Πιάνουμε πάτο!

Gazzetta team
Πιάνουμε πάτο!

bet365

Οι... χαμηλές πτήσεις των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη έχουν φέρει τη χώρα μας στην 23η θέση της κατάταξης της UEFA, προκαλώντας ανησυχία για το μέλλον.

Ο προβληματικός χαρακτήρας του ελληνικού ποδοσφαίρου αντικατοπτρίζεται στην εικόνα που βγάζει στην Ευρώπη. Με τρεις από τους πέντε εκπροσώπους να αποκλείονται από τα προκριματικά, έμειναν να να παλεύουν μόνο ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ και ο Παναθηναϊκός στο Europa League. Στην πρεμιέρα, ηττήθηκαν αμφότεροι. Στο θέμα που παρουσιάζει το Goal, η Ελλάδα κινδυνεύει με... αρνητικό ρεκόρ αιώνα, αφού από το 2000 και μετά δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από την 10η θέση της ετήσιας βαθμολογίας βάσει συγκομιδής στα Κύπελλα Ευρώπης.

Κάνε εγγραφή στην betfair και πάρε μπόνους έως 200 ευρώ

Συγκεκριμένα, στη μέχρι σήμερα βαθμολογία η χώρα μας έχει συγκεντρώσει 2400 βαθμούς και είναι 23η, πίσω από την Κροατία, τη Λευκορωσία, την Νορβηγία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, τη Ρουμανία, την Κύπρο, την Τσεχία, τη Σλοβενία, την Ελβετία, τη Σερβία, την Πολωνία και το Αζερμπαϊτζάν!

Η λογική δείχνει ότι δεν πρόκειται να μείνουμε τόσο κάτω. Οι ελληνικές ομάδες έχουν μπροστά τους δέκα παιχνίδια και με τρεις νίκες, φτάνουν τους 3.600 πόντους και αποφεύγουν το αρνητικό ρεκόρ της περιόδου 2005-06. Τότε, παρά την παρουσία του Παναθηναϊκού, του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ, του Άρη και της Ξάνθης, είχαμε συγκεντρώσει μόλις 3.333 βαθμούς!

Όσον αφορά τη συνολική βαθμολογία της UEFA, λογικά η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα. Το Βέλγιο λογικά θα μας προσπεράσει και θα πέσουμε στην 11η θέση, αλλά δεν υπάρχει και τόσο μεγάλη διαφορά από τη 10η. Ίδια θα είναι η εκπροσώπηση στα Κύπελλα Ευρώπης ακόμα κι αν μας περάσει η Τουρκία και μας ρίξει στη 12η θέση, κάτι που εκ των πραγμάτων είναι πολύ δύσκολο.

Για την επόμενη διετία λοιπόν, τα δεδομένα δύσκολα θα αλλάξουν. Από εκεί και πέρα όμως, η βελτίωση είναι απαραίτητη!

Δείτε το γράφημα που δημοσιεύει η εφημερίδα Goal:

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα