Οι επόμενοι των... Όσκαρ! (vids)

Θάνος Σαρρής
Οι επόμενοι των... Όσκαρ! (vids)

bet365

Ο Όσκαρ «έλαμψε» στο Τσάμπιονς Λιγκ με τη φανέλα της Τσέλσι και το gazzetta.gr παρουσιάζει τους ταλαντούχους Βραζιλιάνους που παίζουν ακόμα στη χώρα του καφέ και μπορούν να έχουν ανάλογη εξέλιξη.

Από τη μία ο Όσκαρ και από την άλλη ο Λούκας Μόουρα, τον οποίο η Παρί Σεν Ζερμέν απέκτησε από τη Σάο Πάουλο και θα ενισχύσει τους Παριζιάνους από τον Ιανουάριο, συζητήθηκαν πολύ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Αρκετοί, βλέποντας τη σωματοδομή του πρώην παίκτη της Ιντερνασιονάλ απόρησαν για το κατά πόσο μπορεί να σταθεί στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ. Με την εμφάνισή του όμως στο παιχνίδι των «Μπλε» με την Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο πιτσιρικά έδωσε απαντήσεις. Την ίδια ώρα, σκόραρε ακόμα ένας Βραζιλιάνος που έκανε το βήμα για την Ευρώπη, ο Ρομούλο της Σπαρτάκ Μόσχας και μάλιστα μέσα στο Καμπ Νου. Το gazzetta.gr παρουσιάζει το... scout report των επόμενων αστέρων, που προς το παρόν ξεχωρίζουν στα γήπεδα του Μπραζιλεϊράο. Νεϊμάρ, Γκάνσο, Αρόουκα, Λεάντρο Νταμιάο είναι ήδη γνωστοί και για το λόγο αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Κάνε εγγραφή στην betfair και πάρε μπόνους έως 200 ευρώ

Μπερνάρντ
Περνάει τις καλύτερες μέρες του στην Ατλέτικο Μινέιρο, με την οποία διεκδικεί το Πρωτάθλημα στη Βραζιλία. Μικρόσωμος, με ύψος 1.64, κατά πολλούς αποτελεί τον «Βραζιλιάνο Μέσι», ο οποίος έχει παραδεχθεί ότι είναι το πρότυπό του. Παίζει στην τριπλέτα πίσω από τον επιθετικό, συνήθως αριστερά και είναι εξαιρετικός, συνδυάζοντας ταχύτητα, τεχνική και έφεση στο σκοράρισμα. Δύο φορές κόντεψε να κοπεί λόγω ύψους όταν ήταν στις ακαδημίες της «Γκάλο», αλλά τελικά κατάφερε να καθιερωθεί. Πέρυσι ο πρόεδρος της ομάδας απέρριψε πρόταση 7 εκατομμυρίων από Ρωσία και φημολογείται ότι δεν θα αργήσει να «σκάσει» νέα πρόταση. Ο ίδιος πρόσφατα ανανέωσε και κλήθηκε στην Εθνική Βραζιλίας, αν και έμεινε στον πάγκο στο φιλικό με την Αργεντινή. Στο πρωτάθλημα έχει έξι γκολ, όσα και οι Ζο και Ντανιλίνιο, με τους οποίους μοιράζεται τη θέση του πρώτου σκόρερ της Μινέιρο. Ο ίδιος, μαζί με τον Ροναλντίνιο τον Ντανιλίνιο και ενίοτε τον Γκιγιέρμε που παίζουν πίσω από τον επιθετικό, ευθύνονται εν πολλοίς για τη φετινή πορεία της Ατλέτικο.

Άντριαν
Η Φλαμένγκο μπορεί να μην τα πηγαίνει καθόλου καλά στη Serie Α και να βρίσκεται τέσσερις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά έχει στις τάξεις της ένα σπουδαίο ταλέντο. Ο 17χρονος Άντριαν έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο με την «Μενγκάο» σε ηλικία μόλις 16 ετών και ενώ είχε κερδίσει με τους πιτσιρικάδες της το Πρωτάθλημα Καριόκα του 2010. Έβγαλε μάτια στο Κόπα Αμέρικα U-17 και η Φλαμένγκο φρόντισε να τον «δέσει», βάζοντας ρήτρα 30 εκατομμυρίων δολαρίων για τη διεθνή αγορά, καταλαβαίνοντας ότι είναι... φλέβα χρυσού. Μετά την αποχώρηση του Ροναλντίνιο ξεκίνησε να παίρνει περισσότερες ευκαιρίες και τράβηξε τα βλέμματα των Άγγλων, οι οποίοι ήδη τον έχουν εντάξει στους πιθανούς στόχους ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ. Με ύψος 1.69, εκπληκτική τεχνική και στημένα, μπορεί να μην αποτελεί ακόμα ακρογωνιαίο λίθο, αλλά έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Ματέους
Ο έτερος ταλαντούχος της Φλαμένγκο. Γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 1994. Πατέρας του ο Μπεμπέτο, για τον οποίο εισήγαγε και τον διάσημο πανηγυρισμό με την κίνηση νταντέματος μωρού. «Δεκαράκι» με κύριο προσόν την τεχνική, έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο το Φεβρουάριο του 2012, με τον Μπεμπέτο να παρακολουθεί συγκινημένος από τις κερκίδες. Ανδρώθηκε στα τμήματα υποδομής της Φλαμένγκο και είχε από μικρός ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση. Ο ίδιος άλλωστε έχει δηλώσει ότι ο πατέρας του αποτελεί το πρότυπό του, αλλά παράλληλα τον βοηθάει ώστε να μην πάρουν τα μυαλά του αέρα και να μην του «κοπούν» τα πόδια από τις υψηλές προσδοκίες.

Αντεμίλσον
Τον ανακάλυψε ο επικεφαλής των ακαδημιών της Σάο Πάουλο στο Σάο Βισέντε και πήρε υποτροφία για να ενταχθεί στα τμήματα υποδομής των «Τρικολόρ Παουλίστα». Σε ηλικία 11 ετών έπαιζε με 13χρονους και ξεχώριζε. Σημείο αναφοράς για τον 18χρονο στράικερ ήταν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 17, όταν με τη μικρή Σελεσάο σημείωσε πέντε γκολ σε έξι ματς. Εκεί, άρχισε να γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά του. Έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Σάο Πάουλο στο Πρωτάθλημα Παουλίστα και στη φετινή Serie A έχει 14 συμμετοχές και τρία γκολ. Ενθουσιώδης φορ που δουλεύει για όλη την ομάδα, με αντοχή και καλά τελειώματα, έχει μπει στα μπλοκάκια αρκετών σκάουτ από την Ευρώπη. Ίσως χρειάζεται περισσότερη συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια!

Ρομαρίνιο
Δεν πρόκειται για τον γιο του Ρομάριο, αλλά για τον άλλο με το ίδιο όνομα που κάνει καριέρα στη Βραζιλία. Ο 21χρονος της Κορίνθιανς ανάγκασε πρόσφατα τον πρόεδρο της ομάδας του να δηλώσει ότι μόνο ο Νεϊμάρ αξίζει περισσότερα χρήματα από αυτόν στο Πρωτάθλημα της Βραζιλίας, κόβοντας έτσι τον αέρα σε πιθανούς... μνηστήρες. Έκλεψε την παράσταση στην κατάκτηση του φετινού Κόπα Λιμπερταδόρες από την ομάδα του, όταν, «έσωσε» την ισοπαλία στον δεύτερο τελικό με τη Μπόκα στην Αργεντινή, σκοράροντας στο 85'. Σε συνδυασμό με το 2-0 του πρώτου αγώνα, η Τομάο ακτέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο. Στο ξεκίνημα της καριέρας του δεν έδειχνε ότι μπορεί να ξεχωρίσει, ωστόσο από το 2011 και μετά ξεκίνησε σταδιακά να ανεβάζει τις μετοχές του. Είναι επιθετικός, αλλά περισσότερο περιφερειακός, έχοντας ανεπτυγμένο και το στοιχείο της δημιουργίας.

Κασεμίρο
Προϊόν των ακαδημιών της Σάο Πάουλο, ο 20χρονος Κασεμίρο αποτελεί έναν πολύπλευρο μέσο που συνδυάζει εξαιρετικά χαρακτηριστικά. Δημιουργικός, αλλά παράλληλα σκληρός. Η σωματοδομή του τον βοηθάει να δεσπόζει στο χώρο της μεσαίας γραμμής και τον έχουν περιγράψει ως ένα κράμα Ζιντάν και Ερνάνες! Ήταν εκπληκτικός το 2011, όπου και έλαμψε με τη φανέλα κάτω των 20 της Βραζιλίας. Έχει ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη ομάδα της Σελεσάο και παρότι οι φετινές εμφανίσεις του δεν είναι στα στάνταρ των περσινών, δεν παύει να αποτελεί ένα εξαιρετικό ποδοσφαιριστή.

Σάμουελ Ρόσα
Η Φλουμινένσε κάνει πρωταθλητισμό και στην κορυφή της επίθεσής της δεσπόζει ο Φρεντ, που είναι και πρώτος σκόρερ της. Ο 21χρονος Σάμουελ, μετά την αποχώρηση του Ράφαελ Μόουρα για την Ιντερνασιονάλ είναι ο πρώτος στη λίστα για τον αντικαταστάτη του και μέχρι στιγμής δείχνει ότι έχει εξαιρετική επαφή με τα δίχτυα. Έχει πετύχει ήδη πέντε γκολ παρότι δεν παίζει συχνά, με το τελευταίο να είναι εκπληκτικό, όπως μπορείτε να δείτε και στο video. Σκοράρει δηλαδή 0.33 γκολ ανά ματς! Ο ίδιος έχει δηλώσει διατεθειμένος να κάνει όση υπομονή χρειαστεί προκειμένου να πάρει την ευκαιρία, τονίζοντας ότι βλέπει τον Φρεντ ως παίκτη που μπορεί να του διδάξει πολλά. Η δήλωση του τεχνικού της Φλουζάο, Αμπέλ Μπράγκα, λέει πολλά: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Σάμουελ, είναι ένας επιθετικός που μάχεται συνεχώς στην αντίπαλη περιοχή».

Φελίπε Άντερσον
Η Σάντος φέτος είναι αρκετά πεσμένη,αφού αναγκαστικά έπαιζε για πολλά ματς χωρίς τα βασικά της εργαλεία. Τον Νεϊμάρ, τον Γκάνσο και τον Αρόουκα. Ο 19χρονος Φελίπε Άντερσον πήρε συμμετοχές και έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες λύσεις. Ήδη έχει παίξει 22 ματς και έχει πετύχει 3 γκολ, ενώ είναι και στέλεχος στις «μικρές» ομάδες τς Βραζιλίας. Γρήγορος, με πολύ καλή ντρίπλα, προκαλεί αρκετά ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες, αν και ορισμένες φορές είναι φλύαρος και «εξαφανίζεται» για σημαντικά χρονικά διαστήματα. Παρόλα αυτά, έχει δείξει ότι το... έχει. Με την αποχώρηση του Γκάνσο και αν τελικά φύγει ο Νεϊμάρ σύντομα, αναμένεται να αναλάβει σημαντικότατο ρόλο στο μεσοεπιθετικό κομμάτι της «πέισε».

Ουέλινγκτον Νεμ
Μπορεί να μην έχει την τρομερή τεχνική που συνοδεύει συνήθως τους Βραζιλιάνους μεσοεπιθετικούς, ωστόσο αποτελεί έναν παίκτη που τρέχει ασταμάτητα μέσα στο γήπεδο, έχει πολύ καλή ντρίπλα, είναι μέσα σε όλες τις φάσεις και σκοράρει συχνά. Πήρε το... όσκαρ πρωτοεμφανιζόμενου για το 2011, αφού αναδείχθηκε καλύτερος νέος του Πρωταθλήματος με την φανέλα της Φιγκεϊρένσε, στην οποία είχε παραχωρηθεί δανεικός και με προπονητή τον Ζορζίνιο ξεδίπλωσε το ταλέντο του. Ήταν στην προεπιλογή για την Ολυμπιακή ομάδα της Βραζιλίας, αλλά τελικά κόπηκε. Στο φιλικό όμως με την Αργεντινή τα ξημερώματα της Πέμπτης (20/09) ο Μενέσες τον ξεκίνησε βασικό. Με ύψος μόλις 1.65 και βάρος περίπου 65 κιλά, ο 20χρονος παίζε συνήθως ως περιφερειακός επιθετικός, επιτελώντας πολλές λειτουργίες μέσα στο γήπεδο.

Ουάλας
Μέσα σε όλους και ένα... μπακ! Ο 18χρονος μπακ της Φλουμινένσε αποτελεί ήδη στέλεχος της πρώτης ομάδας, προσφέροντας λύσεις στο δεξί άκρο της άμυνας και όποτε χρειάζεται στο αριστερό, πραγματοποιώντας ντεμπούτο σε ηλικία 17 ετών. Έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στο Πρωτάθλημα κάτω των 17 της Λατινικής Αμερικής με τη Σελεσάο και ήδη συγκρίνεται με τον Μαρσέλο της Ρεάλ. Ακούραστος, με συνεχείς προωθήσεις, δύναμη και τεχνική, συνδυάζει τρομερά στοιχεία για ακραίος μπακ. Το όνομά του έχει ακουστεί ήδη για την Τσέλσι, τη Νάπολι, τη Μίλαν και τη Γιουβέντους και αρκετοί βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο μεγάλο μπακ της Εθνικής Βραζιλίας.


 

Τελευταία Νέα