Το αποτέλεσμα… μετράει;

Χρύσανθος Τσαλτίδης Χρύσανθος Τσαλτίδης
Το αποτέλεσμα… μετράει;

bet365

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και όχι μόνο.

Μετά από παιχνίδια όπως αυτό που είδαμε το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ, σίγουρα προσπαθείς να βρεις κάτι για να γράψεις. Η αλήθεια είναι ότι στην δεύτερη έξοδό του στην Αθήνα ο ΑΡΗΣ ήταν από μέτριος ως κακός ή για να είμαι πιο ακριβής από κάκιστος ως το γκολ του Αγκάνθο, ως μέτριος στα τελευταία είκοσι λεπτά του αγώνα.

Κάνε εγγραφή στη vistabet και πάρε μπόνους 100%

Έχουμε σημειώσει ουκ ολίγες φορές ότι φέτος η χρονιά θα είναι δύσκολη, θα πονέσουν τα μάτια μας, χρειάζεται υπομονή, επιμονή και στήριξη σε αυτά τα νέα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ, αλλά από την άλλη με δεδομένη και την δυναμικότητα των άλλων ομάδων δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται ο ΑΡΗΣ τόσο αμυντικογενής και να πραγματοποιεί το πρώτο σουτ στο 60!

Απέναντι σε μία ομάδα που αν δεν φορούσε τις φανέλες της ΑΕΚ, θα είχε κανείς την εντύπωση ότι πρόκειται για ομάδα Β΄ Εθνικής που παίζει για την άνοδο στην Λίγκα, δεν δικαιολογείται αυτός ο… σεβασμός. Σίγουρα έχει φανέλα η ΑΕΚ, αλλά φανέλα έχει και ο ΑΡΗΣ και με αυτή την λογική θα πρέπει να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Αν μπαίνεις στο γήπεδο για να μην χάσεις, δύσκολα θα το επιτυγχάνεις και χθες ο ΑΡΗΣ το πέτυχε γιατί απέναντί του είχε μία κάκιστη ομάδα.

Η διαφορά ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι ότι στην ΑΕΚ πριν το παιχνίδι παρουσίαζαν τον Κατίδη σαν τον Ινιέστα και προκαλούσαν με σκορ συν 3 και άλλα διάφορα και γενικότερα επικοινωνιακά για να κρατήσουν τον κόσμο «παίζουν» το χαρτί των νέων παικτών που όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν αυτόν τον ΑΡΗ.

Κι όταν παίρνεις αποτέλεσμα με τέτοια εμφάνιση σίγουρα είσαι ικανοποιημένος από την ισοπαλία. Επειδή όμως οι άλλες ομάδες δεν θα είναι τόσο κακές όσο η ΑΕΚ και η τύχη θα είναι και με τον αντίπαλο, θα πρέπει να αλλάξουν αρκετά στην ομάδα και ο Μάκης Κατσαβάκης να καταλήξει σε ένα σχήμα που οι παίκτες θα έχουν συγκεκριμένο ρόλο και αλλαγές θα γίνονται μόνο με βάση τις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού.

Ο τεχνικός του ΑΡΗ έχει όλο το δίκιο με το μέρος του για το γεγονός ότι στην ουσία εδώ και μία εβδομάδα έχει μαζί, τους 3 παίκτες που καλούνται να κάνουν την διαφορά. Αγκάνθο, Κοέλιο και Πουλίδο θα βοηθήσουν και ήδη ο Ισπανός έδωσε ένα βαθμό με το γκολ που πέτυχε. Είναι όμως εμφανέστατα πίσω στην φυσική κατάσταση και πρέπει να δουλέψουν πολύ και η ομάδα από την άλλη να… χάσει όσο το δυνατόν λιγότερα από αυτή την κατάσταση.

Είμαι πάντα θιασώτης της έκφρασης ότι ο καλύτερος προπονητής της κερκίδας είναι χειρότερος από τον χειρότερο επαγγελματία προπονητή. Θα πρέπει όμως και ο ίδιος ο τεχνικός του ΑΡΗ από την μία προφανώς να αναθεωρήσει τον αμυντικογενή τρόπο παιχνιδιού σε σημείο… εκνευρισμού και από την άλλη να καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις για όλους τους παίκτες έχοντας πλέον δείγμα από όλους.

Θεωρώ ότι και ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι ταλαιπωρεί τον Γιαννίτση σε ρόλο ακραίου μπακ, ο Καπετάνος δεν μπορεί να παίξει ακραίος χαφ και μάλιστα με ανάποδο πόδι, ο Πουλίδο αποκτήθηκε για να θωρακίσει την άμυνα στα στόπερ και δεν έχει ανάσες για χαφ με αποτέλεσμα να είναι διπλό το κακό για την ομάδα για να μην σημειώσω… τριπλό αφού δίπλα του χάνει και ο Κοέλιο. Ο Πορτογάλος είναι έμπειρος παίκτης και η παρουσία του είναι πολύ καλύτερη αν έχει ένα παίκτη όπως ο Νταμαρλής που θα τρέχει πάνω-κάτω. Επειδή χθες έτρεχε και δεξιά-αριστερά μπάλωσε πολλές τρύπες, από αυτόν ξεκίνησε το γκολ καθώς έκλεψε την μπάλα από τον φλύαρο Κατίδη και σε κάθε περίπτωση είναι από τους παίκτες που διασώθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Ο Αγκάνθο στην πρώτη του εμφάνιση έκανε αυτό για τον οποίο τον πήρε ο ΑΡΗΣ. Μία ευκαιρία του δόθηκε από την καταπληκτική κάθετη πάσα του Καπετάνου (κόουτς από τον άξονα που εσύ τον μετέφερες την έδωσε) και την έκανε γκολ με άψογο πλασέ με το αριστερό. Από τις κινήσεις του, τον τρόπο που αγωνίζεται, τις θέσεις που παίρνει στο γήπεδο, την εκτέλεση, την πάσα του, την υποδοχή της μπάλας, ο Αγκάνθο δείχνει ικανός να βοηθήσει τα μέγιστα. Για να γίνει όμως αυτό κάποιος πρέπει να του δίνει την μπάλα γιατί δεν θα μπορεί σε κάθε ματς με μία φάση να κάνει γκολ. Και σε αυτό το κομμάτι πρέπει να δουλέψει πολύ ο ΑΡΗΣ.

Πλέον με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του ο Μάκης Κατσαβάκης πρέπει να δουλέψει στην ανάπτυξη. Κι αν το κάνει με επιτυχία αυτό, θα είναι πιο εύκολο για όλη την ομάδα και να αμύνεται με μεγαλύτερη επιτυχία. Γιατί στον αγώνα με την ΑΕΚ μπορεί το αποτέλεσμα να μην ήταν αρνητικό, αλλά σε κάθε αποτέλεσμα δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα που μετράει εκτός αν ο ΑΡΗΣ βρει τον τρόπο με τέτοιες εμφανίσεις να… κερδίζει. Τότε όντως φέτος ειδικά μόνο το αποτέλεσμα θα έχει ουσία…

Υ.Γ.1 Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Καζναφέρης δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου στον αγώνα με την ΑΕΚ. Κι δεν εννοώ να πάρει θέση στην φυσική του θέση- έστω κι αν ήταν λάθος η χρησιμοποίηση εκεί του Καπετάνου- αλλά την θέση του δεξιού μπακ που πέρσι την έπαιξε με σημαντική επιτυχία. Είναι πολυτέλεια για τον ΑΡΗ να μένουν έξω τέτοιοι παίκτες φέτος έστω κι αν στα πρώτα δυο παιχνίδια ο Κάζνα δεν ανταποκρίθηκε στις αυξημένες, από τον ίδιο φέτος, προσδοκίες.

Υ.Γ.2 Μάλλον ο Γκαγκάτσης πρέπει να έχει εκλεγεί νέος Πρόεδρος στην ΕΠΟ. Άντε στο πέναλτι του ΠΑΟΚ που δεν υπάρχει φυσικά, λες ότι ο Μήτσιος… ξεγελάστηκε. Στην επόμενη φάση που ο Λόρενς νομίζει ότι ο Κουρμπέλης είναι η μπάλα τι ακριβώς δεν βλέπει; Έτσι όμως μαζεύονται οι βαθμοί. Με… επαναστατικό τρόπο! Για τα δοκάρια, ας τα έβαζαν μέσα…

Υ.Γ.3 Η ΚΜΑ δείχνει ότι παρά τις υστερικές φωνές όσων προσπαθούν να καλύψουν τις βρωμιές τους κάτω από το χαλάκι, μετά την ανακοίνωση για την 5μελής επιτροπή, προχωρά και για το θέμα της ανάθεσης σε ορκωτούς για τον έλεγχο της τελευταίας οκταετίας. Την Παρασκευή είναι η τελευταία μέρα κατάθεσης προσφορών (ήδη υπάρχουν 4) και ήδη ορισμένοι αρχίζουν να βλέπουν ότι το παραμύθι θα βάλει τίτλους τέλους. Πλέον στις επόμενες μέρες (πιθανότατα αύριο) θα κατατεθεί και η αίτηση για προσωρινή διαταγή για το 99 και αμέσως μετά θα οριστεί και η διοίκηση Πρωτοδικείου.

Υ.Γ.4 Κι όπως σωστά έγραψε στην ανακοίνωσή του ο SUPER-3: «Δεν θα επιτρέψουμε με πραξικοπηματικό τρόπο με βία λεκτική η σωματική , με εκμετάλλευση μέσων , μέσω των οποίων κάποιοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουνε αποκλειστικά και μόνο τα δικά τους συμφέροντα, να τρυπώσουν στην ομάδα ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ… Είπαμε θα γίνουμε ο τοίχος που θα δώσουν κεφαλιά…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Χρύσανθος Τσαλτίδης
Χρύσανθος Τσαλτίδης

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης ασκεί την δημοσιογραφία από τον… περασμένο αιώνα και το μακρινό 1995! Από την Αθλητική Μακ-Θρακ ξεκίνησε μία πορεία στον έντυπο τύπο (Metrosport, Arena Press, ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ), στα ραδιόφωνα (Metropolis 95,5, Alphanews, Αθλητικά Νέα, ARIS FM, LIBERO 107.4) και στην TV (TIME channel, ΑLPHA TV-Alpha Digital και TV100). Η θέση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΡΗΣ αποτέλεσε φροντιστήριο… εντός των τειχών και τα… blog (sport.gr, sdna.gr,sentragoal.gr και φυσικά gazzetta.gr) φροντιστήριο φιλάθλων-οπαδών! Πλέον ως γενικός διευθυντής του www.allaboutaris.gr, αλλά και του ενημερωτικού www.googlareis.gr, βγάζει τα μούτρα του… YOUTUBER στο ALLABOUTARIS TV και φιλοδοξεί να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό στο κορυφαίο αθλητικό διαδικτυακό portal στην Ελλάδα, όπου πλέον θα BLOG-AΡH!