ΑΕΚ χωρίς σχέδιο, αλλά με σούπερ κόσμο!

ΑΕΚ χωρίς σχέδιο, αλλά με σούπερ κόσμο!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ χωρίς σχέδιο, αλλά με σούπερ κόσμο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ του Βλάχου που δεν μπόρεσε να κερδίσει ομάδα Β΄ εθνικής, τον θαυμαστό κόσμο της Ενωσης και τους Βιντιάδη και Χάρις...

Είναι μερικές στιγμές στο ποδόσφαιρο που σε υποχρεώνουν να απορείς τι ακριβώς συμβαίνει και όλα σου έχουν γυρίσει την πλάτη και σε στυλ... μούντζας δεν σου επιτρέπουν να κάνεις το παραπάνω βήμα.
Στην περίπτωση της ΑΕΚ βέβαια πέρα από την γκαντεμιά υπάρχει και θέμα δυσκολίας δημιουργίας ομάδας – συνόλου από την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Δεν θα τα... βάλω με τον Βαγγέλη Βλάχο διότι πραγματικά βαριέμαι να σημειώνω τα αυτονόητα λάθη, αλλά δεν θα ανεχτώ για πολύ ακόμη να ακούω για το μεγαλείο της ΑΕΚ από τον προπονητή της.

Ηλπιζα πως με αντίπαλο μία ομάδα καθαρά Β΄ κατηγορίας θα μπορούσε η ΑΕΚ να επιβληθεί και να κερδίσει πιο εύκολα απ’ ότι περιμέναμε όλοι... Μπορεί η ομάδα να είχε τον απόλυτο έλεγχο, να είχε απέναντί της ένα σύνολο τραγικό και άξιο υποβιβασμού, όμως χωρίς σωστή δουλειά στις προπονήσεις από το τεχνικό τιμ δεν πρόκειται να δούμε ουσία κι αποτελέσματα.

Και φτάνει η... καραμέλα με τα πιτσιρίκια και το χτίσιμο της ΑΕΚ. Το ίδιο ισχύει για τον Αρη και σε χειρότερη μοίρα, το ίδιο στον Πανθρακικό που κέρδισε τον Παναθηναϊκό, στον ΟΦΗ, τον Πλατανιά, την Βέροια, τον Λεβαδειακό και πάει... γράφοντας.

Η ΑΕΚ στον αγώνα απέναντι στον Αρη είχε την μπάλα, έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, η κατοχή ήταν δική της, απείλησε κάπως ανορθόδοξα η αλήθεια είναι, αλλά σχέδιο συγκεκριμένο στην επιθετική της λειτουργία δεν υπήρχε. Για να μη γράψω ότι είναι άγνωστες λέξεις και έννοιες η επιθετική ανάπτυξη και λειτουργία. Καθαρά θέμα προπονητή...

Με τον Αστέρα μας έλειψε η εμπειρία, με την Ξάνθη το ίδιο, με τον Αρη τι; Μήπως τα παιδιά της ομάδας της Θεσσαλονίκης έχουν μεγαλύτερες εμπειρίες και παραστάσεις από τα αντίστοιχα της ΑΕΚ; Όχι... Αλλά με μία τελική φάση, με μία σωστή εκδήλωση κόντρας επίθεσης έκανε το γκολ και πήρε τον βαθμό. Γιατί αυτό ήθελε να κάνει ο προπονητής της και αυτό έκανε.

Πρέπει να σημειώσω το μοναδικό θετικό της αναμέτρησης σε αγωνιστικό επίπεδο και αυτό ήταν ο Βαλεντίνος Βλάχος ο οποίος απέδειξε ότι λανθασμένα αποτελούσε δευτερεύουσα επιλογή για το δεξί άκρο της άμυνας. Από κει και έπειτα ακόμη προσπαθώ να καταλάβω (γνωρίζοντας καλά) γιατί ο Παυλής που έχασε πλέον τα περιττά κιλά είναι ανέτοιμος και δεν ήταν στην πρεμιέρα (με τον Αστέρα) που ήταν πιο βαρύς...

Πάντως με χάλασε που άκουσα τον Βαγγέλη Βλάχο διότι διαπίστωσα ότι δεν κατάλαβε σε μεγάλο βαθμό πως η ομάδα του (άρα ο ίδιος) δεν έχει δουλέψει σωστά στην επιθετική ανάπτυξη ώστε να φτάσει εύκολα στο γκολ. Απέναντι τουλάχιστον σε ομάδα ανάλογη της ΑΕΚ και σε μεγάλο βαθμό χειρότερή της μια και ο Αρης είναι τραγικός.

Οφείλω να σταθώ στο μεγαλείο του κόσμου της ΑΕΚ και να υποκλιθώ στη συμπαράστασή του στην ομάδα μας. Είναι ότι καλύτερο πραγματικά να βλέπεις την απόλυτη έννοια της λέξης αγάπη να εφαρμόζεται στην ομάδα που αγαπάς και στηρίζεις.
Ολοκληρώνοντας θέλω να γράψω για τους Χάρις και Βιντιάδη πως είναι προτιμότερο στο τριήμερο που βρίσκονταν εδώ να συναντιόντουσαν περισσότερο με τους Μαύρο και Δημητρέλο που είναι στην ΑΕΚ παρά με τον Αδαμίδη συνέχεια. Δεν έχει να τους πει πολλά, μόνο να τους παραδεχθεί ότι τα έκανε ΜΑΝΤΑΡΑ!

Υ.Γ.1: Για δεύτερο σερί ματς, ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε για να κάνει τη διαφορά στον άξονα (εισήγηση και προσωπική απόφαση του Βασίλη Τσιάρτα) ήταν ωσεί παρών. Αν μη τι άλλο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ένωση, χρειάζεται αντί του Κορδέρο να βρεθεί ένας άλλος... Πάουλο Ασουνσάο. Καλό είναι αν δεν μπορείς, να μην επιδιώκεις να υπάρχεις. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από ανθρώπους που υπάρχουν και τέτοιοι... δεν υπάρχουν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Υ.Γ.2: Καλό θα είναι επίσης ο Βλάχος να δει ξανά το ματς με τους συνεργάτες του για να εμπεδώσει -μια και... live δεν το έκανε- το γεγονός ότι η ομάδα απέναντι σε ένα χειρότερο και άπειρο σύνολο δεν κατάφερε να δημιουργήσει ούτε μία επικίνδυνη φάση απόρροια δουλειάς σε προπόνηση. Καλό το μπλα-μπλα αλλά καλύτερη η δουλειά. Δεν έπαιζε η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό... Η κασέτα της εμπειρίας και της ποιότητας με αντίπαλο μια ομάδα τραγική-άπειρη-χωρίς ποιότητα όπως ο Αρης, απλά δεν υφίσταται...

Υ.Γ.3: Παρεμπιπτόντως στην 11άδα της ΑΕΚ αγωνίστηκαν οι Κωνσταντόπουλος, Γιάγκο, Ρίκκα, Κοντοές, Γκερέιρο, Λαγός, Κατσικοκέρης, Κορδέρο! Νομίζω ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι με τους συγκεκριμένους οκτώ και συμπλήρωμα τον Κουτρουμπή των 60 συμμετοχών και της εμπειρίας στη Β' Κατηγορία, προφανώς και η κασέτα-καραμέλα για δήθεν πιτσιρίκια της ΑΕΚ δεν υπάρχει. Αυτό γιατί πάλι ακούσαμε τον κ.Βλάχο να μιλάει για απειρία. Ας κοιτάξει την αντίπαλη 11άδα και μετά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...