Χαλκιάς: «Ήθελα να συνεχίσω»

Χαλκιάς: «Ήθελα να συνεχίσω»

Gazzetta team
Χαλκιάς: «Ήθελα να συνεχίσω»

bet365

Την απόφασή του να κρεμάσει τα γάντια του ανακοίνωσε ο Κώστας Χαλκιάς. Ο πρώην πορτιέρο του ΠΑΟΚ και της Εθνικής τόνισε ότι επόμενο βήμα είναι αυτό του τεχνικού διευθυντή.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Κώστας Χαλκιάς στη SportDay

Κώστα, το τελευταίο σου παιχνίδι ήταν με την Τσεχία στο Euro. Τι ακολουθεί στη συνέχεια για εσένα;


«Σε αυτό τον αγώνα είχα μία άτυχη στιγμή τραυματισμού λόγω της επιβάρυνσης των τελευταίων μηνών και των πλέι οφ και των κακών γηπέδων. Ετσι βγήκε αυτό το πρόβλημα. Μετά το τέλος των αγώνων είπα το... «τέλος στην Εθνική ομάδα» αν και αυτό το είχα αποφασίσει πριν το Euro. Υπήρχε τότε μεγάλη συγκίνηση, αλλά χάρηκα που αυτή η απόφαση συνδυάστηκε με μία μεγάλη επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να συνεχίσω και γι' άλλα δύο χρόνια.

Σωματικά νιώθω καλά. Αλλά για να παίξεις ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις. Αυτές δεν υπήρχαν εδώ στην Ελλάδα και το λέω με απογοήτευση. Προϋποθέσεις κυρίως αγωνιστικές. Προσπάθησα να δω στο εξωτερικό κάποια πράγματα, υπήρχαν περιπτώσεις όπου εκφράστηκε φιλολογικό ενδιαφέρον, αλλά όχι κάτι επίσημο. Οπως ήρθαν λοιπόν τα πράγματα αποφάσισα ότι ήταν καλύτερο να σταματήσω το ποδόσφαιρο».

Είναι οριστική σου απόφαση; Εγκαταλείπεις τον χώρο;

«Στην Αγγλία κάποιοι παίκτες σταματάνε και μετά από έξι μήνες παίζουν ξανά, αλλά εδώ είναι διαφορετικά τα πράγματα. Είπα για την κατάσταση που διαμορφώνεται και αυτό με λυπεί ιδιαίτερα, γιατί αγαπάω το ποδόσφαιρο και η μισή μου ζωή είναι συνδεδεμένη με αυτό. Εζησα πολλά ωραία και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και θέλω να συνεχίσω. Πιστεύω ότι αυτό που με αγγίζει περισσότερο είναι το οργανωτικό κομμάτι μίας ομάδας».

Αυτό που... λέμε δηλαδή τεχνικός διευθυντής;

«Ακριβώς. Σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο. Δεν είναι μία απόφαση για να έχω ένα ξεχωριστό εισόδημα. Αν θα δουλέψω επάνω σε αυτό, θα το κάνω με συγκεκριμένο πλάνο και προγραμματισμό. Αν δεν δεχθεί κάποια ομάδα ή κάποιος πρόεδρος αυτό το πλάνο που εγώ σκέφτομαι, δεν θα το κάνω. Πιστεύω ότι έχω ιδέες και σκέψεις που μπορούν να βοηθήσουν οποιαδήποτε ομάδα. Θα μου άρεσε και η θέση του προπονητή, αλλά επειδή έχω το... γνώθι σε αυτόν πιστεύω ότι μπορώ να συνεχίσω στον τομέα που ανέφερα».

Τι πιστεύεις ότι θα λένε για εσένα οι φίλαθλοι; Σε νοιάζει η άποψή τους;

«Δεν με νοιάζει τόσο να λένε για έναν καλό ποδοσφαιριστή. Πάντα είχα ως πρώτο στόχο να δίνω την καλή εντύπωση ως άνθρωπος. Αυτό θα νιώθω ως μεγάλη ικανοποίηση».

Τι έγινε και δεν έμεινες στον ΠΑΟΚ;

«Δυστυχώς στον ΠΑΟΚ, τον οποίο θεωρώ μεγάλη ομάδα που αν μπουν σωστές βάσεις θα βάζει πολύ υψηλούς στόχους, προσπάθησα να έχω πολύ καλή αγωνιστική και εξωαγωνιστική παρουσία, αλλά κάποιες φορές ίσχυσε το… πήγα για μαλλί και βγήκα κουρεμένος. Αυτό αφορά κυρίως τα καθήκοντα του αρχηγού της ομάδας. Υπήρχαν περίοδοι στην ομάδα με διοικητικά και οικονομικά προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί από παλιά.

Κάθε φορά προσπαθούσα και εγώ και άλλοι συμπαίκτες να δημιουργούνται όσο λιγότερα προβλήματα. Εκεί παρεξηγήθηκα πολύ. Το πρόβλημα στην ομάδα είναι το κλίμα. Ολοι και οι συμπαίκτες μου, αλλά και οι παράγοντες έδιναν σημασία στο τι λέγεται από τον κόσμο και από τον καθένα. Εγώ πάντα έλεγα αλήθειες και αυτά που πίστευα. Οπως και πριν ενάμιση χρόνο που σε συνέντευξή μου στον Γιώργο Χελάκη είπα ότι δεν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, γιατί χρειάζεται να κάνουμε εξυγίανση, να βάλουμε βάσεις, να έρθει κάποιος επενδυτής και να φτάσουμε στο επίπεδο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Είπα ότι εμείς οι παίκτες προσπαθούμε να φέρουμε επιτυχίες και έσοδα. Παρεξηγήθηκαν όσα είπα και κάποιοι δημοσιογράφοι ή παραγωγοί τα έβγαλαν έξω όπως ήθελαν. Είπαν ότι δεν πρέπει να μιλάω έτσι και ότι έχω καλές σχέσεις με τον Ζαγοράκη και τον Βρύζα.

Μετά από τόσα χρόνια να ξέρουν όλοι ότι: Ο Χαλκιάς πληρωνόταν τελευταίος. Κανείς δεν το ήξερε αυτό και κανείς δεν ήξερε ότι όταν ερχόταν η ώρα να πληρωθεί ο Χαλκιάς, όλα πήγαιναν και πάλι πίσω για να πληρωθούν άλλοι που ξεσηκώνονταν πρώτοι για τα λεφτά τους και αυτό βέβαια ήταν δικαίωμά τους, γιατί αν δεν έπαιρναν λεφτά, θα έκαναν άλλα πράγματα...».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα