Απανωτές... κανονιές! (vid)
Η Άρσεναλ είχε να χάσει στη Γαλλία 9 ολόκληρα παιχνίδια και απέναντι στην... πρωτάρα Μονπελιέ τα χρειάστηκε, όμως κατάφερε να τα κάνει 10, επικρατώντας 2-1. Όλα έγιναν στο πρώτο μέρος. Oι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 9' σε μαρκάρισμα του Βερμάελεν πάνω στον Μπελχαντά. Ο παθών ανέλαβε να το εκτελέσει και ακόμη μία φορά με στυλ... Πανένκα νίκησε τον Μανόνε, που θα έπρεπε να ξέρει το... βίτσιο του Μαροκινού, και η Μονπελιέ πήρε το προβάδισμα, ενώ ο Καμπελά είχε και δοκάρι.
Η χαρά των Γάλλων, όμως, δεν κράτησε και πολύ, καθώς στο 16' ο Ζιρού έδωσε την ασίστ στον Ποντόλσκι και ο τελευταίος νίκησε τον Ζουρντρέν για να γίνει ο 3ος Γερμανός μετά τους Μπάλακ και Χάμαν που σκοράρει για αγγλική ομάδα για το 1-1! Μόλις 90" αργότερα μετά από κόντρες ο Τζένκινσον έβγαλε από δεξιά τη σέντρα και ο Ζερβίνιο από κοντά έδωσε το προβάδισμα στην Άρσεναλ! Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, με τον Εστράδα να δοκιμάζει τον Μανόνε στο 33', με τους Άγγλους να έχουν τον έλεγχο, να δίνουν χώρο και τους παίκτες του Ζιράρ να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους.
Το σκηνικό δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και με τον κορυφαίο τους παίκτη, τον Καμπελά, να ψάχνουν την ισοφάριση. Κάποια μακρινά σουτ του νεαρού Γάλλου δεν βρήκαν στόχο, η Άρσεναλ απείλησε ελάχιστα και το 2-1 υπέρ της έμεινε μέχρι το τέλος.
Μονπελιέ (Ρενέ Ζιράρ): Ζουρντρέν, Μποκαλί, Γιάνγκα Εμπίβα, Χίλτον, Μπεντιμό, Εστράδα (78' Ερέρα), Σαϊχί, Καμπελά, Μπελχαντά, Μουνιέ (68' Αΐτ Φανά), Καμαρά (78' Σταμπουλί)
Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Μανόνε, Γκιμπς, Βερμάελεν, Μερτεζάκερ, Τζένκινσον, Ντιαμπί, Αρτέτα, Καθόρλα (90' Κοκλέν), Ποντόλσκι (90' Γουόλκοτ), Ζερβίνιο, Ζιρού (76' Ράμσεϊ)
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
