Επιτέλους νίκη...

Gazzetta team
Επιτέλους νίκη...

bet365

Με γκολ του Αγκάνθο με πέναλτι στο 57', ο Άρης επικράτησε της Κάρκυρας στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 1-0 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Φωνές Κέρκυρας για την παράβαση που δεν υπήρξε, αλλά και των «κίτρινων» για άλλες που έγιναν και δεν δόθηκαν.

Με ένα γκολ από την άσπρη βούλα (κέρδισε πέναλτι μετά από 538 ημέρες) του Αγκάνθο που αμφισβητήθηκε έντονα από την Κέρκυρα στο 56ο λεπτό ο Άρης πήρε το πρώτο του τρίποντο στο Πρωτάθλημα και ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης την προσεχή Κυριακή με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Οι «κίτρινοι» που ήταν καλύτεροι από τους Φαίακες αναζητούσαν το γκολ από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης σε σχέση με τους φιλοξενούμενους που ήρθαν καθαρά για να μην χάσουν.
Ζήτησαν νίκη στη Τούμπα
Με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα κόσμος του Άρη ζητούσε από τους παίκτες της ομάδας νίκη στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Οι ποδοσφαιριστές του Κατσαβάκη χειροκρότησαν τους φιλάθλους για την συμπαράσταση και υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν το καλύτερο για την ομάδα την προσεχή Κυριακή στην Τούμπα.
In Βελλίδης, out Διούδης
Ο Μάκης Κατσαβάκης επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα με τους Βελλίδη και όχι με τον Διούδη κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Καζναφέρη και αριστερά τον Ψυχογιό, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Πουλίδο και Παπαζαχαρίας. Στη μεσαία γραμμή οι Νούνο Κοέλιο και Νταμαρλής, στις πτέρυγες οι Γκέσιος(δεξιά) και Γαννιώτας (αριστερά). Στην επίθεση ο Αγκάνθο ενώ λίγο πιο πίσω ο Καπετάνος.
Πως παρατάχθηκε η Κέρκυρα
Ο Άκης Μάντζιος με σύστημα 4-5-1 παρέταξε στον αγωνιστικό χώρο τους Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά τον Ζουμπουλάκη και αριστερά τον Κοντοδήμο, με τους Βενέτη και Μοντέϊρο να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Αμυντικά χαφ οι Ηλιάδης και Χαμπλ με τους Αγρίτη και Μπάρκογλου να κινούνται στις πτέρυγες. Στον άξονα ο Λεόν και στην επίθεση ο Καραλής.
Ρεσιτάλ λαθών
Νευρικό ήταν το παιχνίδι στο ξεκίνημα του με τις δύο ομάδες να επιδίδονται σε έναν άτυπο διαγωνισμό για το ποια ομάδα θα κάνει τα περισσότερα λάθη. Η Κέρκυρα έδωσε χώρο στον Άρη με τους «κίτρινους» να μην μπορούν να το εκμεταλλευτούν εκτός από μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Οι γηπεδούχοι είχαν επιλέξει έναν τρόπο παιχνιδιού ξεπερασμένο με βαθιά γεμίσματα. Η μπάλα που συνεχώς ήταν στον αέρα ελάχιστες φορές την έβλεπε κανείς κάτω. Κι αν γινόταν αυτό πράγμα σπάνιο οι επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του Άρη επιχειρούσαν σουτ με την μπάλα να προσγειώνεται στη Θύρα 1.
Ζήτησε δύο πέναλτι
Οι Θεσσαλονικείς στο 9ο λεπτό διαμαρτύρονται για πέναλτι σε μαρκάρισμα πάνω στο Γκέσιο εντός της περιοχής έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κοέλιο. Όπως και στο 19ο λεπτό νέες διαμαρτυρίες για τον Άρη με τον Γιαννιώτα να πέφτει μέσα στην περιοχή την στιγμή που ο Ζουμπουλάκης άπλωσε τα χέρια του.
Κράτησε το μηδέν ο Αναστασόπουλος
Η Κέρκυρα που έχασε μετά το 20λεπτό την καλή αμυντική συνοχή που είχε έδωσε το δικαίωμα στους παίκτες του Κατσαβάκη σε διάστημα ενός 1’ να χάσουν δύο καλές ευκαιρίες. Στο 21’ ο Αγκάνθο έκανε την ντρίπλα αποφεύγοντας τον Βενέτη, όμως ο Αναστασόπουλος ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ. Στην συνέχεια της φάσης ο Καπετάνος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση όμως και πάλι ο γκολκίπερ της Κέρκυρας έδιωξε εντυπωσιακά.
Σε κάθε πέσιμο ζητούσαν πέναλτι
Οι «κίτρινοι» μέχρι το τέλος του ημιχρόνου είχαν τον έλεγχο του αγώνα χωρίς όμως να δημιουργήσουν φάση στα καρέ του Αναστασόπουλου. Και αφού δεν μπορούσαν με τον σωστό τρόπο να παραβιάσουν την εστία της Κέρκυρας, άρχισαν να πέφτουν στην μικρή περιοχή ζητώντας πέναλτι σε δύο περιπτώσεις με τους Αγκάνθο και Καπετάνο με τον διαιτητή της αναμέτρησης ορθός να συνεχίσει τον αγώνα.
Οι αλλαγές των δύο ομάδων
Ο Μάκης Κατσαβάκης άνοιξε τον χορό των αλλαγών με τον Σουνά να παίρνει τη θέση του Γκέσιο που δεν μπόρεσε να βοηθήσει. Στο ξεκίνημα της επανάληψης οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν κάτι το ιδιαίτερο με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την κατοχή της μπάλας αλλά μέχρι εκεί. Ενώ ο Μάντζιος απάντησε με την είσοδο του Νάστου στη θέση του Λεόν.
«Ξεγέλασε» τον Κύζα
Στο 56ο λεπτό αυτό που ζητούσαν οι «κίτρινοι», πέναλτι, το κέρδισαν με τον Χαμπλ να ανατρέπει όπως θεώρησε ο Κύζας τον Ψυχογιό. Όμως ο Δραμινός ρέφερι έκανε το λάθος γιατί στο ριπλέι δεν φαίνεται καμία ανατροπή. Ο Αγκάνθο ανέλαβε το πέναλτι και 1-0.
Ο κόσμος σκεφτόταν τον ΠΑΟΚ
Οι φίλαθλοι του Άρη μετά το 65ο λεπτό άρχισαν τα συνθήματα κατά του ΠΑΟΚ. Βλέπετε το τοπικό παιχνίδι της Θεσσαλονίκης είναι προ των πυλών, Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012, και από την στιγμή που υπάρχει το ενδεχόμενο να βρεθούν στις κερκίδες της Τούμπα το θερμόμετρο ανεβαίνει.
Απείλησε για πρώτη φορά
Στο 78ο λεπτό φάνηκε η Κέρκυρα επιθετικά. Ο Μπάρκογλου βρέθηκε παρά την πίεση του Καζναφέρη βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη, έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα του Άρη με τα πόδια να διώχνει την μπάλα. Ενώ στις καθυστερήσεις του αγώνα είχαμε το δυνατό σουτ του Κοντοδήμου με τον Βελλίδη να διώχνει με τις γροθιές του την μπάλα.

MAN OF THE MATCH: Δεύτερο γκολ του Αγκάνθο στο ελληνικό Πρωτάθλημα και πρώτη νίκη για τον Άρη. Ο Ισπανός που μας συστήθηκε στον αγώνα με την ΑΕΚ δίνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του σήμερα έφερε και το πρώτο τρίποντο

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Αμυντικά η Κέρκυρα στάθηκε καλά στο Βικελίδης με την διπλή ζώνη άμυνας, όμως επιθετικά ήταν ανύπαρκτη. Ακόμα και μετά το γκολ του Άρη οι επισκέψεις στα καρέ του Βελλίδη ήταν ελάχιστες.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Νούνο Κοέλιο για ακόμα ένα παιχνίδι ήταν εκ’ των κορυφαίων. Ο Πορτογάλος παρότι ήρθε τις τελευταίες ημέρες των μεταγραφών δείχνει ότι βρίσκεται χρόνια στην ομάδα.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κύζης έκανε το λάθος στη φάση του 56ου λεπτού δίνοντας την δυνατότητα στον Άρη να ανοίξει το σκορ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με τις τόσες βουτιές που έκαναν οι παίκτες του Άρη μετά το 20ο λεπτό κάπου θα έπιαναν απροετοίμαστο τον διαιτητή της αναμέτρησης. Ο ρέφερι από την Δράμα ανακάλυψε πέναλτι το πέσιμο του Ψυχογιού. Ο Κύζης όμως έκανε λάθος στο ξεκίνημα του αγώνα όταν αρνήθηκε σε δύο περιπτώσεις πέναλτι στους γηπεδούχους.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Με την καλύτερη ψυχολογία ο Άρης θα ταξιδέψει στο γήπεδο της Τούμπας για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. Οι «κίτρινοι» κατέκτησαν το πρώτο τους τρίποντο στο Πρωτάθλημα και με πολύ δουλεία και προσήλωση μπορούν να φέρουν κι άλλα θετικά αποτελέσματα.


ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Αγκάνθο, Καπετάνος (90’+ Παντίδος), Γκέσιος(46’ Σουνάς), Πουλίδο, Γιαννιώτας, Νταμαρλής(82’ Μαργαρίτης) , Ψυχογιός, Κοέλιο

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Αγρίτης(67’ Γιάντσης), Μπάρκογλου, Λεόν(51’ Νάστος), Μοντέιρο, Χαμπλ(78’ Διαμαντόπουλος), Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα