Μπήκε ο Σαμαράς, off o Χολέμπας

Μπήκε ο Σαμαράς, off o Χολέμπας

Νίκος Τσιώκος
Μπήκε ο Σαμαράς, off o Χολέμπας

bet365

Ένα ευχάριστο κι ένα δυσάρεστο είχε ο Φερνάντο Σάντος στην απογευματινή προπόνηση της Εθνικής μας ομάδας. Ο Σαμαράς μπήκε στο κανονικό πρόγραμμα, ενώ ο Χολέμπας αποχώρησε τραυματίας.

Με την απογευματινή προπόνηση στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά ολοκληρώθηκε η προετοιμασία επί ελληνικού εδάφους της Εθνικής μας ομάδας ενόψει της πρεμιέρας των προκριματικών του Μουντιάλ 2014. Σε αυτή πήρε κανονικά μέρος ο Γιώργος Σαμαράς, καθώς ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση του και τέθηκε στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος.

Βέβαια, πιθανότατα δε θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα στο ματς με τη Λετονία. Ωστόσο, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε ένα δυσάρεστο, καθώς είδε τον Χοσέ Χολέμπας να αποχωρεί τραυματίας. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού έδωσε κανονικά το παρών στο δίτερμα, όπου του γύρισε το πόδι και μέσα στις επόμενες ώρες θα φανεί η σοβαρότητα της κατάστασής του.

Όσον αφορά το δίτερμα είχε διάρκεια 40 λεπτά, με τον ομοσπονδιακό προπονητή να έχει καταλήξει στο 4-4-2, με τους Κώστα Μήτρογλου και Φάνη Γκέκα να αποτελούν το δίδυμο της επίθεσης. Συγκεκριμένα, ο Καρνέζης έκατσε κάτω από τα δοκάρια, με τους Σπυρόπουλο, Τοροσίδη να καλύπτουν το αριστερό και το δεξί άκρο, αντίστοιχα, της άμυνας και τους Κυριάκο Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο να είναι οι δυο στόπερ.

Τζιόλης, Κατσουράνης ήταν τα αμυντικά χαφ, δεξιά ο Μανιάτης και αριστερά ο Φορτούνης, με τους Γκέκα, Μήτρογλου στην κορυφή. Μάλιστα, ο τελευταίος δείχνει προς το παρόν... ζεστός, καθώς εκτός από το χθεσινό γκολ, πέτυχε άλλα δυο σήμερα έχοντας εξαιρετική απόδοση στο 2-1 υπέρ των βασικών. Για τους αναπληρωματικούς κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας στο πρώτο 20λεπτο και ο Γλύκος στο δεύτερο.

Ο Χολέμπας ήταν αριστερά, ο Βύντρα δεξιά και στο κέντρο της άμυνας οι Σιόβας, Μαλεζάς. Αμυντικό χαφ ο Δημούτσος, οι Χριστοδουλόπουλος, Νίνης λίγο μπροστά του, με τους Σαμαρά, Μαυρία αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα. Στην κορυφή ήταν ο Αθανασιάδης στο 4-2-3-1 των αναπληρωματικών, για τους οποίους σκόραρε ο Σιόβας.

Πάντως, ο Σάντος δεν έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των βασικών στο πρώτο 20λεπτο κάνοντας παρατηρήσεις στους Σπυρόπουλο, Φορτούνη, Μανιάτη και μιλώντας στους παίκτες για πέντε λεπτά στο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα, στο τέλος της προπόνησης οι Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης δούλεψαν στις εκτελέσεις φάουλ από τα αριστερά με το δεξί πόδι και στο τεχνητό τοίχος και οι Μήτρογλου, Σπυρόπουλος στις εκτελέσεις φάουλ από τα δεξιά με το αριστερό πόδι.

Τέλος, την προπόνηση παρακολούθησαν από κοντά και περίπου 50 φίλαθλοι. Έτσι, η «γαλανόλευκη» ολοκλήρωσε την προετοιμασία της επί ελληνικού εδάφους, καθώς αύριο το πρωί θα «πετάξει» για τη Λετονία.

 

Τελευταία Νέα