«Panathinaikos και χωρίς... Σισέ»

«Panathinaikos και χωρίς... Σισέ»

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
«Panathinaikos και χωρίς... Σισέ»

bet365

Η Μάριμπορ είναι πανέτοιμη για την πρεμιέρα στο «Λιούντσκι», αλλά ο ηγέτης της, Αγκίμ Ιμπραΐμι αποθεώνει μέσα από το gazzetta.gr την ευρωπαϊκή ιστορία του Παναθηναϊκού.

Η Μάριμπορ προετοιμάζεται εντατικά για το ματς-κλειδί με τον Παναθηναϊκό, η αισιοδοξία είναι διάχυτη, ωστόσο οι Σλοβένοι αναγνωρίζουν και την ιστορία του τριφυλλιού. Ο διεθνής Σκοπιανός μεσοεπιθετικός της σλοβένικης ομάδας αποκαλύπτεται στο gazzetta.gr και αποθεώνει την ευρωπαϊκή νοοτροπία των πρασίνων και όχι μόνο...

- Στο άκουσμα των αντιπάλων του ομίλου σου πως αντέδρασες;

«Ίσως ο πιο ελκυστικός όμιλος του Europa League. Θα τον χαρακτήριζα καλύτερα όμιλο Champions League. Από που να αρχίσω... Τότεναμ, Λάτσιο και Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλες ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο στα πρωταθλήματά τους και για μας είναι κάτι το εντυπωσιακό. Μας δίνει κίνητρο το ότι παίζουμε με τέτοιους συλλόγους».

- Χαρακτήρισες τον όμιλο Champions League. Ποιος ο στόχος της Μάριμπιορ;
«Ξέρουμε πως δεν είμαστε φαβορί, γνωρίζουμε ποιους έχουμε απέναντί μας και θα παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Στόχος μας είναι καλύτερη πορεία από την περσινή. Ξέρουμε πως εντός έδρας μπορούμε να πάρουμε περισσότερα και αισιοδοξώ πως θα τα καταφέρουμε να έχουμε θετικό απολογισμό. Πήραμε έναν βαθμό, αλλά θαρρώ πως είμαστε καλύτεροι φέτος».
- Η Μάριμπορ διαθέτει ταλέντο, ωστόσο είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει ομάδες μεγάλου βεληνεκούς;
Το θετικό είναι πως υπάρχει ταλέντο, η ομάδα έχει δέσει, ενώ υπάρχουν και έμπειροι παίκτες. Στα όπλα μας όμως είναι και το πάθος που θα παρουσιάσουμε μέσα στο γήπεδο, είμαστε αποφασισμένοι να διακριθούμε. Θέλουμε να δείξουμε πως αξίζουμε και μπορεί να είναι δύσκολα τα πράγματα, όμως γνωρίζουμε πως θα παίξουμε έχοντας δώσει το 100% των δυνατοτήτων μας. Στα θετικά, το γεγονός πως είμαστε πιο έτοιμοι, είμαστε στην 8η αγωνιστική και ο Παναθηναϊκός μόλις στην 3η αγωνιστική».
- Ποια είναι η άποψή σου για τον Παναθηναϊκό;
«Η εμπειρία του είναι τεράστια. Κάθε χρόνο θα παίξει σε μεγάλη διοργάνωση και οι επιτυχίες είναι αρκετές. Ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, αλλά αυτό πρέπει να το δείξει και στο γήπεδο. Το πρώτο ματς είναι πολύ σημαντικό για την πορεία μας στον όμιλο και εκεί θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε».
- Το μπάτζετ του Παναθηναϊκού έχει αλλάξει, σας κάνει πιο αισιόδοξους το γεγονός αυτό;
«Ο Παναθηναϊκός είναι Παναθηναϊκός και χωρίς μεγάλους παίκτες όπως Σισέ και Ζιλμπέρτο. Είναι ομάδα με εμπειρία, ιστορία και νοοτροπία νικητή. Αυτό περνά από γενιά σε γενιά. Εξάλλου, έχει και αρκετούς διεθνείς Έλληνες παίκτες που παίζουν διαρκώς σε υψηλό επίπεδο».
- Πόσο μπορεί να σας βοηθήσει η έδρα σας;
«Γνωρίζουμε για τους Έλληνες οπαδούς, ξέρουμε πως μπορούν να βοηθήσουν την έδρα τους, όμως και οι οπαδοί της Μάριμπορ αποτελούν τον 12ο παίκτη. Είναι απίστευτοι, ταξιδεύουν παντού για μας και στο Λιούντσκι θα δημιουργήσουν απίστευτη ατμόσφαιρα. Ευελπιστούμε πως στο ματς με τον Παναθηναϊκό θα έχουμε ξανά μια πολύ δυνατή έδρα».
- Αν θα έκανες προγνωστικά για τον όμιλο;
«Τότεναμ, Παναθηναϊκός και Λάτσιο είναι τα φαβορί για τις δυο θέσεις και θα παλέψουν σκληρά. Όμως το ποδόσφαιρο αποτελείται από επαγγελματίες παίκτες και μεις θα κάνουμε τα πάντα για να διαψεύσουμε τα προγνωστικά. Είμαστε σίγουροι πως θα δείξουμε καλά στοιχεία».
- Πόσο έχει βοηθήσει ο Ζάχοβιτς τη Μάριμπορ;
«Άλλαξαν πολλά με την έλευση του Ζάχοβιτς, ένας παίκτης που έχει παίξει σε Βαλένθια, Πόρτο, Ολυμπιακό είναι ικανός για πολλά. Φαίνεται η διαφορά με τον Ζάχοβιτς και οργανωτικά, όπως άλλωστε και με τον Ντάρκο Μίλανιτς, ο οποίος έχει περάσει τη δική του φιλοσοφία στο αγωνιστικό κομμάτι».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα