Το... Οσκαρ στην Κυρία!

Gazzetta team
Το... Οσκαρ στην Κυρία!

bet365

Ο Βραζιλιάνος έβαλε την Τσέλσι μπροστά με 2-0 αλλά η Γιουβέντους είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει (2-2)! Ανατροπή με Μέσι για Μπάρτσα! «Βόμβα» Μπάτε στην Γαλλία!

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Κυρία στο Λονδίνο
Το σημαντικότερο ματς της Τετάρτης, για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, έγινε στο «Στάμφορντ Μπριτζ» όπου η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι υποδέχθηκε την πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους.

Οι Αγγλοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων με την έναρξη της αναμέτρησης εκμεταλλευόμενοι το τρακ που είχαν οι Ιταλοί, λόγω της επιστροφής τους στα σαλόνια μετά τη σεζόν 2009-10, με αποτέλεσμα να υπάρξουν κάποιες στιγμές... άγχους στην περιοχή του Μπουφόν. Μετά το 20λεπτο η Γιούβε ισορρόπησε την κατάσταση, κατάφερε να μην απειλείται και παράλληλα έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί με τους Μαρκίζιο, Βούτσινιτς.

Δεν το έκανε και στο δίλεπτο 31'-33' η Τσέλσι φάνηκε να βάζει τις βάσεις για να καθαρίσει το ματς! Σουτ του Οσκαρ, κόντρα στον Μπονούτσι και 1-0, για να ακολουθήσει άμεσα το 2-0 με μια μαγική ενέργεια και υπέροχο σουτ του Οσκαρ! Το «Στάμφορντ Μπριτζ» είχε πάρει φωτιά αλλά η Γιουβέντους έδειξε χαρακτήρα και μείωσε (2-1) στο 38' με τον Βιντάλ, μπαίνοντας ξανά στο ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μεγάλη Κυρία πήρε την κατοχή της μπάλας, επέβαλε τον ρυθμό της και ανέβηκε, παίρνοντας μέτρα στο γήπεδο. Ειδικά μετά το 60' το ματς παιζόταν περισσότερο προς την περιοχή του Τσεχ, με τους Μπιανκονέρι να κυκλοφορούν καλά την μπάλα και να έχουν τον τρόπο για να φτιάξουν ευκαιρίες. Λείπει, όμως, το σημείο αναφοράς στην επίθεση...

Οι Ισλα (ντεμπούτο) και Κουαλιαρέλα μπήκαν για το τελευταίο 15λεπτο αντί των Λιχτστάινερ, Τζιοβίνκο και στο 80' ο «Κουάλια» με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-2 μετά την πολύ ωραία κάθετη του Μαρκίζιο. Στο 88', μάλιστα, η Γιουβέντους θα μπορούσε να φύγει και με τη νίκη από το Λονδίνο αλλά στάθηκε άτυχη καθώς η μπάλα βρήκε στο δοκάρι μετά το ωραίο πλασέ του Κουαλιαρέλα!

Τσέλσι (Ντομένικο Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Κόουλ, Λάμπαρντ, Μίκελ, Ραμίρεζ (69' Μπερτράντ), Αζάρ, Οσκαρ (74' Μάτα), Τόρες.

Γιουβέντους (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Λιχτστάινερ (77' Ισλα), Βιντάλ, Πίρλο, Μαρκίζιο, Ασαμόα, Τζιοβίνκο (75' Κουαλιαρέλα), Βούτσινιτς (88' Μάτρι).

Καθάρισε η Σαχτάρ
Στο Ντόνετσκ η Σαχτάρ ήταν το ξεκάθαρο φαβορί κόντρα στην πρωτάρα Νόρτζελαντ και επιβεβαίωσε τις προβλέψεις παίρνοπντας τους τρεις βαθμούς με το τελικό 2-0. Οι Ουκρανοί, που είχαν συνεχώς την υπεροχή, άνοιξαν το σκορ στο 44' με σουτ του Μιχταριάν και στο 76' ο ίδιος παίκτης, με προσπάθεια εντός περιοχής, διαμόρφωσε το τελικό 2-0 για την ομάδα του Μιρτσέα Λουτσέσκου.

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιάτοφ, Σρνα, Κούτσερ, Ρατ, Ρακίτσκι, Χούμπσμαν, Βιλιάν (81' Ντάγκλας Κόστα), Ιλσίνιο (70' Τεξέιρα), Φερναντίνιο, Μκιταριάν, Λουίζ Αντριάνο (75' Ντέβιτς).

Νόρτζελαντ (Κάσπερ Χιούλμαντ): Χάνσεν, Μτλίγκα, Παρκχερστ, Οκόρε, Ρούνιε, Στόκχολμ, Λόρεντζεν (72' Νόρντστραντ), Κρίστενσεν (62' Κρίστιανσεν), Μπέκμαν, Αντού, Τζον (81' Λάουντρουπ).

Τσέλσι-Γιουβέντους 2-2
(31',33' Οσκαρ-38' Βιντάλ, 80' Κουαλιαρέλα)


Σαχτάρ-Νόρτζελαντ 2-0
(44',76' Μιχιταριάν
)

ΒΑΘΜ.
1. Σαχτάρ 3 2-0
2. Γιουβέντους 1 2-2
3. Τσέλσι 1 2-2
4. Νόρτζελαντ 0 0-2

6ος ΟΜΙΛΟΣ
Με το... δεξί η Μπάγερν

Οι φιναλίστ του τελικού του 2001, στον οποίο ο νυν τεχνικός των «νυχτερίδων», Μαουρίσιο Πελεγρίνο, είχε αποδειχθεί μοιραίος χάνοντας το τελευταίο πέναλτι, συναντήθηκαν στο Μόναχο. Η Μπάγερν, λοιπόν, υποδέχθηκε την Βαλένθια και έμεινε για 16 σερί εντός έδρας παιχνίδι στο Champions League αήττητη, φτάνοντας στη νίκη πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 2-1.

Οι Βαυαροί είχαν τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, με τον Χάινκες δίνει φανέλα βασικού στον Χάβι Μαρτίνεθ και να ξεκινά τον Πισάρο αντί του Μάντζουκιτς, με τον Περουβιανό να φτάνει τα 50 παιχνίδια με την Μπάγερν στο Champions League και τα 100 συνολικά στην Ευρώπη! Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε πολλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή, να προσπαθούν περισσότερο και να φτάνουν στο γκολ στο 38', όταν μετά από συνεργασία Ριμπερί-Ρόμπεν, ο Σβάινσταϊγκερ άνοιξε το σκορ.

Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε, με τον Κρόος να τελειώνει το παιχνίδι στο 76' με εκπληκτικό σουτ για το 2-0. Το μόνο που κατάφεραν οι Ισπανοί ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με τον Βελδές, που είχε μπει στη θέση του Ζόνας στο 63', στο 1' των καθυστερήσεων, πριν ο Ρόμπεν κερδίσει πέναλτι 1' αργότερα από τον Ραμί. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, όμως ο Μάντζουκιτς δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντιέγκο Άλβες από την άσπρη βούλα. Το τελικό 2-1 σπάει και την... κατάρα που ήθελε τις ομάδες να αναδεικνύονται πάντα ισόπαλες 1-1, με τους Βαυαρούς να μπαίνουν στο Champions League με το δεξί.

Μπάγερν Μονάχου (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μπαντστούμπερ, Ντάντε, Ρόμπεν, Σβαϊνστάιγκερ, Ριμπερί (46' Μίλερ), Χάβι Μαρτίνεθ (69' Λουίζ Γκουστάβο), Κρόος, Πιζάρο (63' Μάντζουκιτς)

Βαλένθια (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): Αλβες, Ρικάρντο Κόστα, Ραμί, Ζοάο Περέιρα, Αλί Σισοκό, Γκουαρδάδο (71' Βιέρα), Τίνο Κόστα, Φεγκουλί, Ντάνι Παρέχο, Ζόνας (63' Βαλδές), Σολδάδο (88' Μπαραγάν)

Τυχερό... 13άρι!
Έπρεπε να περιμένει 13 αγώνες, προκειμένου να φτάσει στην πρώτη της νίκη στο Champions League, όμως επιτέλους τα κατάφερε! Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ αποδείχθηκε πολύ... κυνική, άντεξε στην πίεση της Λιλ στο δεύτερο μέρος και έφυγε από την Γαλλία με μεγάλη νίκη 3-1. Οι Λευκορώσοι έκαναν όλα κι όλα 4 σουτ στο πρώτο μέρος, όμως βρέθηκαν να προηγούνται 3-0. Μόλις στο 6' ο Βολόντκο με εκπληκτικό σουτ νίκησε τον Λαντρό για το 0-1, ενώ στο 20' ο Ροντιόνοβ έκανε και το 2-0 στην αντεπίθεση, σκοράροντας όμως από θέση οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκτός παιχνιδιού, δεν βρήκαν ρυθμό και στο 43' ο Αλεχνόβιτς έκανε και το 3-0, προκαλώντας τις αποδοκιμασίες του κοινού του «Σταντ Γκραντ», το οποίο αποδεικνύεται... γρουσούζικο για τη Λιλ, η οποία στα τελευταία τρία της παιχνίδια εκεί έχει βρεθεί σε όλα πίσω στο σκορ. Στην επανάληψη οι παίκτες του Γκαρσία βρήκαν ρυθμό, πίεσαν, μείωσαν σε 3-1 στο 60' με κεφαλιά του Σετζού και άρχισαν να χάνουν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη! Ο Γκορμπουνόβ κατέβασε ρολά και το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος, για να φτάσει η ΜΠΑΤΕ στην πρώτη της νίκη στο Champions League και να δεχθεί η Λιλ για πρώτη φορά στη διοργάνωση 3 γκολ.

Λιλ (Ρούντι Γκαρσία): Λαντρό, Μπάσα, Ντεμπουσί (85' Σιντιμπέ), Σετζού, Ντινιέ, Μπαλμόν, Μαβουμπά, Μαρτέν (46' Ρου), Παγιέ, Καλού, Ντε Μέλο (46' Μέντες)

ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ (Βίκτορ Γκοτσαρένκο): Γκορμπούνοβ, Ράντκοβ, Μπορντάτσεβ, Σίμιτς, Χλεμπ, Λικτάροβιτς (66' Σιβακόβ), Βολόντκο, Παβλόβ (80' Μπρεσάν), Αλέκνοβιτς, Ροντιόνοβ (89' Μοζολέβσκι)

ΒΑΘΜ.
1. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 3 3-1
2. Μπάγερν 3 2-1
3. Βαλένθια 0 1-2
4. Λιλ 0 1-3

Μπάγερν-Βαλένθια 2-1
(38' Σβάινσταϊγκερ, 76' Κρόος - 90+1' Βαλδές)

Λιλ-ΜΠΑΤΕ Μπορίσοβ 1-3
(60' Σετζού - 6' Βολόντκο, 20' Ροντιόνοβ, 43' Αλεχνόβιτς)

7ος ΟΜΙΛΟΣ
Το... 10μπαλο του Μέσι
Τι να πεις για το παλικαράκι. Με τα «νταμπλ» που έκανε και σε αυτό το ματς, έφτασε τα 13 παιχνίδια που έχει βάλει δύο ή περισσότερα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί και με τα μονά και τα υπόλοιπα... το σύνολο έφτασε τα 53 σε 69 συμμετοχές (μόνο οι Φαν Νίστελροϊ 56, Ραούλ 71' τον περνούν). Οπότε από τη στιγμή που η Μπαρτσελόνα έχει αυτό τον κοντοπίθαρο τυπάκο στην 11άδα της, δεν κολλάει πουθενά. Τουλάχιστον όχι σε αντιπάλους του μεγέθους της Σπαρτάκ Μόσχας. Οι Μοσχοβίτες πάλεψαν στα ίσια, προηγήθηκαν με ανατροπή (1-2), αλλά τα δύο γκολάκια του Αργεντινού, έφεραν την τελική ανατροπή (3-2) υπέρ των γηπεδούχων.

Η Μπάρτσα όπως και το αστέρι της δεν έπιασαν τα συνήθη υψηλά στάνταρ τους. Ειδικά στο Α' μέρος οι Μπλαουγκράνα στερήθηκαν φαντασίας και δεν μπορούσαν να ανοίξουν την εξαιρετικά στημένη Σπαρτάκ. Ακόμα και έτσι όμως ο Τέγιο άνοιξε για χάρη της το σκορ (13') με ωραία προσπάθεια από αριστερά και σουτ στην απέναντι γωνία. Οι Ρώσοι στη συνέχεια πήραν δειλά δειλά κάποια μέτρα στο γήπεδο και αυτό τους βγήκε σε καλό, όταν άθελα του (29') ο Ντάνι Αλβες έστειλε με τακουνάκι τη μπάλα στη δική του εστία μετά από παράλληλη πάσα του Εμενίκε.

Οι Καταλανοί δεν ξεκίνησαν καλά ούτε στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τον Ρομούλο να πλασάρει (59') από πλάγια θέση τον Βαλδές και να να ξαφνιάζει όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Και τότε ξύπνησε ο κοντοπίθαρος γίγαντας. Στο 71' εύκολα μόνος του από ασίστ του Τέγιο και στο 80' με κεφαλιά(!) ο Μέσι έφτασε τα 10 γκολ ήδη στη σεζόν (δηλαδή σε λιγότερο από ένα μήνα, από τις 19 Αυγούστου). Με αυτό τον τρόπο οι Μπλαουγκράνα συνέχισαν την παράδοση που τους θέλει να μην χάνουν ποτέ όταν κάνουν πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ στο «Καμπ Νόου», με τον Ουνάι Εμερι να βιώνει το ακριβώς αντίθετο. Ο Ισπανός προπονητής της Σπαρτάκ αποχώρησε για έκτη φορά με σκυμμένο το κεφάλι από το εν λογω γήπεδο, με τον Μέσι να έχει βάλει συνολικά 10 γκολ στις ομάδες του (Αλμερία, Βαλένθια, Σπαρτάκ)

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλδές, Ντάνι Αλβες (62' Αλέξις Σάντσες), Αντριάνο, Πικέ (11' Σονγκ), Μασεράνο, Φάμπρεγας, Τσάβι, Μπουσκέτς, Μέσι, Πέδρο, Τέγιο.

Σπαρτάκ Μόσχας (Ουνάι Εμερι): Ντίκαν, Σουτσί, Ινσαουράλδε, Κάλστρομ (78' Χουράδο), ΜακΓκίντι, Κ. Κομπάροβ (45' Μακέεβ), Ντ. Κομπάροβ, Ράφαελ, Ρομούλο, Αρι (84' Ντζιούμπα), Εμενίκε.

«Κουλουράκια» στη Σκωτία
Σε ένα παιχνίδι όπου ο Γιάννης φοβόταν το θεριό και το αντίστροφο, Σέλτικ και Μπενφίκα έμειναν στο 0-0. Ενα παιχνίδι χωρίς καθαρές φάσεις και με τις όποιες επικίνδυνες στιγμές (από δύο για κάθε ομάδα) να προέρχονται από στημένα. Κατοχή, κόρνερ και γενικότερα οι πρωτοβουλίες ήταν όλα μοιρασμένα, αφήνοντας σαφώς πιο ικανοποιημένους τους φιλοξενούμενους που επιστρέφουν με βαθμό από μία δύσκολη έδρα.

Σέλτικ (Νιλ Λένον): Φόρστερ, Ισαγκίρε (65' Χούπερ), Μάλγκρου, Γουίλσον, Λούστιχ (62' Ρόνιε), Μάθιους, Μπράουν, Κόμονς, Γουανιάμα, Φόρεστ, Φεδόρ.

Μπενφίκα (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Γκαράι, Ζαρντέλ, Αϊμάρ (62' Καρδόσο), Πέρες, Γκαϊτάν (82' Νολίτο), Μάτιτς, Σάλβιο, Αντρέ Αλμέιδα, Μελγαρέχο, Ροδρίγο (69' Σέζαρ).

ΒΑΘΜ.
1. Μπαρτσελόνα 3 3-2
2. Μπενφίκα 1 0-0
3. Σέλτικ 1 0-0
4. Σπαρτάκ Μόσχας 0 2-3

Μπαρτσελόνα-Σπαρτάκ Μόσχας 3-2
(13' Τέγιο, 71', 80' Μέσι-29' αυτ. Ντάνι Αλβες, 59' Ρομούλο)

Σέλτικ-Μπενφίκα 0-0

8ος ΟΜΙΛΟΣ
Με το ζόρι λόγω... ντέρμπι!

Η παράδοση ήθελε τη Γιουνάιτεντ να... ταλαιπωρείται από τις τούρκικες ομάδες, η Μπεσίκτας ήταν η τελευταία ομάδα από τη γειτονική μας χώρα που είχε κάνει ζημιά, ωστόσο και η Γαλατά της έκανε τη ζωή δύσκολη.... Το γρήγορο γκολ του Κάρικ έπειτα από την ασίστ του Καγκάβα δεν έφερε... ενθουσιασμό, το μυαλό πήγε στο κυριακάτικο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ και η Γαλατά δεν έχασε την ευκαιρία να βγει μπροστά! Μόλις στο 10' ο Άμπρακατ είχε δοκάρι, ενώ στο 22' ο Μέλο έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, όχι όμως και τους χώρους για να απειλήσουν. Αντίθετα, στο 28' ο Άλτιντοπ είχε ακόμα μια καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως πάλι το δοκάρι στάθηκε εμπόδιο! Ο ίδιος παίκτης είχε καλή στιγμή και στο 49' αν και η μεγαλύτερη ευκαιρία δόθηκε στον Νάνι στο 53'. Πέναλτι του Γιλμάζ στον Ράφαελ, αλλά ο Πορτογάλος νικήθηκε από τον Μουσλέρα! Η Γαλατά δεν είχε να χάσει κάτι, βγήκε μπροστά και στο 56' ο Σελτσούκ βρήκε το δοκάρι του Ντε Χέα. Η Γιουνάιτεντ κράτησε ως το τέλος, αν και στο 72' ο Κόλακ έχασε νέα τεράστια ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όμως ο Ισπανός πορτιέρο έσωσε την ομάδα του και της χάρισε τους τρεις βαθμούς
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αλεξ Φέργκιουσον):Ντε Χέα, Βίντιτς, Εβρά, Εβανς, Ραφαέλ, Κάρικ, Βαλένσια, Σκόουλς (79' Σκόουλς), Νάνι, Φαν Πέρσι (81' Τσιτσαρίτο), Καγκάβα (84' Ουέλμπεκ).
Γαλατασαράι (Φατίχ Τερίμ):Μουσλέρα, Εμπουε, Μπαλτά, Κάγια, Νουνκέου, Χαμίτ Αλτιντοπ, Φελίπε Μέλο (79' Γιλμάζ), Ινάν, Γιλμάζ, Ουμούτ Μπουλούτ (16' Ελμάντερ), Αμραμπάτ (63' Κόλακ)
Τη... σκότωσε ο πρώην!
Η Μπράγκα ήταν το φαβορί, ωστόσο η Κλουζ πέτυχε την ιστορική νίκη! Ο Καπετάνος στο βασικό σχήμα, ο Μπάστος όμως ήταν αυτός που έκλεψε την παράσταση. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στο «Μουνισιπάλ», αυτή τη φορά ως αντίπαλος και... σκότωσε την πρώην ομάδα του. Δυο ωραία τέρματα από τον Μπάστος στο 19' και στο 34' και η Μπράγκα... έχασε με το καλημέρα πολλές από τις ελπίδες πρόκρισης. Ο Έλληνας φορ αγωνίστηκε σε όλο το ματς και είχε πολύ καλή παρουσία.
Μπράγκα (Ζοσέ Πεσέιρο): Μπέτο, Πάουλο Βινίσιους, Νούνο Κοέλιο, Ισμαΐλι, Ούγκο Βιάνα (64΄' Ζε Λουίς), Μοσορό, Κουστόντιο, Ρούμπεν Μικαέλ, Λεάντρο Σαλίνο (70' Σέζαρ), Αλαν (46' Μπαρμπόσα), Εντερ.
Κλουζ (Ιοάν Αντόνε): Μάριο Φελγκέιρας, Ράντα, Καντού, Σέπσι, Πίντο, Μουρεσάν, Λουίς Αλμπέρτο (65' Γκοντεμές), Καμόρα, Ραφαέλ Μπάστος (79' Πέδρο), Καπετάνος, Σουγκού. (Αγκουιρεγκαράι)
ΒΑΘΜ.
1. Κλουζ 3 2-0
2. Μάντσεστερ Γ. 3 1-0
3. Γαλατάσαραϊ 0 0-1
4. Μπράγκα 0 0-2
Μάντσεστερ Γ.-Γαλατάσαραϊ 1-0 (7΄ Κάρικ)
Μπράγκα-Κλουζ 0-2 (Μπαστός 19΄, 34΄)
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα