«Θα πάμε Βραζιλία!»

«Θα πάμε Βραζιλία!»

Gazzetta team
«Θα πάμε Βραζιλία!»

bet365

Ο Φερνάντο Σάντος εξέφρασε την πίστη του για πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αναφέρθηκε στις επιλογές του και αποκάλυψε ότι είχε πολλές προτάσεις μετά το Euro. Τι είπε για «Κάρα», Νίνη, Ταχτσίδη.

Μερικά αποσπάσματα από τα όσα είπε ο Πορτογάλος τεχνικός της Εθνικής μας στην εφημερίδα «Sportday»...

Για την πρεμιέρα στη Ρίγα και το πλάνο του σε σχέση με πέρσι: «Το πλάνο δεν αλλάζει, το ίδιο και η φιλοσοφία. Αυτό που θέλω είναι να σκεφτούμε τι δεν κάναμε σωστά τότε και να το αλλάξουμε. Δεν είχαμε μπει καλά στο πρώτο μέρος τότε, τώρα πρέπει να μπούμε».

Για το αν πιστεύει πως η Ελλάδα θα βρεθεί στην Βραζιλία: «Ναι, το πιστεύω. Αν δεν το πίστευα, δεν θα ήμουν εδώ»

Για τους βαθμούς που περιμένει στα πρώτα τέσσερα ματς: «Ελπίζω 12. Το μάξιμουμ».

Για αυτό που θα ζητήσει από το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ: «Το μόνο που θα θέσω ξεκάθαρα είναι ότι σε αγωνιστικά ζητήματα της Εθνικής υπεύθυνος είμαι εγώ. Από εκεί και πέρα, για όλα τα υπόλοιπα δεν έχω κανένα πρόβλημα να καθίσουμε να συζητήσουμε με τον πρόεδρο που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία. Σίγουρα κι αυτός θα έχει στο μυαλό του κάποια πράγματα, τα οποία μπορεί ναι είναι και πολύ θετικά»

Για το αν θα δούμε ξανά το 4-4-2 όπως στο Όσλο: «Αυτό το 4-4-2 δεν έχει πολλές διαφορές με το 4-2-3-1, καθορίζεται από τον τρόπο που κινούνται οι παίκτες στο γήπεδο. Μπροστά λειτούργησε καλά, πίσω πήραμε αρκετά ρίσκα. Θέλει δουλειά. Το έχουμε στο μυαλό μας ως λύση».

Για την επιλογή τερματοφυλάκων στο Euro: «Αν είχα πάλι μπροστά μου την ίδια κατάσταση, τις ίδιες επιλογές θα έκανα πάλι. Σε τελικές φάσεις μετράς και το ειδικό βάρος των ποδοσφαιριστών».

Για τον Νίνη: «Του τα λέω κάθε φορά που έρχεται στην Εθνική. Εγώ λέω τα δικά μου, στην Πάρμα του λένε τα δικά τοτυς. Λογικό είναι αυτό. Πράγματι, όμως, πρέπει να αλλάξει κάποια πράγματα. Του τα έχω πει σε τετ α τετ»

Για τον Ταχτσίδη: «Όλοι οι ποδοσφαιριστές μας απασχολούν. Έχουμε μία βάση δεδομένων μέσα από την οποία παρακολουθούμε την εξέλιξη του εκάστοτε παίκτη».

Για τον Καραγκούνη: «Όσον αφορά την παρουσία του στα τελικά και τα προκριματικά, όλοι την είδαμε. Το πόσο σημαντικός ήταν. Γι αυτό και ήταν σε όλες τις αποστολές. Μπορεί κάποιοι να μη συμφωνούν, αλλά για μένα δεν έχει σημασία. Έχει καταπληκτική πορεία όλα αυτά τα χρόνια στις Εθνικές ομάδες. Απλώς για μένα -σε ό,τι αφορά την έναρξη και τη λήξη- κάποτε πλησιάζει η στιγμή που και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να καταλάβει ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα τέλος και η ζωή συνεχίζεται. Πάγια αρχή μου είναι ότι όταν ένας ποδοσφαιριστής δεν έχει σύλλογο, δεν μπορεί να είναι στην Εθνική. Επιπλέον, όμως, έχω πει ότι όποιος Έλληνας ποδοσφαιριστής αγωνίζεται κάπου, έχει τις δικές του πιθανότητες να κληθεί. Θέλω να αποσαφηνίσω και κάτι ακόμα.

Θέλω να εξηγήσω πως το γεγονός ότι ένας ποδοσφαιριστής π.χ. Βρίσκει ομάδα, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα κληθεί απαραίτητα στην Εθνική. Δεν είναι de facto η κλήση. Υπάρχει πιθανότητα. Άλλο πιθανότητα κι άλλο βεβαιότητα. Εξαρτάται από διάφορους παράγοντες το αν και πότε θα κληθούν ένας ή περισσότεροι παίκτες.

Για αυτό που του άρεσε στο Euro:«Μου άρεσε που όλοι οι στόχοι εκπληρώθηκαν, κάναμε την καλύτερη πορεία μετά το 2004. Γενικώς από όσα κάναμε στο γήπεδο έμεινα ευχαριστημένος κατά 70-80%. Το ποσοστό είναι υψηλό, αλλά όχι 100%»

Για το αν είχε προτάσεις μετά το Euro: «Ναι, είχα προτάσεις, αλλά βρίσκομαι εδώ γιατί πάνω απ΄ όλα σέβομαι τον λόγο μου. Είναι φυσιολογικό να έχω αρκετές προτάσεις. Κάποιες μάλιστα σε οικονομικά δυσθεώρητα ύψη, πέντε φορές πιο πάνω από εδώ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα