Το θλιμμένο fado του Κριστιάνο
* Fado... το θλιμμένο τραγούδι των Πορτογάλων
«Είμαι ειλικρινής. Το λέω κοιτάζοντας σας στα μάτια. Θέλω όσο τίποτ' άλλο να ολοκληρώσω την καριέρα μου στη Ρεάλ!» Πόσα πράγματα μπορεί να άλλαξαν τόσο δραματικά από εκείνη τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Marca τον περασμένο Ιούνιο; Τώρα είπε λέει στον Φλορεντίνο Πέρεθ πως θέλει να φύγει. Τι μπορεί να μεσολάβησε σε αυτό το τρίμηνο που μάλιστα ο Πορτογάλος έλειπε στο EURO και έκανε διακοπές; Το gazzetta.gr μαζεύει τα διάσπαρτα κομμάτια της υπόθεσης, τα όσα γράφτηκαν σε ισπανικό και αγγλικό Τύπο και επιδιώκει να δώσει απαντήσεις...
ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΡΙΝΙΟ;
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ! Η πρόσφατη δημόσια κριτική του Ζοσέ Μουρίνιο στους παίκτες του δεν επικεντρώθηκε σε αυτόν. Γενικότερα από την ημέρα που ο Πορτογάλος προπονητής βρέθηκε στη Ρεάλ, τον έχει υπερασπιστεί και βοηθήσει όσο δεν πάει. Οποτε ο Κριστιάνο χρειάστηκε συμπαράσταση, τη βρήκε στις δηλώσεις του προπονητή του που έχει υπάρξει κάτι περισσότερο από υπερπροστατευτικός μαζί του. Επίσης ο Μου τον έχει εξελίξει ποδοσφαιρικά, κάνοντας τον πιο ομαδικό, πιο ηγέτη και τον έχει ανεβάσει επίπεδο. Οπότε ο Κριστιάνο μόνο αχάριστος θα ήταν να για να θυμώσει μαζί του.
ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ; ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ;
Υποστηρίζεται ότι δεν μιλιέται με τον Κασίγιας, πως τα έσπασε με τον τέως κολλητό του Μαρσέλο και ότι γενικότερα στα αποδυτήρια δεν έχει φίλους. Η αλήθεια είναι πως με τον αρχηγό της ομάδας δεν έχει προσωπικές σχέσεις. Ωστόσο, ο Κασίγιας όποτε έχει μιλήσει για τον Κριστιάνο δημόσια, έχει πει τα καλύτερα, ενώ τον έχει υπερασπιστεί, όπως κάνει πάντα με όλους τους συμπαίκτες του. Με τον Μαρσέλο λέγεται ότι τα τσούγκρισε όταν ο Βραζιλιάνος είπε σε συνέντευξη του ότι ο καλύτερος στον κόσμο είναι ο Μέσι! Ο Κριστιάνο δεν έχει κολλητιλίκια (πλην του Κοεντράο) εντός ομάδας, αλλά δεν είναι και αυτός ο πιο εύκολος για να τον κάνεις παρέα. Σίγουρα όμως αυτός δεν είναι λόγος για να θες να αλλάξεις φανέλα.
ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ «ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ»;
Ο σύλλογος δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι επισήμως. Τόσο ο πρόεδρος όσο και οι προπονητές του (Μουρίνιο, Καράνκα) έχουν πει πολλάκις ότι είναι ο κορυφαίος στον κόσμο, αλλά από την άλλη οι Ισπανοί συμπαίκτες του χάρηκαν με την πρόσφατη βράβευση του Αντρές Ινιέστα από την UEFA, βραβείο που ο ίδιος πίστευε πως θα έπαιρνε με σιγουριά και χαλάστηκε απίστευτα πολύ στην τελετή. Φυσικά μόλις χθες έσπευσε να διαψεύσει ότι τον ενόχλησε η «ήττα» του από τον Ινιέστα που ούτως ή άλλως οδήγησε την Ισπανία στην κατάκτηση του EURO. Οπότε ούτε αυτό το σενάριο πρέπει να υφίσταται.
ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ;
Ο Πέρεθ ήταν αυτός που έπεισε τους socios του συλλόγου να δοθούν τα 96 εκατ. στη Γιουνάιτεντ. Τον ήθελε σαν τρελός και τον γουστάρει πολύ σαν παίκτη. Γι αυτό και του έδωσε και ετήσιο μισθό 11,6 εκατ. ευρώ (καθαρά χωρίς εφορία και πριμ). Πρόσφατα βέβαια ορισμένοι συμπαίκτες του όπως π.χ. Οι Ιγουαΐν, Ντι Μαρία, Οζίλ είδαν τις απολαβές τους να αυξάνονται μαζί με τις επεκτάσεις των συμβολαίων τους. Ετσι συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Οταν ανανεώνεις, παίρνεις και κατιτίς παραπάνω άμα το αξίζεις. Σίγουρα ο Κριστιάνο είναι ο σπουδαιότερος παίκτης του ρόστερ και δικαίως παίρνει αυτά που παίρνει. Ωστόσο, οι υπόλοιποι εισπράττουν πολύ λιγότερα και δεν είναι λογικό να γκρινιάξει για κάτι τέτοιο, μιας και ποτέ κανείς σε αυτή την ομάδα δεν θα φτάσει τον δικό του μισθό. Θα πρόκειται για απίστευτη ιδιοτέλεια από μέρους του.
ΕΙΝΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ;
Με αυτούς σίγουρα είναι. Ισχύει από την πρώτη χρονιά του στη Μαδρίτη. Οπως και οι καλλιτέχνες, οι ποδοσφαιριστές ζουν και για το χειροκρότημα. Ο Κριστιάνο δεν τους γουστάρει και το έχει δείξει με διακριτικό τρόπο Ατάκες του στιλ: «Οι οπαδοί μας θα είναι καλύτερα να μας εμψυχώνουν αντί να μας κράζουν σε δύσκολα ματς» χάλασαν ακόμα περισσότερο αυτή την περίεργη σχέση. Τα πάντα κλονίστηκαν στον Πορτογάλο πέρσι τον Δεκέμβριο στην εντός ήττα (3-1) από τη Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα. Τότε που μετά το τρίτο γκολ των Μπλαουγκράνα, κάθε φορά που ακουμπούσε τη μπάλα, οι δικοί του οπαδοί σφύριζαν. Και αυτή δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο. Για παράδειγμα τον Γενάρη του 2012 όταν διαμόρφωσε το 5-1 κόντρα στη Γρανάδα και πάλι τον αποδοκίμασαν. Τότε τρελάθηκε και δεν πανηγύρισε, όπως ακριβώς συνέβη και την Κυριακή και πάλι με τη Γρανάδα που δεν χάρηκε τα δύο γκολ του.
Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ...
Αυτός ο τελευταίος είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που ο Κριστιάνο φαίνεται να θέλει να αλλάξει περιβάλλον. Η αλήθεια είναι πως το κοινό του «Μπερναμπέου» είναι σκληρό. «Εδώ έχουν αποδοκιμάσει κοτζάμ Ζιντάν, Ρονάλντο (σ.σ.: το Φαινόμενο) και Κριστιάνο, εμένα θα άφηναν απ' έξω;» είχε αναρωτηθεί σχετικά ο Μουρίνιο. Ο Κριστιάνο έχει ξενερώσει με τους οπαδούς της ομάδας του, οι οποίοι του χρέωναν ότι εξαφανιζόταν στα μεγάλα ματς. Τώρα που πυροβολεί κάθε φορά που βλέπει τη Μπάρτσα και βρέθηκε σε θέση ισχύος, του βγήκε το απωθημένο.
Οσον αφορά τον προπονητή του, σίγουρα δεν υπάρχει θέμα, μιας και ο Μου έχει ξεστομίσει ακόμα και την απειλή: «Εάν φύγει ο Κριστιάνο θα φύγω και εγώ!» Με τον Πέρεθ επίσης δεν έχει κανένα θέμα, ενώ αντιθέτως δεν τα πάει και πολύ με τους συμπαίκτες του. Οσο για τα χρήματα, βγάζει τόσα (πάνω από 22 εκατ. μαζί με τα κάθε λογής διαφημιστικά συμβόλαια) που δεν το χωράει ο νους να θέλει κι άλλα. Βέβαια όταν μπαίνουν στη μέση τα φράγκα, πολλά μπορούν να συμβούν, ασχέτως εάν παίρνει 2,5-3 εκατ. περισσότερα από τον δεύτερο καλοπληρωμένο Κακά. Σε αυτή την περίπτωση (με την ανεργία σε Ισπανία, Πορτογαλία κοντά στο 30%), όσο σούπερ και να είναι η προσφορά του όσο τεράστιο και να είναι το Εγώ του, σίγουρα σαν άτομο καθίσταται απαράδεκτος.
Επομένως εάν είσαι ποδοσφαιριστής, όποιος και αν είναι ο λόγος που χαλιέσαι (αν και δεν γίνεται να σε κράζουν οι οπαδοί όταν βάζεις 150 γκολ σε τρεις σεζόν), από τη στιγμή που έχεις συμβόλαιο πληρώνεσαι κανονικά και όλα γυρίζουν γύρω σου, δεν έχεις καμία δουλειά να εκθέτεις προπονητή, μάνατζερ, πρόεδρο συμπαίκτες και να κάνεις άνω κάτω την ομάδα σου. Πόσο μάλλον τώρα, τη στιγμή που πάει να πάρει τα πάνω της αγωνιστικά και έχει ως μεγάλο στόχο την επιστροφή της στην κορυφή της Ευρώπης και το 10ό, λόγο για τον οποίο αποκτήθηκες!
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
