Τα... 300 της Παρί!

Γιώργος Καραμάνος
Τα... 300 της Παρί!

bet365

Ο Ολάντ φορολογεί πλέον με 75% όσους βγάζουν πάνω από ένα εκατ., με την Παρί να πληρώνει 300 εκατομμύρια στην εφορία, κάτι που θα οδηγήσει σε γενικότερη ύφεση το Σαμπιονά...

«Οσοι βγάζουν περισσότερα από ένα εκατ. ευρώ τον χρόνο, θα φορολογηθούν με 75%!» Με αυτό το λαϊκιστικό και συνάμα άκρως εντυπωσιακό σύνθημα κέρδισε τις πρόσφατες εκλογές και βρέθηκε στην εξουσία. Οι βδομάδες περνούσαν και ο Φρανσουά Ολάντ δεν είχε κινηθεί προς την υλοποίηση της προεκλογικής υπόσχεσης του. Πολλοί τον κατηγόρησαν πως θα την αποφύγει, καθότι ρεαλιστικά δύσκολη να τηρηθεί. Τελικά ο Γάλλος Πρόεδρος αυτό που είχε πει, θα το κάνει και μαζί με τους πλούσιους της χώρας, η καρπαζιά θα πέσει βαριά και στο... σβέρκο της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ο Μπερνάρ Ανό πρόεδρος τους διάσημου οίκου μόδας Λουί Βιτόν, ζήτησε ήδη την βελγική υπηκοότητα και είπε πως θα μεταφέρει εκεί τις επιχειρήσεις του, καθώς αρνείται να πληρώσει ένα σκασμό εκατ. στην εφορία. Το ίδιο αναμένεται να κάνουν και αρκετοί άλλοι της δικής του συνομοταξίας. Τι θα κάνουν όμως άραγε οι Αραβες της Παρί; Να πάρουν το σύλλογο και να τον πάνε στις Βρυξέλλες ή κάποια άλλη πόλη εκτός συνόρων, δεν γίνεται.

Με βάση τον νέο εισπρακτικό νόμο και το 75%, ο Σεΐχης από το Κατάρ θα πρέπει να πληρώσει πολλά, πάρα πολλά. Υπολογίζεται πως το ετήσιο ποσό που θα πρέπει να δίνει στην εφορία ο Αλ Τάνι ανέρχεται στα 300 εκατ. Βλέπετε οι μισθοί που πληρώσει είναι γιγαντιαίοι. Για παράδειγμα, εάν ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς παίρνει καθαρά στο χέρι 14 εκατ., η Παρί θα πρέπει να δώσει στην εφορία ακόμα το εξτραδάκι των 10,5 εκατ.

Φανταστείτε πως αυτό πρέπει να συμβεί για όλα τα καινούργια και παλαιότερα ακριβοπληρωμένα συμβόλαια των αστεριών (συν του Κάρλο Αντσελότι) της ομάδας. Κάπως έτσι οι Γάλλοι υποστηρίζουν πως κάτω από τα 300 εκατ. δεν θα πέσουν οι υποχρεώσεις των Παριζιάνων προς το κράτος, δηλαδή περισσότερα απ' ότι οι Μαρσέιγ, Λιλ, Λιόν και Μπορντό μαζί. Αυτό το νέο δεδομένο έρχεται να ταράξει τα νερά και να οδηγήσει σε κίνδυνο το τεράστιο πρότζεκτ που έχει δημιουργηθεί στο «Παρκ ντε Πρενς».

Εάν δεν αλλάξει κάτι και δεν υπάρξει κάποια ειδική συμφωνία τουλάχιστον για τον αθλητισμό, θεωρείται εξαιρετικά πιθανό οι Αραβες να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια, καθώς ο... κούκος δεν πρόκειται να τους κοστίσει απλά αηδόνι, αλλά ολόκληρος... αετός. Μαζί τους εννοείται θα πάρουν και τα περιουσιακά στοιχεία (όλους τους παικταράδες που μάζεψαν) και θα κινήσουν για άλλες πολιτείες, σίγουρα πιο φθηνές και γιατί όχι και πιο φημισμένες ποδοσφαιρικά. Και μαζί με αυτούς κάθε επίδοξος επιχειρηματίας που θα ήθελε να επενδύσει στο Σαμπιονά, το οποίο αναμένεται να μικρύνει αφάνταστα...

 

SERIE A Τελευταία Νέα