Αυτογκόλ που δεν... γίνονται! (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Αυτογκόλ που δεν... γίνονται! (vids)

bet365

Αν νομίζετε πως το αυτογκόλ του Σίσιτς στο Πανιώνιος - ΟΦΗ ήταν εκπληκτικό, απλά κάνετε λάθος! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τα καλύτερα και πιο περίεργα αυτογκόλ παγκοσμίως.

Το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη γράφτηκε στην ιστορία επειδή σημειώθηκαν τρία αυτογκόλ, κάτι που δεν έχει ξανά γίνει, ενώ αυτό που πέτυχε ο Μίρνε Σίσιτς είναι από τα πιο θεαματικά που έχουν μπει τόσο στα ελληνικά, όσο και στα γήπεδα του εξωτερικού.

Το gazzetta.gr έψαξε και βρήκε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αυτογκόλ που έχουν μπει στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Αυτογκόλ με ανάποδο ψαλίδι, με εξαιρετικό πλασέ αμυντικού, με ψιλοκρεμαστό σουτ, με τακουνάκι, από πλάγιο άουτ, με το «χτύπημα του Σκορπιού», αλά Ζιντάν, με κεφαλιά-ψαράκι αλλά και πολλά άλλα.

Αυτογκόλ με ψαλιδάκι Λιβαθηνού

Ακόμα πιο φανταστικό ήταν, όμως, το αυτογκόλ που σημείωσε με... ανάποδο ψαλίδι ο Σπύρος Λιβαθηνός σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τη σεζόν 1981-82 (1-1). Τον Ιανουάριο του 1982 ο Λιβαθηνός προσπάθησε να διώξει μέσα από την περιοχή με εντυπωσιακό τρόπο, αλλά το μόνο... εντυπωσιακό που κατάφερε ήταν το αυτογκόλ!

Σκόρερ ο Αβραάμ

Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν πετυχαίνει συχνά γκολ, αλλά το πέτυχε έστω και σε λάθος εστία στις 14 Οκτωβρίου του 2009 στο παιχνίδι της Εθνικής Ελλάδος με το Λουξεμβούργο. Ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού διαμόρφωσε το τελικό 2-1 στο 90'... πλασάροντας με ωραίο τρόπο τον Μιχάλη Σηφάκη.

Αυτογκόλ... από πλάγιο άουτ

Ο Ολοφ Μέλμπεργκ πριν έρθει στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό έκανε σπουδαία καριέρα στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει μείνει και εκεί στην ιστορία για ένα αυτογκόλ... από πλάγιο άουτ. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2002 και στην αναμέτρηση της Μπέρμπιγχαμ με την Αστον Βίλα (3-0) έδωσε πάσα από το πλάγιο στον τερματοφύλακα του, Ενκελμαν, αλλά αυτός δεν κατάφερε να κάνει κοντρόλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα.

Πανέμορφο τακουνάκι...

Από τα πιο όμορφα αυτογκόλ ήταν και του Τόνι Πόποβιτς που το σημείωσε με τακουνάκι, αλλά προς την εστία της Κρίσταλ Πάλας.

Το «χτύπημα του Σκορπιού»!

Σίγουρα το πιο φανταστικό αυτογκόλ σημειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ και την πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος στις 16 Δεκεμβρίου του 2011. Ο Τζακ Σάλι σκόραρε με το «χτύπημα του Σκορπιού»!

Με... ψιλοκρεμαστό σουτ

Πριν τον Μίρνε Σίσιτς στη Νέα Σμύρνη είχε σκοράρει με πανομοιότυπο τρόπο και ο Καρλ Τζένκινσον για λογαριασμό της Κολωνίας κόντρα στην Αρσεναλ. Ο άσος των «κανονιέρηδων» στις 23 Ιουλίου του 2011 πέτυχε αυτογκόλ με... ψιλοκρεμαστό σουτ.

Δεν ξέρει από που του ήρθε

Στην Αίγυπτο μπήκε ένα από τα πιο περίεργα αυτογκόλ που ακόμα και ο αμυντικός που το σημείωσε δεν κατάλαβε τι έχει συμβεί.

Αυτογκόλ... καραβολίδα

Αυτογκόλ δεν μπαίνουν μόνο σε μικρές διοργανώσεις, αλλά και σε μεγάλες, όπως του Λέσιακς της Άντερλεχτ. Στην αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα σε Παρτιζάν και Αντερλεχτ στο Βελιγράδι ο αμυντικός των Βέλγων έστειλε τη μπάλα με φοβερό σουτ στην εστία του.

Με... στραβοκλωτσιά

Ο Αλεκσάνταρ Κίτιτς σκόραρε με στραβοκλωτσιά στο ματς της Λιουνγκσβίλε με την Σούντσβαλ για την δεύτερη κατηγορία της Σουηδίας. Ο αμυντικός της Λιουνγκσβίλε μπέρδεψε άπαντες με αυτό που έκανε.

Άπιαστη κεφαλιά-ψαράκι

Ο αμυντικός της Τούμπιζε, Αντρέιν σημείωσε ένα από τα πιο ωραία αυτογκόλ στην ιστορία όταν στον αγώνα του βελγικού κυπέλλου με τη Μονς σκόραρε με μια απίστευτη κεφαλιά-ψαράκι!

Τρύπια γάντια...

Γκολ δεν πετυχαίνουν μόνο οι αμυντικοί, οι μέσοι και οι επιθετικοί, αλλά και οι τερματοφύλακες. Αυτό το απέδειξε περίτρανα ο Μίτσελ Αλβες. Στις 8 Σεπτεμβρίου του 2012 ο πορτιέρο της Κρισιούμα φάνηκε πως είχε τρύπια γάντια καθώς μπλόκαρε την μπάλα σε σουτ, αλλά μόλις σηκώθηκε του έφυγε η μπάλα μέσα από τα χέρια και μπήκε στην εστία του.

Τακουνάκι χωρίς να βλέπει

Από τα πιο όμορφα, περίεργα και εντυπωσιακά αυτογκόλ πέτυχε ο Ινίγκο Μαρτίνεθ με την Under 21 της Ισπανίας. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2011, ο διεθνής με τους «φούριας ρόχας» σκόραρε για την Γεωργία διαμορφώνοντας το 6-1 με τακουνάκι χωρίς να βλέπει και έτσι «κρέμασε» τον Νταβίντ Ντε Χέα.

Αυτογκόλ αλά Ζιντάν

Τον Τζίμι Τραορέ ακούνε στο Ανφιλντ και ακόμα γελάνε! Ο παίκτης που παραλίγο να συνεχίσει την καριέρα του στον Πλατανιά έχει αφήσει άφθονες στιγμές γέλιου στη Λίβερπουλ. Στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με την Μπέρνλι στις 18 Ιανουαρίου του 2005 προσπάθησε να κάνει την γνωστή κίνηση του Ζινεντίν Ζιντάν, αλλά σκόραρε στην εστία των «κόκκινων»!

Του ήρθε κατακούτελα...

Ο Κρις Μπρας δεν είναι γνωστός, όμως, έγινε με το αυτογκόλ που σημείωσε. Προσπάθησε να διώξει την μπάλα με το πόδι, όμως, του ήρθε κατακούτελα και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του.

Από τη σέντρα...

Εξίσου εντυπωσιακό και το γκολ του Φρανκ Γκεντριέ. Ο Γάλλος άσος σκόραρε για λογαριασμό της Μπαστιάν και αμέσως αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του.

Μερικά από τα καλύτερα αυτογκόl μαζεμένα σε ένα video...

 

Τελευταία Νέα