«Μακάρι να έφευγα πιο νωρίς»!

«Μακάρι να έφευγα πιο νωρίς»!

Φώτης Καρακούσης
«Μακάρι να έφευγα πιο νωρίς»!

bet365

Δε φοβήθηκε ο Σωτήρης Νίνης να τα πει... έξω απ' τα δόντια και τόνισε πως δεν υπάρχει ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στην εμφάνισή του και στο επόμενο ματς με τη Βοσνία.

«Είναι μεγάλη συζήτηση για να γίνει αυτή τη στιγμή. Είναι πολύ σημαντικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο να φεύγουν Έλληνες στο εξωτερικό. Χαιρόμαστε σαν φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν, όμως, χώρες που στέλνουν περισσότερους παίκτες στο εξωτερικό. Είναι διαφορετικές οι συνθήκες στο εξωτερικό και είναι κρίμα που το λέω, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ποδόσφαιρο.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο το έχουν τόσο κάτω ακόμα κι από χώρες που δε θα ήθελα να πω τώρα. Έτσι είναι τα πράγματα, γι' αυτό και παίζουν έτσι οι συμπαίκτες μου και δίνουν το 1000% για να πετύχει η Εθνική τους στόχους της. Στο ελληνικό πρωτάθλημα το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό ενώ έξω μαθαίνεις να παίζεις ποδόσφαιρο. Μακάρι να έφευγα πιο νωρίς, είμαι πολύ βελτιωμένος. Το θετικό είναι ότι ξεκινήσαμε με δυο νίκες. Δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα και όλες οι ομάδες είναι πολύ δύσκολες», ήταν τα πρώτα λόγια του MVP της αναμέτρησης.

Για την καλή του εμφάνιση και το γκολ: «Το πιο σημαντικό για μένα είναι να βοηθάω. Από τη στιγμή που με εμπιστεύεται ο προπονητής κάνω ό,τι μπορώ για να ανταποκριθώ. Δεν έχει σημασία η εμφάνιση και ποιος έβαλε το γκολ. Θα μπορούσε κάποιος άλλος συμπαίκτης μου να είναι αντί για μένα. Οποιοσδήποτε θα μπορούσε να είναι στη θέση.

Δεν μπορούμε να μείνουμε σε εμφανίσεις. Μένουμε στο σύνολο και έχουμε μια καλή ομάδα, είμαστε οικογένεια και χαιρόμαστε όταν βρισκόμαστε. Έχω αποδείξει ποιος είμαι και δε χρειάζεται κάθε φορά να αποδεικνύω κάτι με γκολ και ασίστ. Μόνο που με εμπιστεύεται ο προπονητής μου λέει πολλά».

Για το αν ήταν η κατάλληλη στιγμή να φύγει από την Ελλάδα: «Σίγουρα ήταν. Ήδη αισθάνομαι σε πολλά πράγματα βελτιωμένος. Αν έμενα στην Ελλάδα δε θα το είχα αυτό. Πιστεύω ότι όσο πιο νωρίς φύγει ένας Έλληνας τόσο καλύτερος γίνεται σαν άνθρωπος όσο και σαν ποδοσφαιριστής. Είναι το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Παίζουν πάρα πολλά ρόλο. Στο εξωτερικό ένας παίκτης είναι πιο απελευθερωμένος, μαθαίνει πραγματικό ποδόσφαιρο».

Για τη θέση που του αρέσει να παίζει: «Έχω παίξει σε πολλές θέσεις. Παίζω σε διαφορετική τώρα από αυτή που έπαιζα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι η θέση που μ' έβαλε ο προπονητής μου αρέσει να παίζω, να είμαι πιο ελεύθερος και να κινούμαι».

Για το αν είναι από τώρα στο μυαλό η Βοσνία: «Είναι μια πολύ καλή ομάδα και δυνατή. Έχει παίκτες υψηλού επιπέδου. Όποιο θετικό αποτέλεσμα πάρουμε θα είναι καλό για μας. Στα μεταξύ μας παιχνίδια θα κριθεί πιο πολύ η πρόκριση. Όμως και οι υπόλοιπες ομάδες είναι δύσκολες. Αν παίξουμε όπως παίξαμε στα πρώτα δυο παιχνίδια, αλλά και στο EURO δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

 

Τελευταία Νέα