Ο (ρ)Άγιος ήταν ΠΑΟΚτσής! (pics)

Απόστολος Παγώνης
Ο (ρ)Άγιος ήταν ΠΑΟΚτσής! (pics)

bet365

Ο Αστέρας προηγήθηκε, είχε 3 (!!!) δοκάρια με τον Ράγιος, αλλά ο ψυχωμένος ΠΑΟΚ «γύρισε» το ματς και κέρδισε 2-1, με πέναλτι όμως που δεν έγινε ποτέ!

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την ανατροπή κερδίζοντας τον Αστέρα Τρίπολης με σκορ 2-1. Το τελικό αποτέλεσμα αφήνει μια πίκρα στους Αρκάδες που εκτός από το γκολ την πολύ καλή εικόνα που παρουσίασαν στον αγώνα είχαν και τρία δοκάρια. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Περόνε στο 20' και τον ΠΑΟΚ να απαντάει με τον Λόρενς στο 47’ και τον Αθανασιάδη στο 87’ από το σημείο του πέναλτι.

Ο Γιώργος Δώνης για την αναμέτρηση με τους Αρκάδες αποφάσισε να ξεκινήσει το παιχνίδι με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Στην δεξιά πλευρά της άμυνας ο Αποστολόπουλος και αριστερά ο Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κουμάλο και Κατσικά. Στην μεσαία γραμμή οι Λάζαρ και Κάτσε με τους Φωτάκη δεξιά και Σταφυλίδης αριστερά στις πτέρυγες. Στην επίθεση ο Αθανασιάδης και πίσω ο Λόρενς σε σύστημα 4-4-1-1.

Οι «11» του Αστέρα

Ο Σάκης Τσιώλης ξεκίνησε το παιχνίδι με τον Φούλοπ κάτω από τα δοκάρια, ο Τσαμπούρης δεξιά και αριστερά ο Πιπίνης. Κεντρικοί αμυντικοί οι Μπαρτολίνι και Σανκαρέ. Αμυντικά χαφ οι Αλβάρες και Ουσέρο, στις πτέρυγες οι Ράγιος και Ναβάρο με τον Ντε Μπλάσις στον άξονα και στην επίθεση ο Περόνε.Στο πρώτο τέταρτο ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο δυνατά πιέζοντας τον Αστέρα που στο ξεκίνημα έχει αμυντικό ρόλο. Αυτό εκνεύρισε τον Τσιώλη που ζητούσε διαρκώς από τους παίκτες του να κρατήσουν την άμυνα ψηλά και να βγαίνουν στην επίθεση, ενώ έδωσε εντολές στο Ναβάρο να πάρει πρωτοβουλίες. Ο Γιώργος Δώνης από την δική του πλευρά το μόνο που ζήτησε ήταν η αμυντική γραμμή να αντιδρά γρήγορα και τα δύο σέντερ μπακ να επεμβαίνουν άμεσα πριν η μπάλα φτάσει στον Περόνε. Οι Θεσσαλονικείς μέχρι το 15’ είχε να επιδείξει μόνο κάποια μακρινά σουτ με ποιο επικίνδυνο αυτό το Λάζαρ στο 12ο λεπτό.

«Δώρο» Κουμάλο

Κι ενώ τίποτα δεν προμήνυε πως ΠΑΟΚ και Αστέρας θα πετύχαιναν εύκολα γκολ, αυτό ήρθε από τους Αρκάδες με το τραγικό λάθος του Κουμάλο. Ο Νοτιοαφρικανός αμυντικός προσπάθησε να ανακόψει τον Ναβάρο όμως αντί να βρει την μπάλα βρήκε τα πόδια του μέσου του Αστέρα με τον Μήτσιο να δείχνει την άσπρη βούλα. Το πέναλτι ανέλαβε ο Περόνε και στο 20' 0-1!

Έσπασε τα δοκάρια ο Ράγιος

Το σοκ για τον ΠΑΟΚ συνεχίστηκε καθώς μέχρι την ολοκλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι διακόπτες κατέβηκαν με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κάνουν ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί με τα δύο δοκάρια του Ράγιος στο 26ο και 27ο λεπτό. Οι φίλαθλοι του Δικεφάλου άρχισαν να γκρινιάζουν για το ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα τους.

Ανάπτυξη μηδέν

Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να δυσκολεύεται πολύ στο να κυκλοφορήσει την μπάλα επιθετικά. Η πίεση του Αστέρα ήταν μεγάλη και κατάφερε να περιορίσει σημαντικά τους Λάζαρ και Κάτσε που είχανε εντολές να κάνουν το παιχνίδι της ομάδας τους. Η ανάπτυξη του Δικεφάλου ήταν επί μονίμου βάσεως από τα πλάγια με αποτέλεσμα να είναι διαρκώς προβλέψιμος. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Στέφανος Αθανασιάδης για 45 ολόκληρα λεπτά δεν πήρε ούτε μια πάσα.

Άνοιξε λογαριασμό ο Λόρενς

Μόλις 27’’ παίχτηκαν στο δεύτερο ημίχρονο και ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση με τον πιο φορμαρισμένο του παίκτη αυτή την χρονική στιγμή τον Λόρενς. Ο Λάζαρ έκανε την σέντρα ο Φωτάκης είδε τον Ιρλανδό σε θέση για γκολ και του την μετέφερε με το κεφάλι και κάτω από πίεση. Ο Λόρενς με σουτ και αφού πρώτα έσκασε κάτω η μπάλα κρέμασε τον Φούλοπ και 1-1.

Δυνάμωσε τα άκρα του

Οι δύο προπονητές μετά το γκολ της ισοφάρισης αποφάσισαν να κάνουν γρήγορα και τις πρώτες αλλαγές με τον Δώνη να αντικαθιστά Αποστολόπουλο και Σταφυλίδη με τους Έττο και Γεωργιάδης θέλοντας να βάλει ταχύτητα στα άκρα του, ενώ ο Τσιώλης έβγαλε τον Ντε Μπλάσις που δεν έκανε και πολλά πράγματα με τον Φορμίκα.

Ένταση, καθυστερήσεις και κάρτες

Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο, το αντίθετο μάλιστα. Οι δύο ομάδες έβαλαν περισσότερη ένταση με αποτέλεσμα να είχαμε κάποια δυνατά μαρκαρίσματα, αλλά και πολλές καθυστερίσεις από τους Αρκάδες. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή χάθηκε στο 64ο λεπτό με τον Αθανασιάδη να κάνει το σουτ και να διώχνει με δυσκολία ο τερματοφύλακας του Αστέρα.

Διαμαρτύρεται για πέναλτι

Το μπάσιμο του Λόρενς στο 66' από τα αριστερά στην περιοχή του Αστέρα και το σπρώξιμο του Τσαμπούρη με το χέρι δεν θεωρήθηκε από τον Μήτσιο πως ήταν παράβαση. Ωστόσο ο ρέφερι από την Ήπειρο έκανε το λάθος καθώς ο Τσαμπούρης με το χέρι του εκτοπίζει τον Ιρλανδό που ήταν κάτοχος της μπάλας.

Από ένα δοκάρι

ΠΑΟΚ και Αστέρας Τρίπολης είχαν από ένα δοκάρι προς το κλείσιμο του αγώνα. Στο 83' ο Λίνο με απευθείας φάουλ και στο 84' ο Ράγιος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι για τρίτη φορά.

Λύτρωση στο τέλος

Ο ΠΑΟΚ τρία λεπτά πριν το τέλος του αγώνα πέτυχε την ανατροπή. Ο Δικέφαλος κέρδισε πέναλτι καθώς ο Μήτσιος θεώρησε πως η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσαμπούρη και έδειξε την... άσπρη βούλα αν και το ριπλέι τον «βγάζει στην σέντρα» καθώς η μπάλα χτύπησε στο στήθος του ποδοσφαιριστή του Αστέρα. Ο «Κλάους» ήταν ψύχραιος, εκτέλεσε το πέναλτι και... 2-1.

MAN OF THE MATCH: Ο Λόρενς ήταν ο παίκτης που προσπάθησε σε όλο το 90λεπτό να παίξει ποδόσφαιρο παίρνοντας στις πλάτες του τον ΠΑΟΚ επιθετικά. Πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης ενώ τα τρεξίματα του ήταν περισσότερα από κάθε άλλον πάικτη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ανύπαρκτη ήταν η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ, Άλλα ζητούσε ο Δώνης, αλλά έβλεπε στο χορτάρι. Τα περισσότερα τα άκουγε ο Κουμάλο, όχι άδικα, καθώς η αντίδρασή του ήταν υποτονική και παρέσυρε και τους υπόλοιπους.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ράγιος είχε στην Τούμπα όχι ένα, όχι δύο, αλλά τρία δοκάρια. Σίγουρα ο Ισπανός ήταν ο πιο άτυχος ποδοσφαιριστής του αγώνα! Ίσως και του... πρωταθλήματος!

Η ΓΚΑΦΑ: Τσαφ: Ποδοσφαιρικός όρος αναφερόμενος στην κλωτσιά στον αέρα λόγω κακής εκτίμησης της πορείας της επερχόμενης πάσας. Αυτό έκανε ο Κουμάλο στην επέλαση του Ναβάρο στην εστία του Γλύκου.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Χρήστος Μήτσιος ελέγχεται για την φάση στο 66' με τον ΠΑΟΚ να ζητάει πέναλτι σε ανατροπή του Λόρενς από τον Τσαμπούρη, ενώ οι Αρκάδες δικαιολογημένα φωνάζουν και για το πέναλτι στο 87' με το ριπλέι να... εκθέτει τον Ηπειρώτη ρέφερι! Κοινώς, τα έκανε θάλασσα!

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ με τις πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του πήρε δύσκολα τους τρεις βαθμούς της νίκης με ανατροπή. Αυτό το τρίποντο θα φέρει ηρεμία στην Τούμπα μετά τις ήττες από Ραπίντ και Ατρόμητο. Ο Αστέρας δικαιούται να τα έχει με την... τύχη και τα δοκάρια καθώς έδειξε ότι και φέτος θα είναι «σκληρό καρύδι»!

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Αποστολόπουλος(46’ Έτο), Σταφυλίδης(6’ Γεωργιάδης), Κατσικάς, Κουμαλό, Φωτάκης(82’ Γιάννου), Λάζαρ, Κάτσε, Λίνο, Λόρενς, Αθανασιάδης

Αστέρας Τρίπολης: Φούλοπ, Πιπίνης, Ουσέρο, Τσαμπούρης, Αλβάρεζ, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Περόνε, Ράγιος, Ναβάρο(80’ Κουρμπέλης), Ντε Μπλάσις(52’ Φορμίκα)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα