Όταν ο ΠΑΟΚ κόντραρε τον Μαραντόνα (vid)

Όταν ο ΠΑΟΚ κόντραρε τον Μαραντόνα (vid)

Γιώργος Φραδελάκης
Όταν ο ΠΑΟΚ κόντραρε τον Μαραντόνα (vid)

bet365

Την μεγάλη Νάπολι του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα αντιμετώπισε σαν σήμερα (7/9/88) πριν από 24 χρόνια στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, με ισοπαλία 1-1.

Ο «δικέφαλος του βορρά» είχε κληρωθεί με την σπουδαία εκείνη ομάδα του Αργεντινού άσου και στο πρώτο τους παιχνίδι στο «Σαν Πάολο», είχε χάσει από πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο «Ντιεγκίτο».

Να θυμίσουμε δε ότι οι «παρτενοπέι» εκείνα τα χρόνια είχαν κι άλλες σπουδαίες προσωπικότητες στο ρόστερ τους, όπως οι Τζουλιάνι, Καρέλα, Κοραντίνι και Ρένικα.

Στο επαναληπτικό παιχνίδι των δύο ομάδων στην κατάμεστη όπως είναι φυσικό «Τούμπα», παρά τον πολύ μεγάλο αντίπαλό που είχαν απέναντί τους οι «ασπρόμαυροι», τον κόντραραν στα ίσια και κατάφεραν να μην χάσουν. Συγκεκριμένα από το 17' βρίσκονταν πίσω στο σκορ, δεχόμενοι το γκολ από τον Καράκα, για να ισοφαρίσουν στην συνέχεια με την κεφαλιά του Σκαρτάδου. Εν τέλει το 1-1 και οι καλές εντυπώσεις έμειναν, όμως η πρόκριση χάθηκε.

Βέβαια το γεγονός πως οι Ναπολιτάνοι κατάφεραν εκείνη την σεζόν όχι μόνο να φτάσουν στον τελικό της διοργάνωσης, αλλά και να κατακτήσουν το τρόπαιο, επικρατώντας στον τελικό της Στουργκάρδης, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην εμφάνιση του ΠΑΟΚ απέναντί τους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΝΑΠΟΛΙ (Οτάβιο Μπιάνκι): Τζουλιάνι, Φεράρα, Καρανάντε, Φούζι, Κοραντίνι, Ρένικα, Κρίπα, Ντε Νάπολι, Καρέκα, Μαραντόνα, Ρομάνο (77′ Τζακέτι).

ΠΑΟΚ (Ρίνους Ίσραελ): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μήτογλου, Μαλιούφας, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Σμολ (59′ Καρασαββίδης), Φερνάντο (72′ Λεοντιάδης), Αλεξανδρίδης.

 

Τελευταία Νέα