Μετά το +9 πάει για το +14 (vids)!

Γιώργος Βροντάκης
Μετά το +9 πάει για το +14 (vids)!

bet365

Ο Ολυμπιακός δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά 9 βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό τόσο νωρίς και το gazzetta.gr παρουσιάζει πως πάει για το πράσινο ρεκόρ του +14!

Ο Παναθηναϊκός πάει από γκέλα σε γκέλα και μόλις στην αγωνιστική της Super League η διαφορά μεταξύ των δύο «αιωνίων» είναι στους εννιά βαθμούς! Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ τόσο νωρίς από καταβολής επαγγελματικού ποδοσφαίρου και με το υπάρχον βαθμολογικό σύστημα 3-1-0!

Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έριξε την αυλαία της 4ης αγωνιστικής στη Λιβαδειά όπου φιλοξένησε τον Ατρόμητο με το 1-1 να φέρνει το τριφύλλι στην 13η θέση με 3 βαθμούς (κουβαλάει και το -2 από περσινή τιμωρία), όταν ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Super League με 12 βαθμούς αφού ακόμα δεν έχει χάσει βαθμό ή βαθμούς!

Το +7 του Ολυμπιακού άλλες δύο φορές

Το ρεκόρ των εννιά βαθμών όπως αναφέραμε παραπάνω δεν έχει ξανά συμβεί καθώς την τελευταία δεκαετία στην αρχή του πρωταθλήματος η διαφορά των «αιωνίων» έχει φτάσει μέχρι το +7! Αυτό συνέβη τη σεζόν 2002-03 όταν ο Ολυμπιακός στην κούρσα του προς την κατάκτηση του έβδομου συνεχόμενου τίτλου του είχε ήδη αποσπαστεί επτά βαθμούς από το τριφύλλι (10 έναντι 3 βαθμών) Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε τη σεζόν 2005-06 με τον Ολυμπιακό στους 12 βαθμούς και τον Παναθηναϊκό στους 5!

Με το 9 στα 9 έφτασε στο +14!

Όπως παρουσιάζει το gazzetta.gr, η τελευταία φορά που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είχαν τεράστια Μεδιαφορά μεταξύ τους ήταν τη σεζόν 1994-95, όμως, τότε το +14 στις πρώτες εννιά αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α΄ Εθνικής είχε το τριφύλλι!

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα είχε κάνει το 9 στα 9 στις αρχές του πρωταθλήματος επικρατώντας εντός έδρας των Εδεσσαϊκό (4-1), Αθηναϊκό (1-0), ΠΑΟΚ (3-0) και Εθνικό (3-0), ενώ εκτός έδρας είχε νικήσει τους Απόλλων Αθηνών (3-2), Ιωνικό (5-2), ΟΦΗ (2-0) και ΑΕΚ (1-0).

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός είχε τελείως αντίθετη πορεία από τους πράσινους καθώς στις 9 πρώτες αγωνιστικές είχε μαζέψει μόλις 13 βαθμούς. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ξεκινήσει με το δεξί επικρατώντας στη Δράμα της Δόξας με 1-0 και του Απόλλων Αθηνών στο Καραϊσκάκη με 3-1. Στη συνέχεια, οι Πειραιώτες γκέλαραν στην Έδεσσα (1-1), νίκησαν στο Φάληρο τον Ιωνικό με 6-1 και ηττήθηκαν εκτός έδρας με 1-0 από τον ΟΦΗ και τον Αθηναϊκό.

Ο Ολυμπιακός νικούσε μόνο στην έδρα του, αφού πήρε το τρίποντο με την Καβάλα (7-1), όμως, στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι του έχασε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα με 3-0, ενώ την 9η αγωνιστική ολοκληρώθηκε η... τραγωδία με την ΑΕΚ να φεύγει από το Καραϊσκάκη με το διπλό (0-1).

Να του σπάσει το ρεκόρ

Εκείνη τη στιγμή, ο Παναθηναϊκός φιγούραρε στην κορυφή αήττητος με 27 βαθμούς και ο Ολυμπιακός τον κοίταζε από πολύ χαμηλά με μόλις 13 βαθμούς στο ενεργητικό του. Στο τέλος της σεζόν το τριφύλλι πήρε τον τίτλο με 16 βαθμούς διαφορά από τον «αιώνιο» αντίπαλο του. Αν μη τι άλλο, οι «ερυθρόλευκοι» θα θέλουν φέτος να σπάσουν αυτό το ρεκόρ καθώς οι πράσινοι παραπαίουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα