Ζητάει εισαγγελέα ο Κόντης!

Ζητάει εισαγγελέα ο Κόντης!

Gazzetta team
Ζητάει εισαγγελέα ο Κόντης!

bet365

Την παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε ο Γιάννης Κόντης στον Άρη, χαρακτηρίζοντας... ανθρωπάκι τον Σκόρδα, ενώ τόνισε ξανά ότι δεν έφυγε με την θέληση του από τους κίτρινους.

Ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου μίλησε για τα χρήματα που θα έμπαιναν στην ΠΑΕ, για τους ισχυρισμούς του Σκόρδα πως ήταν θύμα εκβιασμού αλλά και για τις καταγγελίες περί υπερτιμολόγησης παικτών. Μάλιστα αναφέρθηκε και στον Πάμπλο Γκαρσία, υποστηρίζοντας πως εκείνος τον είχε φέρει στην Ελλάδα, όμως λόγω Σκόρδα, το deal δεν έγινε και κατέληξε στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Κόντης στο Αθλητικό Μetropolis:

Για την αποχώρησή του από τον Άρη: «Αποχώρησα από τον Άρη όχι με τη θέλησή μου. Δεν την κοπάνησαν όταν δεν πήραμε αδειοδότηση. Κάποια παιδιά παρασυρμένα από την αγάπη τους για την ομάδα μου είπαν φύγει γιατί οι επόμενοι που θέλουν να έρθουν θα βάλουν λεφτά και δεν θέλουν να είσαι εσύ. Εγώ τους είχα πει σε αυτή τη συνάντηση ότι παρόλο που δεν μπορώ να εφαρμόσω το αγωνιστικό πλάνο μπορώ να εφαρμόσω το πλάνο της εξυγίανσης. Αυτοί που μου είπαν να φύγω ήταν δύο παιδιά του SUPER 3 που μίλησαν με μένα και τον κ. Αθανασιάδη. Μιλάμε για μία ημέρα που πριν από αυτά τα παιδιά ήρθαν άλλα άτομα από άλλο σύνδεσμο εισέβαλαν στα γραφεία της ΠΑΕ και μόνο που δεν έδειραν τον πρόεδρο».

Για τα χρήματα που θα έμπαιναν στην ΠΑΕ: «Εγώ τους είχα πει σε αυτή τη συνάντηση ότι παρόλο που δεν μπορώ να εφαρμόσω το αγωνιστικό πλάνο, μπορώ να εφαρμόσω το πλάνο εξυγίανσης. Έφτασαν να αμφισβητούν την ύπαρξη του Πλα. Εγώ είμαι μόνο που δραστηριοποιήθηκα να βρω κάποια χρήματα που θα μείνουν στην ομάδα, όχι που θα επιστραφούν από εκχώρηση τηλεοπτικών δικαιωμάτων ή άλλο τρόπο. Για τα λεφτά έγινε γενική συνέλευση τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου και είχαμε πει να μπουν με κάποιες εγγυήσεις μέχρι 30 Ιουνίου. Μετά την μη αδειοδότηση μου είπαν σήκω και φύγε. Παρουσιάστηκε εντέχνως ότι εγώ καθυστερούσα. Εγώ ζητούσα έγγραφα από τη Λέσχη για το πώς θα μπουν τα χρήματα και είχαμε ζητήσει διασφάλιση και ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς. Ζητούσαμε είτε μεσεγγύηση είτε μεταβίβαση μετοχών».

Για τον ισχυρισμό του Σκόρδα ότι ήταν θύμα εκβιασμού: «Από τι στιγμή που λέει ο πρώην πρόεδρος ότι τον εκβίαζες θα πρέπει να μας πει ποιο αδίκημα έχει κάνει και φοβόταν. Έχω παρουσιάσει στον εισαγγελέα τρία δημοσιεύματά του που λένε αυτό το πράγμα. Είδατε ποτέ εσείς κανένα από αυτούς που λέγανε ότι έβγαζα χρήματα να κάνουν προσφυγή στον εισαγγελέα; Αυτό το ανθρωπάκι δεν δίστασε να εμπλέξει τη γυναίκα μου. Ευτυχώς τον πήραν χαμπάρι και οι υπόλοιποι. Ανοίγει το στόμα του και νομίζει ότι επειδή αργεί η δικαιοσύνη ότι θα μπορεί να λέει επ’ άπειρον ό,τι λέει. Χρησιμοποίησε το σταθμό και την εφημερίδα του για να λασπολογεί. Έπιασε κορόιδο τον Αθανασιάδη και μπόρεσε και έφερε στο σημείο αυτό τον Άρη».

Για την προηγούμενη διοίκηση: «Αυτός ο κύριος(Σκόρδας) έχει πιάσει και λασπολογεί τους πάντες χωρίς να υπάρχει αντίλογος, γιατί η διοίκηση που ανέλαβε το 2008 δεν είχε το θάρρος, το κουράγιο να πει για τα 10 εκ. ευρώ που λέει ο λογιστής ο κ. Κωτσιόπουλος και ότι έχουμε απλήρωτη την εφορία 2-3 χρόνια, φοβούμενη ότι θα υπάρχουν κυρώσεις από την εφορία. Αν είχε συμβεί αυτό και είχαμε πλήρη αντίληψη του τι έγινε θα υπήρχε άλλη αντιμετώπιση. Όταν κάναμε το ρόστερ του 2009 που με κατηγορούν για τον Αμπρέου και τον Γκρασιάν ότι ανεβήκαμε 1,5 εκ., δεν ανεβήκαμε τόσο αλλά 500-600.000. Ο Αμπρέου δεν πήρε τις 800.000 αλλά έφυγε με 180 και ο Γκρασιάν πήρε τα μισά. Κανείς δεν λέει ότι εκείνη η επιθετική πολιτική έφερε έσοδα 15-16 εκ. ευρώ, που αμφιβάλλω αν θα ξανάρθουν, φιλικό με την Μπόκα στο οποίο ο ΆρηΣ θα έπαιρνε 600.000 και θα έδινε 150.000, την ανασυγκρότηση του κόσμου, 30.000 στον τελικό του κυπέλλου».

Για την κατηγορία περί υπερτιμολόγησης παικτών: «Εγώ ζητάω και σε αυτό διερεύνηση. Ζητάω να βρει την πληρωμή των μάνατζερ, αν σήκωσαν τα λεφτά και που τα έστειλαν. Όντως έγιναν μεγάλα συμβόλαια, όπως του Κόκε και του Νάτσο από τον Σκ΄ροδα. Αν πάμε στη λογική ότι κάναμε μεγάλα συμβόλαια και βγάζαμε χρήματα, τότε είναι κακή η διαχείριση σε όλες τις ομάδες του κόσμου».

Για τους Πάμπλο Γκαρσία και Εστογιανόφ: «Εγώ είχα φέρει στην Ελλάδα τον Πάμπλο Γκαρσία και εκείνο το βράδυ άλλαξε γνώμη ο Σκόρδας και πήγε στον ΠΑΟΚ. Είχε συμφωνήσει στην αρχή και μετά είπε όχι. Το ίδιο έγινε με τον Εστογιανόφ. Θα ερχόταν με 150.000».

Για τη Sportvision: «Το μεγαλύτερο έγκλημα είναι η Sportvision. Όταν έχει ένας συμβόλαιο 200.000 ευρώ, έρχεται ένας άλλος σου δίνει 400.000 αλλά η ρήτρα του πρώτου για 60.000 σε κάθε ματς θα σε επιβαρύνει με 1 εκ. και καταγγέλλεις μόνο σου τη συμφωνία είναι έγκλημα. Αυτά είναι απλά μαθηματικά πρώτης δημοτικού».

Για τις ρήτρες στα συμβόλαια Σηφάκη, Σανκαρέ, Φατί κτλ: «Είναι κανονισμοί της ΦΙΦΑ που έχουν μπει μετά την περίπτωση Ματουζαλέμ και ισχύει για την προστατευόμενη περίοδο, για τα τρία πρώτα χρόνια συμβολαίου και για παίκτες κάτω των 28 ετών. Αν θέλεις να βάλεις ρήτρα σε περίπτωση που φύγει ο παίκτης με δική σου ευθύνη, σε υποχρεώνει η ΦΙΦΑ να βάλεις ρήτρα χαμηλότερη αλλά κάτι ανάλογο, σε περίπτωση που φύγει με δική σου ευθύνη. Ήταν λάθος στάθμιση των πραγμάτων από τη διοίκηση. Και για τους νέους που λένε, όταν ένας παίκτης παίρνει 1.000 ευρώ το μήνα δεν μπορείς να του βάλεις ρήτρα 1 εκ. ευρώ. Και να τη βάλεις, όπως έβαλαν κάποιοι τώρα, να δω αν θα πληρωθούν όταν έρθει η ώρα. Θα έρθει η ΦΙΦΑ και θα συνυπολογίσει τους μισθούς».

Για την κατηγορία ότι επί Κόντη υπήρχε βιομηχανία μεταγραφών: «Είναι άσχετοι αυτοί που τα λένε. Είτε φέρεις έναν παίκτη για ένα χρόνο και μετά κάποιον άλλο είτε φέρεις έναν παίκτη για τέσσερα χρόνια ο ατζέντης θα πάρει το 10% για κάθε χρόνο συμβολαίου. Έπιασαν τον κοσμάκη που υποφέρει για την ομάδα και του λένε βλακείες. Ξέρεις πόσους βλέπω καθημερινά και μου λένε ‘Κόντη γύρνα πίσω και πάρε την ομάδα’. Μην ακούτε μόνο τους ‘παπαγάλους’».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα