Ήττα στην πρεμιέρα=καταστροφή!

Ήττα στην πρεμιέρα=καταστροφή!

Μάκης Σταθάτος
Ήττα στην πρεμιέρα=καταστροφή!

bet365

Η ήττα του Ολυμπιακού από τη Σάλκε ήταν η έκτη του σε πρεμιέρα Champions League. Το gazzetta.gr σας θυμίζει πως έχουν αντιδράσει οι «ερυθρόλευκοι» στις προηγούμενες.

Άλλες πέντε φορές στην ιστορία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν μπει με ήττα στη φάση των ομίλων. Μάλιστα, το αξιοσημείωτο είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν στη συνέχεια να σηκώσουν κεφάλι.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως καμία από αυτές τις φορές δεν πέρασαν στην επόμενη φάση, ενώ μόλις δύο φορές προκρίθηκαν ως τρίτοι στο Κύπελλο UEFA ή Europa League, ενώ τις υπόλοιπες τρεις αρκέστηκαν στην τέταρτη θέση του ομίλου, αποχαιρετώντας πρόωρα την Ευρώπη.

Το gazzetta.gr θυμίζει τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός στο Champions League με ήττα στην πρεμιέρα

2000/01
Βαλένθια-Ολυμπιακός 2-1
Ο Ολυμπιακός χάνει στο «Μεστάγια» από την Βαλένθια, ακολουθούν νίκες (εντός) με Λιόν και Χέρενφεν, ήττα στην Ολλανδία, νίκη στο ΟΑΚΑ με Βαλένθια και ήττα από τη Λιόν στη Γαλλία. Με 9 βαθμούς μένει τρίτος και συνεχίζει στο Κύπελλο UEFA.

Κατάταξη
Βαλένθια
Λιόν
Ολυμπιακός
Χέρενφεν


2003/04
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Ολυμπιακός 1-0
Το ξεκίνημα εκείνης της σεζόν είναι καταστροφικό για τον Ολυμπιακό αφού γνωρίζει τρεις ήττες στις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Χάνει από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ στην Ισπανία, εντός με τη Γιουβέντους και εκτός από τη Γαλατάσαραϊ. Στη συνέχεια κερδίσει εντός την τουρκική ομάδα και παίρνει ισοπαλία από την Σοσιεδάδ για να έρθει η ήττα από την Γιουβέντους στο Τορίνο. Με 4 βαθμούς μένει τελευταίος στον όμιλο και εκτός Ευρώπης.

Κατάταξη
Γιουβέντους
Ρεάλ Σοσιεδάδ
Γαλατάσαραϊ
Ολυμπιακός


2005/06
Ολυμπιακός-Ρόζενμποργκ 1-3
Η Ρόζενμποργκ μόνο εύκολη λεία δεν αποδεικνύεται για τον Ολυμπιακό που γνωρίζει την ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 1-3. Ακολουθούν άλλες τρεις ήττες, εκτός έδρας από τις Ρεάλ Μαδρίτης και Λιόν και από τη γαλλική ομάδα στο Φάληρο. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν ισοπαλία στη Νορβηγία από τη Ρόζενμποργκ και κερδίζουν στην έδρα τους τη Ρεάλ. Με 4 βαθμούς μένουν στην τέταρτη θέση του ομίλου και εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Κατάταξη
Λιόν
Ρεάλ Μαδρίτης
Ρόζενμποργκ
Ολυμπιακός


2006/07
Ολυμπιακός-Βαλένθια 2-4
Ακόμα μια κακή αρχή για τον Ολυμπιακό με κακό τέλος. Εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα από τη Βαλένθια, ισοπαλία στην Ουκρανία με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ και νέα ήττα στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τη Ρόμα. Ακολουθεί ισοπαλία με την ιταλική ομάδα στη Ρώμη, ήττα από τη Βαλένθια στο «Μεστάγια» και ισοπαλία με την Σαχτάρ στο Φάληρο. Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά τελειώνει τη διοργάνωση χωρίς νίκη και με 3 βαθμούς μένει τελευταίος.

Κατάταξη
Βαλένθια
Ρόμα
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Ολυμπιακός


2011/12
Ολυμπιακός-Μαρσέιγ 0-1
Η ήττα από τη Μαρσέιγ αδικεί τον Ολυμπιακός, ο οποίος πληρώνει την ανετοιμότητά του. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν πτοούνται ούτε από την αμέσως επόμενη ήττα στο Λονδίνο με την Άρσεναλ και κάνουν την αντεπίθεσή τους. Νίκη στο «Γ. Καραϊσκάκης» με την Ντόρτμουντ και ήττα στη Γερμανία. Ακολουθεί η νίκη στη Γαλλία με τη Μαρσέιγ και αυτή στο Φάληρο με την Άρσεναλ. Με 9 βαθμούς ο Ολυμπιακός τερματίζει τρίτος, πάει στο Europa League αλλά η συνολική παρουσία του στη διοργάνωση είναι ικανοποιητική.

Κατάταξη
Άρσεναλ
Μαρσέιγ
Ολυμπιακός
Ντόρτμουντ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα