτεί γιατί κι εμάς η γεωγραφική μας θέση δεν μας ευνοεί. Είμαστε κάτω από τις μεγάλες ομάδες του κέντρου. Δεν είμαστε περιφερειακή πόλη που όλος ο ο νομός υποστηρίζει την ομάδα του. Εχουμε, όμως αυξητική τάση και στα εισιτήρια και στον κόσμο και αν η ομάδα παραμείνει σε υψηλό επίπεδο θα φτιάξουμε τον πυρήνα που προσδοκούμε.

Για τις τιμές των εισιτηρίων: Tα εισιτήρια είναι χαμηλά. Με 10 ευρώ μπορούν να παρακολουθήσουν παιχνίδια Super League. Και οι κάρτες διαρκείας είναι πολύ χαμηλά. Ξεκινήσαμε να βγάζουμε τις λεγόμενες μαθητικές κάρτες για να έρχονται τα σχολεία στα εντός έδρας παιχνίδια. Η μαθητική κερκίδα είναι γεμάτη. Εχουμε χαμηλές τιμές στα διαρκείας μας και τα εισιτήρια των αγώνων, γιατί θέλουμε να δείχνουμε στη πράξη ότι είμαστε κοντά τους. Αλλά και οι επιτυχίες μας και το ποδόσφαιρο και η υγεία που βγάζει η ομάδα αξίζει ο κόσμος να έρθει να παρακολουθήσει τον Ατρόμητο.

Για το αν είναι η στιγμή που ο Ατρόμητος γίνεται μεγάλος και πώς λειτουργεί αυτό στη συνείδηση του κόσμου: Ο κόσμος βιάζεται λίγο πιστεύω και έχει υψηλές προσδοκίες από την ομάδα. Βλέπω κόσμο που το χθεσινό αποτέλεσμα τον στενοχώρησε. Αυτό δείχνει πως η ομάδα μεγαλώνει. Όταν φέρνει ισοπαλία με τα Παναθηναϊκό που είναι εκ των δύο διεκδικητών του τίτλου, αυτό δείχνει ότι η ομάδα μας μεγαλώνει. Όχι μόνο ο κόσμος αλλά και οι παίκτες και ο προπονητής δεν ήταν ικανοποιημένοι. Η διάρκεια θα μας καταξιώσει και ο χρόνος σε συνδυασμό με τον κόσμο. Αν φτιάξουμε πυρήνα 5-6 χιλιάδων κόσμου μπορούμε να βάλουμε ψηλά τον πήχη.

Για τη συνεργασία με τους οργανωμένους: Δεν έχουμε προβλήματα στον Ατρόμητο γι αυτό είπα ότι η επιτυχία μας είναι πως υπάρχουν διακριτοί ρόλοι. Ολοι κάνουν τη δική τους δουλειά, ο κόσμος δεν παρεμβαίνει, ούτε έχει παράλογες απαιτήσεις. Εχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία. Σπάνια στο γήπεδο του Περιστερίου θα συμβεί οτιδήποτε. Εχουμε φιλοξενήσει φιλάθλους άλλων ομάδων τους έχουμε βοηθήσει στο γήπεδο, έχουμε τέτοια κουλτούρα.

Για το αν έφυγε ο κόσμος του Ατρομήτου μετά τα επεισόδια στο κύπελλο πρόπερσι: Σίγουρα, προβληματίστηκε πολύς κόσμος που έφερνε τα παιδιά του και είπε ότι δεν θα ξαναφέρει τα παιδιά του στο γήπεδο. Ηταν η κορυφαία μου στιγμή ως παράγοντα να διεκδικούμε ένα τίτλο αλλά η όλη διοργάνωση και όλο το κλίμα που επικρατούσε με έκανε να απογοητευτώ για την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μπορέσαμε να διοργανώσουμε έναν αγώνα με ισονομία και κατάλληλες συνθήκες να είναι μια γιορτή να διασφαλίζει το 50-50. Το να αναλύσουμε τι έφταιξε, ήταν μια πρόχειρη διοργάνωση από την αρχή που δεν πήγε καλά. Ολοι οι συντελεστές του αγώνα δεν φρόντισαν να κάνουν από την πλευρά τους ό,τι έπρεπε να κάνουν για να κυλήσει ομαλά το παιχνίδι. Ευθύνες έχει η ομοσπονδία, ευθύνες έχει ο διαιτητής που αν και είναι μια από τις μεγαλύτερες σφυρίχτρες στην Ελλάδα ο κ. Κάκος, που επέτρεψε να γίνει τέτοιο παιχνίδι κάτω από τέτοιες συνθήκες. Είναι πολλά, το θέμα είναι να είναι περασμένα, αλλά όχι ξεχασμένα και να μην επαναληφθούν.

Για τη συνεργασία με τον Γιώργο Δώνη: Κάναμε έρευνα αγοράς για πολλούς προπονητές και πήραμε πληροφορίες για τη δουλειά του Γιώργου Δώνη πώς δουλεύει τη φιλοσοφία του, μας ανέλυσε το πλάνο του, του είπαμε κι εμείς πώς σκεφτόμαστε και συνάψαμε σχέση συνεργασίας για δύο χρόνια. Με τα πάνω και τα κάτω μας ειδικά τη πρώτη χρονιά, στηρίξαμε τον προπονητή μας στα άσχημα αποτελέσματα, αφού αυτό πρέπει να κάνεις, ειδικά αν βλέπεις πώς δουλεύει κάποιος. Δικαιωθήκαμε με δύο συνεχόμενους τελικούς και η ομάδα μπορεί τώρα να χαράζει τη πορεία της για υψηλούς στόχους. Ο Γιώργος Δώνης έβαλε τις βάσεις για να μπορεί η ομάδα έχει υψηλούς στόχους.

Για το ότι ο Γιώργος Δώνης προτίμησε τον ΠΑΟΚ: Οι φιλοδοξίες του κάθε επαγγελματία είναι θεμιτές. Είχαμε βάλει χρονοδιάγραμμα στον προπονητή και θέλαμε μέσα σ’ αυτό την απάντηση του. Όταν με κάποιο άνθρωπο γνωρίζεσαι τρία χρόνια, έχεις ανταλλάξει απόψεις, ξέρεις πώς σκέφτεται με άριστη συνεργασία το ξαναλέω και χωρίς παράπονο, βλέπεις ότι εκείνος θέλει να χαράξει μια νέα πορεία, μια νέα αφετηρία. Το κατάλαβα από τις συζητήσεις. Εβλεπα κάποια στιγμή πως ήθελε να δοκιμάσει, να κερδίσει χρόνο, για να δοκιμάσει κάτι άλλο. Θέλω οι ποδοσφαιριστές, προπονητές και όσοι δουλεύουν στην ομάδα μου να έχουν πρώτη επιλογή τους το μαγαζί μου. Θέλω ο προπονητής και οι παίκτες που είναι στο ρόστερ να έχουν προτεραιότητα τον Ατρόμητο γιατί μόνο έτσι θα μεγαλώσουμε σαν ομάδα. Τον Γιώργο Δώνη πραγματικά τον εμπιστεύομαι σαν προπονητή. Δεν θα μπορούσα να είμαι άδικος κα να ξεγράψω τρία χρόνια άριστης συνεργασίας που πετύχαμε πολύ σημαντικά πράγματα Η ομάδα μεγάλωσε με την παρουσία του. Δώσαμε κι εμείς κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψει. Δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Ηταν μια θεμιτή εξέλιξη των πραγμάτων. Ο κάθε επαγγελματίας είναι ελεύθερος να επιλέξει, αφού μάλιστα δεν δεσμευόταν με συμβόλαιο. Στο τέλος της συνεργασίας προτίμησε να κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε άλλη ομάδα. Θεμιτό.

Για το αν αληθεύει ότι κάποτε στη Νίκαια βοήθησε να αποσοβηθεί επεισόδιο μεταξύ οπαδών: Είμαι πρόεδρος που έχω επαφή με τους οργανωμένους, θέλω να αφουγκράζομαι το τι θέλουν. Μπορεί να είχαν ξεφύγει κάποιοι και να είχα κάνει παρέμβαση, δεν θυμάμαι ακριβώς. Είμαι κατά της βίας κατά των επεισοδίων. Στο Περιστέρι δεν μας αντιπροσωπεύει η λέξη βία, είμαστε κατά της βίας. Εχουμε καλή συνεργασία και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι.

Για το πού κυμαίνεται το μπάτζετ του Ατρομήτου: Στα 4 εκατομμύρια κυμαίνεται το μπάτζετ. Δεν είναι τα χρήματα το παν. Πρέπει να έχεις κάνει καλές επιλογές να έχεις δουλέψει χρόνια. Η ΑΕΚ (σ.σ. του την ανέφεραν ως αρνητικό παράδειγμα) αναγκάστηκε να κάνει βίαιη προσαρμογή, είναι δύσκολο το εγχείρημα της ΑΕΚ, δεν έγινε νορμάλ. Ολες οι ομάδες που έχουν προβλήματα είναι επειδή έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια συσσωρευμένα λάθη. Απ’ αυτά τα 4 εκ. ευρώ προσπαθούμε ο Ατρόμητος να πηγαίνει ίσα βάρκα ίσα νερά και ό,τι έλλειμμα δημιουργείται, καλύπτεται από μένα. Εμείς κινούμαστε σε μια αγορά σαν τη σημερινή. Αυτός ο προϋπολογισμός τα προηγούμενα χρόνια ίσως να μην έφτανε για να πετύχεις το παραμικρό. Δεν θα πάμε σε παραμέτρους. Πρέπει να συμμετέχουμε με κάποιους κανόνες. Άλλο τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.

Για το αν αισθάνεται ανόητος που ανταγωνίζεται ομάδες που δεν προχωρούν με τους κανόνες της ισονομίας: Κάποιες φορές έχω αισθανθεί ανόητος. Βλέπουμε πολλούς παίκτες που έχουν παίξει πριν 3-4 χρόνια σε κλαμπ που έπαιζαν στη Ευρώπη να είναι απλήρωτοι. Αυτό είναι αθέμιτος ανταγωνισμός. Πιστεύω ότι με τις επιταγές της ΟΥΕΦΑ με το financial fair play που είναι αυστηρό, δίνεις στοιχεία κάθε 3 μήνες. Ολοι πρέπει να προσαρμοστούν και η ανισότητα έχει ήδη εξισορροπηθεί με αποτέλεσμα ομάδες σαν τον Ατρόμητο, τον Αστέρα, ομάδες που έχουν υγιές πλάνο και φιλοσοφία να πετυχαίνουν μεγάλους στόχους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα