Δύο μπαλωθιές και πάτος...

Gazzetta team
Δύο μπαλωθιές και πάτος...

bet365

Δύο πέναλτι (17' Σίσιτς, 42' Ιωαννίδης) ήταν αρκετά για τον ΟΦΗ ώστε να νικήσει με 2-1 (43' Φουρτάδο) την ΑΕΚ, που είναι ουραγός με την Κέρκυρα!

Ο Βαγγέλης Βλάχος αποφάσισε να... εκπλήξει με την 11άδα της ΑΕΚ καθώς έδωσε θέσεις βασικών στους Αραμπατζή, Κατίδη και Φουρτάδο, με τον Νίκο Αναστόπουλο από την άλλη πλευρά να παρατάσσει τον ΟΦΗ όπως αναμενόταν. Οι Κρητικοί έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, με τον Βλάχο να αναγκάζεται να αλλάξει πλευρές στα πλάγια μπακ, με τον Κοντοέ να πάει πάνω στον Σίσιτς και τον Αρκούδα να μεταφέρεται αριστερά.

Ο ΟΦΗ είχε την κατοχή της μπάλας, η ΑΕΚ απλά αμυνόταν αλλά όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό, ένα ατομικό λάθος της στοίχισε πολύ. Το έκανε ο Κουτρουμπής, αναγκάζοντας τον Κορδέρο να υποπέσει στο πέναλτι και ο Σίσιτς ανέλαβε την εκτέλεση για το 1-0. Η Ένωση ήταν πίσω στο σκορ από το 17' και θα περίμενε κανείς την αντίδραση της αλλά αυτή δεν ερχόταν καθώς φαινόταν πολύ δύσκολο να αναπτυχθεί η ομάδα σωστά...

Οι Κιτρινόμαυροι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι καλό και στο 42' ο ΟΦΗ κέρδισε και δεύτερο πέναλτι, αυτή τη φορά σε ανατροπή του Σίσιτς από τον Αρκούδα. Ο Ιωαννίδης από τη βούλα έκανε το 2-0 και όλα έδειχναν ότι οι γηπεδούχοι έβαζαν βάσεις νίκης εκείνη τη στιγμή αλλά στο επόμενο λεπτό ο -μέχρι τότε αόρατος- Φουρτάδο με τακουνάκι μείωσε σε 2-1 βάζοντας ξανά στο ματς την ΑΕΚ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Βλάχος αντικατέστησε τους Φούντα και Κορδέρο με τους Κατσικοκέρη και Γκερέιρο, με την Ένωση να δείχνει όντως βελτιωμένη κατά κάποιο τρόπο. Η βελτίωση, βασικά, έγκειται στο γεγονός ότι με τον Γκερέιρο η μπάλα κυκλοφορούσε καλύτερα σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και γενικά οι Κιτρινόμαυροι είχαν πλέον την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Οσες φορές, πάντως, υπήρξαν οι προϋποθέσεις για την ισοφάριση ο Φουρτάδο δεν τελείωσε τις φάσεις, ο Κατσικοκέρης αναγκάστηκε να βγει λόγω τραυματισμού για να πάρει τη θέση του ο Νικολιάς και ο ΟΦΗ στο ίδιο διάστημα πλησίασε σε τρεις περιπτώσεις στο τρίτο γκολ με τις αντεπιθέσεις του αλλά ο Αραμπατζής αντέδρασε σωστά απέναντι στους Σίσιτς και Καπουράνη.

Το ίδιο καλή ήταν και η αντίδραση του Γουναρίδη στο 82' αποτρέποντας το διαφαινόμενο αυτογκόλ του Παπάζογλου, κρατώντας έτσι την πολύτιμη νίκη για τον ΟΦΗ ενώ η ΑΕΚ παραμένει χωρίς τρίποντο...

Man of the match: Πολλά προβλήματα στους αμυντικούς της ΑΕΚ δημιούργησε ο Σίσιτς από το ξεκίνημα της αναμέτρησης. Εφτιαξε φάσεις για τον ΟΦΗ, πέτυχε ένα γκολ με πέναλτι, είχε ευκαιρίες να σκοράρει ξανά.

Αδύναμος κρίκος: Κακή εμφάνιση από τον Αρκούδα, με συνέπεια η ΑΕΚ να δεχθεί φάσεις από την πλευρά του. Οποια κι αν ήταν αυτή γιατί ο Βλάχος τον χρησιμοποίησε και στις δύο αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο...

Στο ύψος του: Ο Αραμπατζής πήρε θέση βασικού αντί του Κωνσταντόπουλου και η αλήθεια είναι ότι τα πήγε πολύ καλά. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε τρεις πολύ καλές αποκρούσεις σε ευκαιρίες του ΟΦΗ.

Η γκάφα: Την έκανε ο Κουτρουμπής στη φάση του πρώτου πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ.

Το στραγάλι: Σωστές ήταν οι αποφάσεις του διαιτητή Θάνου και των βοηθών του.

Το ταμείο του Gazzetta: Τη νίκη ήθελε ο ΟΦΗ, τη νίκη πήρε και... όλα καλά! Οι Κρητικοί μπήκαν καλύτερα στον αγώνα, ήταν πιο απειλητικοί από τους αντιπάλους τους και βλέπουν πλέον με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Αυτή την αισιοδοξία την ψάχνει από την αρχή του πρωταθλήματος η ΑΕΚ αλλά δεν έχει καταφέρει να τη βρει ακόμη... Η Ένωση παραμένει χωρίς νίκη και είναι φανερό ότι θα πρέπει άμεσα να βρει τον τρόπο για να πάρει ένα τρίποντο για βαθμολογικούς και ψυχολογικούς λόγους. Σε διαφορετική περίπτωση, τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο δύσκολα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα