Πίστη Σάντος για νίκη

Πίστη Σάντος για νίκη

Δημήτρης Τομαράς
Πίστη Σάντος για νίκη

bet365

Πεπεισμένος ότι οι παίκτες της Εθνικής μας ομάδας θα μπορέσουν να πάρουν το διπλό στην Λετονία εμφανίστηκε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Σάντος μίλησε για:

Το τι περιμένει να δει από την Λετονία: Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια. Αντιμετωπίσαμε την Λετονία και για τα προκριματικά του Euro του 2012. Τα παιχνίδια τότε ήταν δύσκολα παιχνίδια. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Κοιτάμε μπροστά.

Εμείς έχουμε ως στόχο να πάμε στην Βραζιλία. Ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολο το ματς της Παρασκευής για εμάς. Πιστεύουμε πολύ στην ομάδα μας και ότι θα είμαστε έτοιμοι για να νικήσουμε. Στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Θέλουμε να αρχίσουμε με νίκη σε αυτό το δύσκολο έργο που έχουμε να διανύσουμε.

Τις παραδοσιακές δυσκολίες που είχε πέρυσι η Ελλάδα με τους Λετονούς: Σε εκείνο το ματς είχαμε ξεκινήσει άσχημα και με προβλήματα. Δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του. Επιτρέψαμε στον αντίπαλο να πάρει το κέντρο και αυτό μας δημιούργησε προβλήματα.

Μετά ισορροπήσαμε το παιχνίδι, καθώς στο δεύτερο ημίχρονο ελέγξαμε πλήρως τον ρυθμό. Περιμένω να αφήσουμε πίσω τα τριάντα πρώτα λεπτά του αγώνα αυτού. Περιμένω να δείξουμε αυτά που είχαμε παρουσιάσει στο Β' μέρος εκείνου του αγώνα. Για να συμβεί αυτό, δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι υπάρχει ένας αντίπαλος που θα προσπαθήσει να μας δυσκολέψει. Θέλει 100% συγκέντρωση για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Την πιθανότητα της ισοπαλίας: Έχουμε δει τη Λετονία στα τελευταία της ματς. Είναι κομμάτι της δουλειάς μας αυτό. Εάν υπάρξει ισοπαλία για εμάς θα είναι κακό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι άλλο εκτός από τη νίκη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα είναι εύκολο παιχνίδι για εμάς. Σεβόμαστε τη Λετονία πάρα πολύ.

Την απώλεια Καραγκούνη και το πόσο θα επηρεάσει: Από τότε που ανέλαβα την Εθνική ο Καραγκούνης ήταν σε κάθε αποστολή. Ήταν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς και σίγουρα το άξιζε ο ίδιος. Όλοι τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του.

Μία εκτίμηση που υπάρχει εξαιτίας της διάθεσης, της θέλησης και της αγάπης του για την Εθνική ομάδα. Δεν νομίζω πως ο ίδιος με τον Ζαγοράκη είναι τυχαία στην κορυφή των συμμετοχών με την Εθνική. Για το μέλλον δεν μπορώ να πω κάτι.

Δεν αποφασίζω εγώ για το μέλλον του, αλλά εκείνος. Σε κάθε περίπτωση θα σεβαστούμε την απόφασή του. Όμως, όπως έχουμε πει πολλές φορές, όποιος δεν έχει ομάδα δεν μπορεί να αγωνιστεί στην Εθνική.

Όμως από την άλλη, η πόρτα της ομάδας είναι ανοιχτή για όσους παίζουν σε ομάδες και μπορούν να προσφέρουν. Αν τελικά δεν τον έχουμε μαζί μας έτσι θα είναι το ποδόσφαιρο. Έρχεται κάποτε η στιγμή που τελειώνει κάποιος την καριέρα του. Παντού γίνεται αυτό. Εάν αυτή είναι η απόφασή του είμαι σίγουρος πως τόσο ο ίδιος όσο και η Εθνική θα συνεχίσουν δρόμο τους. Σίγουρα δεν μιλάμε για κάποιο δράμα και κάποια τραγωδία.

Την βασική ενδεκάδα, τον τρόπο που θα παίξει και την εικόνα στο ματς με τη Νορβηγία: Δεν είναι ακόμα σίγουρο 100%. Θα δούμε και στην προπόνηση. Είναι γεγονός και φυσιολογικό πως οι περισσότεροι στην βασική μας ενδεκάδα θα είναι εκείνοι που δοκιμάστηκαν στις τελευταίες προπονήσεις. Τώρα σχετικά με το σύστημα και το σχήμα για μένα το πιο βασικό είναι η φιλοσοφία και η νοοτροπία. Με την Λετονία θα ήθελα να δω όλα όσα έχουμε προσπαθήσει να τα κάνουμε καιρό τώρα και σε επίσημο αγώνα.

Στο φιλικό με τη Νορβηγία επιθετικά βρεθήκαμε σε καλό επίπεδο. Προσπαθήσαμε μέσα από τις προπονήσεις να βελτιωθούμε. Ρίξαμε το βάρος στην αμυντική οργάνωση που δεν ήταν τόσο καλή. Γνώμη μου είναι πως υπήρχαν λάθη που δεν ήταν φυσιολογικά, κυρίως λόγω συγκέντρωσης. Μιλήσαμε πάνω σε αυτό. Προχωρήσαμε και στην πράξη και ελπίζω να είμαστε καλοί και εκεί με την Λετονία.

Το τι προσδοκεί να δει από τους ποδοσφαιριστές του: Όλη η ομάδα είναι προετοιμασμένη. Πιστεύω στις ικανότητες των παικτών μου αλλά και στην ποιότητα, το πάθος, την διάθεση και την θέληση που δείχνουν. Με κάνει σίγουρο αυτό.

Είμαστε σε καλό επίπεδο. Πιστεύω πως θα πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς παιχνίδι για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Επιθυμώ, ωστόσο, κάτι που επιζητούν αρκετοί ομοσπονδιακοί. Θα θέλαμε τα επίσημα παιχνίδια να ήταν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Τον Σεπτέμβριο να είναι τα φιλικά γιατί οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν φτάσει σε επίπεδο αγωνιστικού ρυθμού τότε.

Τον τίτλο του φαβορί και κατά πόσον τον αποδέχεται: Θεωρητικά είμαστε φαβορί. Σύμφωνα με την κατάταξη της FIFA, είμαστε πιο ψηλά. Όμως πρόκειται για κάτι που δεν αυξάνει ούτε μειώνει τις ελπίδες μας. Θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το Μουντιάλ του 2014. Οφείλουμε σε κάθε αγώνα να δείχνουμε πως είμαστε καλή ομάδα. Ότι έχουμε τις ικανότητες για να μπορέσουμε να είμαστε πρώτοι και να περάσουμε έτσι στο Μουντιάλ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα