Του... αυτογκόλ το κάγκελο! (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Του... αυτογκόλ το κάγκελο! (pics)

bet365

Στην Νέα Σμύρνη οι παίκτες τα έβλεπαν... ανάποδα! Πέτυχαν 3 αυτογκόλ, ο Πανιώνιος κέρδισε 2-1 τον ΟΦΗ και κάνει... παρέα στον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση!

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξαν τις ομάδες τους στον αγωνιστικό χώρο οι Δημήτρης Ελευθερόπουλος και Νίκος Αναστόπουλος. Ο τεχνικός του Πανιωνίου ξεκίνησε τους Περιστερίδη, Κούρο, Σπυρόπουλο, Κουλουχέρη, Λαμπρόπουλο, Ρόβα, Ντούνη, Κολοβός, Γουνδουλάκη, Μενδρινό, Διαμαντάκο.

Από τη μεριά του, ο «Αναστό» προτίμησε τους Γουναρίδη, Μονιάκη, Σόουζα, Βάντο, Χαριτωνίδη, Βερόν, Παπάζογλου, Ζορμπά, Ιωαννίδη, Σίσιτς, Κουτσιανικούλη για το αρχικό σχήμα.

Δυνατό ξεκίνημα, κατοχή ο Πανιώνιος

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυνατά και είχαν από μια ευκαιρία μόλις στα πέντε πρώτα λεπτά του ματς. Ο Σίσιτς έκανε ένα σουτ από πλάγια στο 3', με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Περιστερίδη, ενώ σε αυτό του Κολοβού έξω από την περιοχή στο αμέσως επόμενο λεπτό χρειάστηκε η επέμβαση του Γουναρίδη, που απομάκρυνε σε κόρνερ.

Όμως, ο Πανιώνιος άρχισε να παίρνει σιγά-σιγά την κατοχή της μπάλας και είχε τις περισσότερες φάσεις. Στο 14' ο Κολοβός δεν κατάφερε να κάνει το πλασέ στην κίνηση, έπειτα από το γύρισμα του Ντούνη, ενώ στο 21' λίγο έλειψε να γίνει η ζημιά για τον ΟΦΗ από μια κόντρα. Ο Βερόν απομάκρυνε την μπάλα, όμως ο Μενδρινός έβαλε την κόντρα, με την μπάλα να παίρνει πορεία προς το τέρμα και τον Γουναρίδη να την μπλοκάρει.

Αυτογκόλ για... γέλια!

Τελικά, οι «κυανέρυθροι» έφτασαν στο γκολ με έναν περίεργο τρόπο, που σε κάνει να γελάς! Ο Μενδρινός εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σίσιτς δεν απομάκρυνε σωστά την μπάλα, που πήρε ύψος και προσγειώθηκε στα δίχτυα του Γουναρίδη, ο οποίος έκανε λάθος εκτίμηση της πορείας της και δεν μπόρεσε να την πιάσει κατά την... ελεύθερη πτώση της!

Πάντως, ο ΟΦΗ προσπαθούσε να βγει στην επίθεση, με τον Σίσιτς να έχει... κέφια, όμως να μην μπορεί να βρει τους συμπαίκτες του. Γι' αυτό οι κρητικοί επιχείρησαν κάποια σουτ, όπως αυτό του Μονιάκη στο 34', το οποίο πέρασε άουτ. Την ίδια κατάληξη είχε και αυτό του Διαμαντάκου στο 37', ενώ οι Παπάζογλου και Κουτσιανικούλης άργησαν να πάνε στην μπάλα στο γύρισμα του Σίσιτς, με τον Περιστερίδη να την μαζεύει στο 41'.

Το σουτ του Κολοβού στο ίδιο λεπτό δε βρήκε δίχτυα, ενώ ο γκολκίπερ του Πανιωνίου μπλόκαρε την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σίσιτς στο 44'. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μια ακόμα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο ένα λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γουνδουλάκης γύρισε ωραία για τον Ντούνη, που έκανε το πλασέ στην κίνηση, με την μπάλα να περνάει δίπλα από αριστερό κάθετο δοκάρι του Γουναρίδη.

Ρεσιτάλ με αυτογκόλ και 2-1

Στην επανάληψη το... ρεσιτάλ των αυτογκόλ συνεχίστηκε. Ο Βάντο έκανε κακό κοντρόλ στο 54' στο γύρισμα του Κούρου, ο Γουναρίδης δεν μπόρεσε να αντιδράσει και ο Πανιώνιος πήρε προβάδισμα δυο τερμάτων. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα στον ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, έπειτα από ανατροπή του Σίσιτς από τον Λαμπρόπουλο, ενώ το... ρεσιτάλ των αυτογκόλ συνεχίστηκε στο 84'.

Ο Σίσιτς έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά, γύρισε την μπάλα στη μικρή περιοχή, με τον Κουλουχέρη να βάζει την προβολή, να σκοράρει σε βάρος της ομάδας του και να μειώνει για τους φιλοξενούμενους. Οι κρητικοί πίεσαν στα τελευταία λεπτά για την ισοφάριση, οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν και το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τον Πανιώνιο να πιάνει στην κορυφή τον Ολυμπιακό.

Man of the match: Οι... Σίσιτς, Γουναρίδης, Βάντο, Κουλουχέρης ήταν οι πρωταγωνιστές του ματς και διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα!

Αδύναμος κρίκος: Πολλά προβλήματα αντιμετώπισαν οι άμυνες των δυο ομάδων.

Στο ύψος του: Καλό παιχνίδι από τους Μενδρινό, Ντούνη και Κολοβό, που είχαν αρκετές προσπάθειες για κάποιο γκολ.

Η γκάφα: Δεν ήταν ούτε μια, ούτε δυο, αλλά τρεις! Την αρχή έκανε ο Γουναρίδης στο 30', ακολούθησε ο Βάντο στο 54' για να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα ο Κουλουχέρης στο 84'!

Το στραγάλι: Αρκετά λάθη από τον Ζαχαριάδη, με τον ΟΦΗ να διαμαρτύρεται για πέναλτι στο 56' σε ανατροπή του Σίσιτς από τον Λαμπρόπουλο. Επίσης, ο ρέφερι από τη Μακεδονία υπέδειξε ένα λανθασμένο φάουλ υπέρ του ΟΦΗ σε μαρκάρισμα του Σπυρόπουλου, ο οποίος βρήκε μπάλα. Μάλιστα, ο παίκτης αντίκρισε και την κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Απίστευτο κι όμως αληθινό! Τρία αυτογκόλ σε ένα ματς δεν πρέπει να έχουμε δει ξανά. Αυτά έκριναν και το παιχνίδι και έδωσαν τη νίκη με 2-1 στον Πανιώνιο, με τους «κυανέρυθρους» να δίνουν συνέχεια στο καλό ξεκίνημα, να κάνουν το 3Χ3 και να είναι συγκάτοικοι με τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Χαμηλά με μόλις δυο βαθμούς παρέμεινε ο ΟΦΗ, που φωνάζει για το πέναλτι στο 56'.

Συνθέσεις ομάδων

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κούρος, Σπυρόπουλος, Κουλουχέρης, Λαμπρόπουλος, Ρόβας (90'+3' Αυλωνίτης), Ντούνης, Κολοβός (75' Οκόγιε), Γουνδουλάκης, Μενδρινός (83' Ανδράλας), Διαμαντάκος.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Μονιάκης, Σόουζα, Βάντο, Χαριτωνίδης, Βερόν, Παπάζογλου, Ζορμπάς (59' Μπανούσης), Ιωαννίδης (77' Βιτώρος), Σίσιτς, Κουτσιανικούλης (77' Καπουράνης).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα