Βαριά άρρωστος… (pics)

Βαριά άρρωστος… (pics)

Gazzetta team
Βαριά άρρωστος… (pics)

bet365

Ο Παναθηναϊκός παραμένει… κλινήρης αφού δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε τον Ατρόμητο (1-1) και πλέον με μόλις 3 βαθμούς το κλίμα έχει βαρύνει ακόμη περισσότερο! Aποδοκιμάστηκε ο Σπάθας!

«Ρεκτιφιέ» από Φερέιρα

Μετά την… σφαλιάρα στο Μάριμπορ και τον ένα μήνα χωρίς νίκη, οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα ήταν μονόδρομος. Ο Πορτογάλος τεχνικός άλλαξε σχεδόν την μισή ενδεκάδα της Σλοβενίας, αφήνοντας στον πάγκο τους Κουίνσι, Ζέκα, Λάζαρο και Βελάσκες.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Πίντο στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο και Μαρίνος στα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Σισοκό, δεξιά ο Μαυρίας, ο Φορναρόλι σε ελεύθερο ρόλο και στην κορυφή της επίθεσης ο Τοτσέ.

Με Κούτσι στη κορυφή

Από κει και πέρα, ο Ντούσαν προτίμησε το 4-3-3, με τον Ιτάνζ στην «κυανόλευκη» εστία, δεξί μπακ ο Σκόνδρας, αριστερό ο Γιαννούλης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λαζαρίδης- Φυτανίδης. Ιγκλέσιας, Δημούτσος, Μπρίτο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αριστερά ο Επστάιν, δεξιά ο Σουμπίνιο και στη κορυφή ο Κούτσι.

Ο Γιαννούλης τον… γόρδιο δεσμό!

Με τον Ατρόμητο να παραδίδει μαθήματα ανασταλτικής λειτουργίας και τον Παναθηναϊκό να μην έχει τρόπο να κυκλοφορήσει την μπάλα και να ανοίξει διαδρόμους κυλούσε το πρώτο μέρος, χωρίς ρυθμό, χωρίς κάποια μεγάλη φάση. Μοναχά κάποια μακρινά σουτ του Μπρίτο και ένα καλό του Σκόρδα… μύρισαν υποψία ευκαιρίας.

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των «κυανόλευκων», οι οποίοι είχαν παραχωρήσει την κατοχή στον ακίνδυνο Παναθηναϊκό(63-37 στην ανάπαυλα), ο οποίος είχε εκτός κλίματος Σισοκό, Μαυρία, Φορναρόλι και αναγκάζονταν να «γεμίζουν» την μπάλα από πίσω, όντας εγκλωβισμένοι στο εξαιρετικό πρέσινγκ των τυπικά φιλοξενούμενων.

Και, όμως, μία βλακεία του Γιαννούλη στο 43’ έφτανε και περίσσευε για να στείλει στον κάλαθο των αχρήστων την μέχρι εκείνη την ώρα εικόνα του αγώνα και να δώσει λύση από το πουθενά στον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός μπακ πήρε… αγκαλιά τον Φορναρόλι, τον ανέτρεψε στην περιοχή και ο Τοτσέ σαν… ψέμα έστειλε την μπάλα στο πλεκτό, νίκησε τον Ιτάνζ και άνοιξε το σκορ για το «τριφύλλι»!

«Τιμώρησε» την νοοτροπία μικρής ομάδας!

Στην επανάληψη, η εικόνα του παιχνιδιού ήρθε… τούμπα. Ο Ατρόμητος είχε την κατοχή, ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε αναίτια δείχνοντας νοοτροπίας ομάδας που φοβάται το παιχνίδι και η ομάδα του Μπάγεβιτς… τιμώρησε τους «πράσινους».

Το γκολ… μύριζε ώρα, ο Τοτσέ σπατάλησε μία-δύο πολύ καλές στιγμές που του έφτιαξαν οι συμπαίκτες του, και το τραγικό λάθος του Ζέκα έφερε στο 76’ την ισοφάριση του Ιγλέσιας, που… σκότωσε από κοντά τον Καρνέζη.

Το τελικό 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, ο Παναθηναϊκός είναι πλέον στο -9 αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το χειρότερο είναι η εικόνα που δείχνει μη αναστρέψιμη, είναι η εικόνα που σε κάνει να λυπάσαι αυτό τον Παναθηναϊκό.

MAN OF THE MATCH: Ματίας Ιγκλέσιας. Μεγάλο παιχνίδι από τον αμυντικό μέσο του Ατρομήτου. Ήταν εκείνος που βοήθησε όσο κανείς άλλος στην εξαιρετική κυκλοφορία της επανάληψης, βρέθηκε στη κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή και με ιδανικό τελείωμα έφερε το παιχνίδι στα ίσια.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του Ατρομήτου. Ήταν εξαιρετικοί, σχεδόν αλάνθαστοι και δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να κάνουν φάσεις. Φυτανίδης και Λαζαρίδης ήταν απροσπέλαστοι.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τοτσέ. Δύο φορές είχε την ευκαιρία να τελειώσει το ματς στο 1-0 αλλά η πρωτοφανής για επιθετικό... ατσουμπαλοσύνη του, στέρησε από τον Παναθηναϊκό την καθαρή νίκη και το προβάδισμα του 2-0.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Γιαννούλη, ο οποίος έκανε… δώρο στον Παναθηναϊκό το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Τοτσέ. Χαζή κίνηση, πήρε από την φανέλα τον Φορναρόλι και τον πέταξε κάτω.

Τον… ζήλεψε ο Ζέκα στην επανάληψη, καθώς ο Πορτογάλος έχασε σαν μικρό παιδί την μπάλα μέσα στην περιοχή της ομάδας του και από εκεί ξεκίνησε η ισοφάριση του Ατρομήτου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Εξαιρετική η διαιτησία του Σπάθα. Εντελώς αναίτια όλα τα παράπονα των πρασίνων σε κάρτες και φάουλ αφού ο Πειραιώτης ρέφερι δεν έχασε ούτε σφύριγμα. Σωστά καταλόγισε το πέναλτι στο παρατεταμένο μαρκάρισμα του Γιαννούλη πάνω στον Φορναρόλι.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός παραμένει στην εντατική και δεν μπόρεσε να βγει ούτε και απόψε. Το 1-1 με τον Ατρόμητο και η τραγική εικόνα των «πρασίνων» τα λέει όλα. Εννιά πόντους μακριά από τον Ολυμπιακό, τραγικός σε όλες τις γραμμές, δεν μπορεί να βρει τον δρόμο του.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα