Στο δρόμο για τη Βραζιλία (vids)

Gazzetta team
Στο δρόμο για τη Βραζιλία (vids)

bet365

Γκέλα για Αγγλία με Ουκρανία (1-1), σεφτέ η Κύπρος (1-0 την Ισλανδία), καρέ η Ρωσία στο Ισραήλ, ζόρικη νίκη (1-0) της Ισπανίας των ρεκόρ στην Γεωργία. Βασικοί, Φέισα, Κάρολ, γκολάρα ο Λάζαρ.

Σε συνέντευξη του μεταξύ της «πεντάρας στη Μολδαβία (Παρασκευή) και το ματς με την Ουκρανία, ο Φρανκ Λάμπαρντ έσπευσε να επισημάνει ότι αισθάνεται ξανά ερωτευμένος με την Εθνική. Η αλήθεια είναι πως ο έρωτας του για τα τρία λιονταράκια που παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες, έκανε την εμφάνιση του, καθώς κόντρα στο συγκρότημα του Ολεγκ Μπλαχίν, είχε την ευκαιρία να σώσει την αγαπημένη του λίγο πριν από ένα τραγικό φινάλε. Στο 87' ο Κατσερίντι έπιασε τη μπάλα με το χέρι και ο μέσος της Τσέλσι πυροβόλησε από τα 11 μέτρα τον Πιατόβ.

Ετσι λοιπόν έγινε το 1-1 και ησύχασε κάπως το «Γουέμπλεϊ» και ο Ρόι Χόντσον που με τη σειρά του παρέμεινε αήττητος σε κανονική διάρκεια αγώνα (αποκλεισμός από την Ιταλία στα πέναλτι στο EURO). Ο Μπλαχίν είχε στήσει άρτια τους Ουκρανούς που λίγο ήθελαν να πάρουν μία τεράστια νίκη. Το εκπληκτικό δεξί φαλτσαριστό του Κονοπλιάνκα (39') τους είχε φέρει μπροστά στο σκορ, με τους Αγγλους να έχουν δοκάρι στο 82' με τον Στάριτζ. Αμέσως μετά την ισοφάριση, ο Στίβεν Τζέραρντ αποβλήθηκε (89') σε ένα ματς που τελικά μοίρασε δίκαια τους βαθμούς.

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Γιαγκέλκα, Λέσκοτ, Μπέινς, Τζέραρντ, Λάμπαρντ, Μίλνερ, Κλέβερλι (62' Γουόλκοτ), Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (70' Στάριτζ), Ντεφόε

Ουκρανία: Πιατόβ, Χουσίεβ, Κατσερίντι, Ρακίτσκι, Σελίν (75' Σεβτσούκ), Τίμοστσουκ, Χαρμάς, Γιαρμολένκο, Ροτάν (90'+1' Ναζαρένκο), Κονοπλιάνκα, Ζοζούλια (90' Ντέβιτς)



Σεφτές για Κύπρο
Την Παρασκευή, στα Τίρανα, ηττήθηκε στο φινάλε από ένα λάθος. Τώρα όμως υποδεχόμενη την Ισλανδία (είχε κάνει την έκπληξη με τη Νορβηγία), η Κύπρος δεν χαρίστηκε, νικώντας 1-0. Το συγκρότημα του Νίκου Νιόπλια ήταν σοβαρό, καλύτερο σε όλο τον αγώνα και πήρε το πρώτο «τρίποντο» στην προσπάθεια της να βρεθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η πίεση της καρποφόρησε στο 57', όταν ο Χριστοφή μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έκανε το γύρισμα στον Μακρίδη και εκείνος με δυνατό διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Οι Ισλανδοί αντέδρασαν, με τον Φινμπόγκασον να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι, αλλά δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν.

Κύπρος: Κίσσας, Σολωμού, Μερκής, Ντόσα Τζούνιορ, Χαραλάμπους, Νικολάου, Λαμπάν, Μακρίδης, Ντομπρασίνοβιτς, Κωνσταντίνου (65' Αλωνεύτης), Χριστοφή

Ισλανδία: Χάλντορσον, Σαέβαρσον, Μπιάρνασον, Γκέιρ, Γκίσλασον, Εΐρικσον (63' Σκούλασον), Γ. Σίγκουρτσον, Ντανιελσόν, Ρ. Σίγκουρντσον, Α. Γκούναρσον, Χάλφρεντσον (46' Φινμπόγκασον)

«Απόλυτη» με Καπέλο η Ρωσία
Μετά το νικηφόρο ντεμπούτο του Καπέλο στον πάγκο των Ρώσων και τη νίκη 2-0 επί της Βορείου Ιρλανδίας, η «Μεγάλη Αρκούδα» διέλυσε 4-0 το Ισραήλ στο Τελ Αβίβ για το 2 στα 2 και με γκολ 4-0! Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μπροστά στο σκορ μόλις στο 7' με τον Κερζακόβ, που ακόμη προσπαθεί να... ξορκίσει την κατάρα του Euro, ενώ στο 18' ο Κοκόριν έκανε και το 2-0 μετά από ασίστ του Μπιστρόβ. Κάπου εκεί το παιχνίδι έδειξε να τελειώνει πρόωρα, με τους Ρώσους να φτάνουν σε ακόμη δύο γκολ στην επανάληψη. Ο Κερζακόβ βρήκε και πάλι δίχτυα στο 64' μετά από ασίστ του συμπαίκτη του στη Ζενίτ, Φαϊζούλιν, ενώ στο 77' ο τελευταίος μετά από ασίστ του Σαμέντοβ έκανε το τελικό 4-0 για τη Ρωσία.

Ισραήλ (Έλι Γκούτμαν): Αουάτε, Μπεν Χαΐμ, Ζιβ, Τίμπι, Σπούνγκιν, Νάτχο, Μπεναγιούν (73' Βερμούτ), Κόεν (46' Μπεν Μπασάτ), Εζρά, Ράντι, Σέχτερ (46' Μπεν Σαχάρ)

Ρωσία (Φάμπιο Καπέλο): Ακινφέεβ, Β. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ανιουκόβ (50' Γιστσένκο), Κομπάροβ, Ντενίσοβ, Σιρόκοβ, Γκλουσακόβ, Μπιστρόβ (23' Σαμέντοβ), Κοκόριν (34' Φαϊζούλιν), Κερζακόβ


Ακάθεκτη η Ισπανία
Για έκτη διαδοχική φορά επιστρέφει νικήτρια από το εξωτερικό και αήττητη για 46η φορά σε αγώνα προκριματικής φάσης Μουντιάλ (έχει να ηττηθεί από το 1993). Βέβαια τώρα στην Γεωργία τα χρειάστηκε η Ισπανία. Μέχρι το 86' δεν μπορούσε να βρει δίχτυα. Τότε πήρε τη μπάλα ο Πέδρο, την έσπασε στον Ρομπέρτο Σολδάδο και ο φορ της Βαλένθια καθάρισε. Νωρίτερα οι Φούριας Ρόχας είχαν σταθεί τυχεροί, καθώς ο Αμισουλασβίλι (55') είχε σημαδέψει το δοκάρι. Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια στάθηκε εξαιρετικά και δεν περιορίστηκε μόνο στα αμυντικά καθήκοντα της, αλλά πλήρωσε εν μέρει τον τραυματισμό του βασικού τερματοφύλακα της, Λόρια, ο οποίος μέχρι να αντικατασταθεί είχε τέσσερις σωτήριες επεμβάσεις.

Γεωργία: Λόρια (73' Κβασκβάτζε), Κιζανισβίλι, Αμισουλασβίλι, Κβιρκβέλια, Λομπχανίτζε (63' Τζαλαμάτζε), Κανκάβα, Νταουσβίλι, Κασία, Ταργκαμάτζε, Οκριασβίλι, Μχεντλίτζε (78' Σιρμπιλάτζε)

Ισπανία: Κασίγιας, Πικέ, Σέρχιο Ράμος, Ζορντί Αλμπα, Αρμπελόα (79' Φάμπρεγας), Τσάμπι Αλόνσο, Μπουσκέτς (56' Πέδρο), Τσάβι, Ινιέστα, Σίλβα (63' Καθόρλα), Σολδάδο


Ιπτάμενοι... Οράνιε!
Η Ολλανδία είχε δυνατό τεστ απέναντι στην Ουγγαρία στη Βουδαπέστη, όμως οι παίκτες του Φαν Χάαλ τελικά έκαναν... πάρτι και έφυγαν με νίκη 4-1 κάνοντας το 2 στα 2 στον όμιλο. Ο Λενς άνοιξε το σκορ μόλις στο 3' για τους «Οράνιε» για να έρθει η απάντηση των γηπεδούχων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζούτζακ στο 7' για το 1-1. Οι Ούγγροι, όμως, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, ο Μάρτινς Ίντι, έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ολλανδία στο 19' και οι φιλοξενούμενοι δεν κοίταξαν ξανά πίσω. Στο 53' ο Λενς με το δεύτερό του γκολ στο παιχνίδι έκανε το 1-3 και κάπου εκεί όλα τελείωσαν, με τον Χούντελαρ να δίνει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Ολλανδών, κάνοντας το τελικό 4-1 στο 74'.

Ουγγαρία (Σάντορ Εγκερβάρι): Μπογκντάν, Γιουχάζ, Βαντσάκ, Κορτσμάρ, Λιπτάκ, Γκέρα (82' Νέμεθ), Κόμαν (46' Χάιναλ), Τζούτζακ, Βάργκα, Έλεκ (61' Γκιουρτσό), Πρίσκιν

Ολλανδία (Λουίς Φαν Χάαλ): Στεκέλενμπουργκ, Φλάαρ, Μάρτινς Ίντι (64' Ματάισεν), Φαν Ράιν, Βίλεμς, Σνάιντερ, Στρούτμαν (78' Μάχερ), Κλάσι, Φαν Πέρσι (46' Χούντελαρ), Λενς, Νάρσινγκ

Με Οζίλ τα Πάντσερ
Η Γερμανία πέρασε με νίκη 2-1 από την Αυστρία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μεσούτ Οζίλ και έκανε το 2 στα 2 στον όμιλο. Ο άσος της Ρεάλ ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στον Ρόις στο 44' για το 1-0, ενώ έκανε και το 2-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 52'. Το μοναδικό που κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 2-1 στο 57' μετά από συνεργασία δύο παικτών της Βέρντερ. Ο Αρναούτοβιτς έδωσε την ασίστ στον Γιουζούνοβιτς που μείωσε, όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος με τα Πάντσερ να φεύγουν με τη νίκη.

Αυστρία (Μαρσέλ Κόλερ): Άλμερ, Πόγατετς, Πρεντλ, Φουκς, Γκάρικς, Χάρνικ (55' Μπουργκστάλερ), Κάβλακ, Γιουζούνοβιτς, Ίβανσιτς (75' Γιάντσερ), Μπαουμγκάρτλινγκερ (85' Γιάνκο), Αρναούτοβιτς

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Λαμ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Σμέλτσερ, Οζίλ, Κεντίρα, Κρόος, Κλόζε (75' Ποντόλσκι), Μίλερ, Ρόις (46' Γκέτσε)

Με... πρωτάρηδες η Ιταλία
Η Ιταλία υποδέχθηκε την Μάλτα, έφτασε όπως αναμενόταν στη νίκη 2-0, όμως εκείνο που μένει από το ματς είναι ότι Ντέστρο και Πελούζο σκόραραν για πρώτη φορά με την Σκουάντρα Ατζούρα. Ο επιθετικός της Ρόμα χρειάστηκε μόλις 5' για να ανοίξει το σκορ μετά από ασίστ του Μαρκίζιο, με τους παίκτες του Πραντέλι να συνεχίζουν να ψάχνουν και άλλα γκολ. Ντιαμάντι και Οσβάλντο έχασαν ευκαιρίες, με τους Μαλτέζουν να δημιουργούν κάποια προβλήματα με τους Μίσφουντ και Μπρίφα. Ο Πραντέλι έριξε στην επανάληψη και τον Ινσίνιε, όμως ο Πελούζο ήταν εκείνος που πέτυχε το πρώτο του γκολ με την Εθνική στο 2' των καθυστερήσεων για το τελικό 2-0, με την Ιταλία να φτάνει στην πρώτη νίκη στα προκριματικά.

Ιταλία (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κασάνι, Πελούζο, Πίρλο, Νοτσερίνο, Μαρκίζιο, Ντιαμάντι (46' Ινσίνιε), Οσβάλντο (69' Πατσίνι), Ντέστρο (82' Τζιοβίνκο)

Μάλτα (Πιέτρο Κεντίν): Χογκ, Ντίμετς, Ερέρα, Μάσκατ (86' Καμιλιέρι), Άτζιους, Μποργκ, Σκέμπρι, Σκίμπερας, Μπρίφα, Μίσφουντ, Μπογκντάνοβιτς (69' Κόεν)

Βασικοί Φέισα, Κάρολο, γκολ ο Λάζαρ!

Ο Μιχαΐλοβιτς αιφνιδίασε με τη συμμετοχή του Φέισα στο βασικό σχήμα, ωστόσο δεν έπεσε έξω. Ο Σέρβος μέσος ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Ουαλία, έπαιξε όλο το ματς και από τους βασικούς συντελεστές για το 6-1. Ο Κάρολ έπαιξε στο βασικό σχήμα της Β. Ιρλανδίας κόντρα στο Λουξεμβούργο, δεν είχε πίεση, ωστόσο στο 87' δέχθηκε γκολ που δεν μπορεί να σώσει και η έκπληξη ολοκληρώθηκε (1-1). Ο Μέγερι ήταν στον πάγκο στο ματς της Ουγγαρίας με την Ολλανδία, με τον αντικαταστάτη του Μπόγκνταν να δέχεται τέσσερα γκολ (4-1).
Η Ρουμανία είχε εύκολο έργο κόντρα στην Ανδόρα, επικράτησε 4-0 με τον Λάζαρ να πετυχαίνει γκολ στο 44'. Ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ έπαιξε όλο το ματς, ήταν από τους κορυφαίους και κερδίζει την εμπιστοσύνη του Πιτούρκα.

1ος Όμιλος

Αποτελέσματα
Σερβία - Ουαλία 6-1
(16' Κολάροβ, 24' Τόσιτς, 39' Ντούρισιτς, 55' Τάντιτς, 80' Ιβάνοβιτς, 90' Σουλεϊμάνι - 31' Μπέιλ)
Βέλγιο - Κροατία 1-1
(45' Ζιλέτ - 6' Πέρισιτς)
Σκωτία – Σκόπια 1-1
(43' Mίλερ - 11' Νοβέσκι)
Βαθμολογία
1. Βέλγιο 2 4
2. Κροατία 2 4
3. Σερβία 2 4
4. Σκωτία 2 2
5. Σκόπια 2 1
6. Ουαλία 2 0
Επόμενη αγωνιστική 12/10
Σκόπια - Κροατία
Σερβία - Βέλγιο
Ουαλία - Σκωτία
2ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Βουλγαρία - Αρμενία 1-0
(43' Μιλάνοφ)
Ιταλία – Μάλτα 2-0
(6' Ντέστρο, 90' Πελούσο)
Βαθμολογία
1. Βουλγαρία 2 4
2. Ιταλία 2 4
3. Αρμενία 2 3
4. Δανία 1 1
5. Τσεχία 1 1
6. Μάλτα 2 0
Επόμενη αγωνιστική 12/10
Αρμενία - Ιταλία
Βουλγαρία - Δανία
Τσεχία - Μάλτα
3ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Αυστρία - Γερμανία 1-2
(57' Γιουνούζοβιτς - 44' Ρόις, 52' Οζίλ)
Σουηδία - Καζακστάν 2-0
(37' Ελμ, 90' Μπεργκ)
Βαθμολογία
1.Γερμανία 2 6
2.Ιρλανδία 1 3
3.Σουηδία 1 3
4.Αυστρία 1 0
5. Φαρόε 1 0
6. Καζακστάν 2 0
Επόμενη αγωνιστική 12/10
Καζακστάν - Αυστρία
Ν. Φερόε - Σουηδία
Ιρλανδία - Γερμανία
4oς Όμιλος
Αποτελέσματα
Ρουμανία - Ανδόρα 4-0
(29' Τόριε, 44' Λαζάρ, 90' Γκαμάν, 90' Μαξίμ)
Τουρκία - Εσθονία 3-0
(44' Μπελόζογλου, 60' Μπουλούτ, 75' Ινάν)
Ουγγαρία - Ολλανδία 1-4
7' πεν. Ντζούντζακ - 3', 53' Λανς, 19' Μάρτενς, 74' Χούντελαρ
Βαθμολογία
1. Ολλανδία 2 6
2. Ρουμανία 2 6
3. Ουγγαρία 2 3
4. Τουρκία 2 3
5. Εσθονία 2 0
6. Ανδόρα 2 0
Επόμενη αγωνιστική 12/10
Εσθονία - Ουγγαρία
Ολλανδία - Ανδόρα
Τουρκία - Ρουμανία
5ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Κύπρος – Ισλανδία 1-0
(57' Μακρίδης)
Νορβηγία - Σλοβενία 2-1
(26' Χένρικσεν, 90' πεν. Ρίισε - 17' Σούλερ)
Ελβετία - Αλβανία 2-0
(23' Σακίρι, 68' πεν. Ινλερ)
Βαθμολογία
1. Ελβετία 2 6
2. Αλβανία 2 3
3. Κύπρος 2 3
4. Ισλανδία 2 3
5. Νορβηγία 2 3
6. Σλοβενία 2 0
Επόμενη αγωνιστική 12/10
Αλβανία - Ισλανδία
Σλοβενία - Κύπρος
Ελβετία - Νορβηγία
6ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Ισραήλ – Ρωσία 0-4
(7', 64' Κερζάκοφ, 18' Κοκόριν, 77' Φαϊζούλιν)
Β. Ιρλανδία - Λουξεμβούργο 1-1
(14' Σιλς - 87' Ντα Μότα)
Πορτογαλία – Αζερμπαϊτζάν 3-0
(63' Βαρέλα, 85' Πόστιγκα, 88' Άλβες)
Βαθμολογία
1. Ρωσία 2 6
2. Πορτογαλία 2 6
3. Ισραήλ 2 1
4. Αζερμπαϊτζάν 2 1
5. Λουξεμβούργο 2 1
6. Βόρειος Ιρλανδία 2 1
Επόμενη αγωνιστική 12/10
Λουξεμβούργο - Ισραήλ
Ρωσσία- Πορτογαλία
8ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Σαν Μαρίνο - Μαυροβούνιο 0-6
(24' Ντζόρτζεβιτς, 26', 51' Μπεκιράι, 69' Ζβέροτιτς, 79', 82' Ντελίμπασιτς)
Πολωνία - Μολδαβία 2-0
(33' πεν. Μπλαζικόφσκι, 81' Βαβζίνιακ)
Αγγλία - Ουκρανία 1-1
(87' πεν. Λάμπαρντ - 39' Κονοπιλιάνκα)
Βαθμολογία
1. Μαυροβούνιο 2 4
2. Πολωνία 2 4
3. Αγγλία 2 4
4. Ουκρανία 1 1
5. Μολδαβία 2 0
6. Σαν Μαρίνο 2 0
Επόμενη αγωνιστική 12/10
Αγγλία- Σαν Μαρίνο
Μολδαβία - Ουκρανία
9ος Όμιλος
Αποτελέσματα
Γεωργία - Ισπανία 0-1
(86' Σολδάδο)
Γαλλία - Λευκορωσία 3-1
(50' Καπουέ, 69' Ζαγέ, 80' Ριμπερί - 72' Πουτσίλα)
Βαθμολογία
1. Γαλλία 2 6
2. Ισπανία 1 3
3 Γεωργία 2 3
4. Φινλανδία 1 0
5. Λευκορωσία 1 0
Επόμενη αγωνιστική 12/10
Λευκορωσία - Ισπανία
Φινλανδία - Γεωργία
* Η φώτο είναι από την κυπριακή ιστοσελίδα balla.com.cy
 

Τελευταία Νέα