Γκέλα για Ντόρτμουντ

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Γκέλα για Ντόρτμουντ

bet365

Η Ντόρτμουντ παρότι ήταν καλύτερη έμεινε στο 1-1 εκτός με τη Νυρεμβέργη. Νίκες για Βέρντερ, Σάλκε με γκολ Παπαδόπουλου, Λεβερκούζεν. Συντριβή Χόφενχαϊμ από Άιντραχτ (4-0).

«Κόλλησε» η Ντόρτμουντ
Η Ντόρτμουντ μετά τη νικηφόρα πρεμιέρα επί της Βέρντερ (2-1) είχε δύσκολο έργο στη Νυρεμβέργη. Οι παίκτες του Κλοπ ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, έκαναν πολλές τελικές προσπάθειες - ειδικά στο πρώτο μέρος - όμως βρέθηκαν πίσω στο σκορ και τελικά έφυγαν με το 1-1. Το πρώτο μέρος ήταν ένας μονόλογος για την Μπορούσια, με τους Πέρισιτς και Γκουντογκάν να απειλούν, όμως σε μία από τις μόλις δύο ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 31', όταν ο Κιγιοτάκε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Βάιντενφελερ έκανε λάθος έξοδο και ο Πέκχαρτ με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τη Νυρεμβέργη.

Ο Πέρισιτς έχασε ακόμη μία ευκαιρία, πριν έρθει η ισοφάριση στο 41' μετά από φάση διαρκείας. Αρχικά ο Κροάτης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, όμως στη συνέχεια ο Κούμπα δεν αστόχησε - επίσης από κοντά - για το 1-1. Στην επανάληψη οι πρωταθλητές δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, Πέκχαρτ και Μακ είχαν ευκαιρίες για τη Νυρεμβέρη, ενώ στο 63' η Μπορούσια έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν ο Χούμελς έπιασε την κεφαλιά, όμως ο Πινόλα έδιωξε πάνω στη γραμμή! Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς την κλασική ευκαιρία, οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή, με τον Σίμπερ να φτάνει κοντά στο γκολ, για να του πει «όχι» ο Σέφερ, ενώ μία σέντρα του Μακ κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Βάιντενφελερ για να μείνει το 1-1 μέχρι το τέλος.

Δεν... αναστήθηκε το Αμβούργο
Η Βέρντερ υποδέχθηκε το... ανανεωμένο Αμβούρο, με τους Γίρατσεκ και Μπαντέλι να κάνουν ντεμπούτο και τον Φαν Ντερ Φάαρτ στις εξέδρες, με τον Παπασταθόπουλο βασικό και τους φιλοξενούμενους να είναι μεν πιο αξιόμαχοι, αλλά να δείχνουν και πάλι τις γνωστές τους αδυναμίες... Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, η κεφαλιά του Πέτερσεν μόλις στο 3' κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του εξαιρετικού Άντλερ, ο οποίος λίγο αργότερα μπλόκαρε το σουτ του Αρναούτοβιτς.

Στο 42' ο Ελία αναδείχθηκε νικητής στη μονομαχία με τον Γίρατσεκ, μπήκε στην περιοχή, ο Μπρούμα τον ανέτρεψε, όμως ο Άντλερ νίκησε τον Χαντ από την άσπρη βούλα για να κρατήσει το μηδέν! Η επανάληψη ξεκίνησε με δεύτερο πέναλτι για τη Βέρντερ, όταν ο Αόγκο έκανε λάθος κοντρόλ, ο Πέτερσεν τσίμπησε την μπάλα, ανατράπηκε και αυτή τη φορά ο Χαντ δεν αστόχησε, έστω και αν το εκτέλεσε στην ίδια γωνία και ο Άντλερ έπεσε και πάλι σωστά για το 1-0 στο 52'!

Ρούντβενς και Ιλίτσεβιτς έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όμως στο 67' ο Πέτερσεν έκανε και το 2-0 με ψύχραιμο πλασέ μετά από ασίστ του Χαντ για το πρώτο του γκολ με τη Βέρντερ. Λίγο μετά οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν ο Μιέλιτς απέκρουσε το σουτ του Γιάνσεν και στη συνέχεια ο Φριτς έδιωξε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Γίρατσεκ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τη Βέρντερ να φτάνει στη νίκη 2-0. Αυτό ήταν το 4ο σερί παιχνίδι για την Μπουντεσλίγκα που το Αμβούργο δεν σκοράρει, ισοφαρίζοντας το αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του...

Πρώτη νίκη για Λεβερκούζεν
Η Λεβερκούζεν υποδέχθηκε τη Φράιμπουργκ για τη 2η αγωνιστική και ήθελε να αποφύγει καταστροφικό ξεκίνημα χωρίς νίκη. Πέντε μήνες μετά το παιχνίδι με τον ίδιο αντίπαλο που αποδείχθηκε το τελευταίο του Ρόμπιν Ντουτ στον πάγκο των γηπεδούχων, οι παίκτες των Χίπια και Λεβαντόφσκι μπήκαν δυνατά και άνοιξαν το σκορ στο 8' με τον Κάστρο και ενώ λίγο πριν ο Ντιάν έδιωξε πάνω στη γραμμή το σουτ του Σίρλε.

Οι «ασπιρίνες» ήταν ανώτερες, συνέχισαν να επιτίθενται, με την Φράιμπουργκ να χάνει την μοναδική της ευκαιρία στο πρώτο μέρος με τον Φράις στο 41'. Ο Μπάουμαν έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει την ομάδα του στο παιχνίδι, όμως δεν κατάφερε να αντιδράσει στο 54', όταν μετά από ασίστ του Κάστρο ο Βόλσαϊντ πέτυχε το πρώτο του γκολ για τη Λεβερκούζεν, κάνοντας το 2-0. Μέχρι το τέλος οι φιλοξενούμενοι έψαξαν το γκολ στην αντεπίθεση, όμως δεν τα κατάφεραν, με το 2-0 να παραμένει.

Δύο στα δύο με τεσσάρα η Άιντραχτ!
Μετά την 1η αγωνιστική και τη νίκη επί της Λεβερκούζεν η Άιντραχτ ταξίδεψε στο Χόφενχαϊμ και έδειξε τα... δόντια της, καθώς έφυγε με νίκη 4-0! Οι γηπεδούχοι ήταν εκτός τόπου και χρόνου, έστω και αν είχαν τις πρώτες καλές στιγμές στο παιχνίδι με Φιρμίνιο και Ντερντιγιόκ. Λίγο μετά ήταν η σειρά του Ινούι να απειλήσει για τους φιλοξενούμενους, πριν στο 39' ο Κόμπερ στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1 και στο 43' ο Σβέγκλερ με μακρινό σουτ κάνει και το 0-2!

Η εικόνα ήταν πολύ χειρότερη στην επανάληψη, όταν η Άιντραχτ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, πριν ο Σαλίχοβιτς δεχθεί δεύτερη κίτρινη στο 70' και ο Σρεκ στο 74' για να μείνει η Χόφενχαϊμ με 9 παίκτες! Ο Μάιερ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 83' και ο Λάνιγκ στο 90' ολοκλήρωσαν τον θρίαμβο της Άιντραχτ.

Τέλος, η Σάλκε με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να ανοίγει το σκορ, η Σάλκε επιβλήθηκε 3-1 της Άουγκσμπουργκ.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Παρασκευή (31/08)

Μάιντς-Γκρόιτερ Φιρτ 0-1

(66' Κλάους)

Σάββατο (01/09)

Σάλκε-Άουγκσμπουργκ 3-1

(33' Παπαδόπουλος, 46' Τζόουνς, 72' Χούντελαρ - 79' Ερλ)

Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ 2-0
(8' Κάστρο, 54' Βόλσαϊντ)

Βέρντερ-Αμβούργο 2-0
(52' πεν. Χαντ, 67' Πέτερσεν)

Νυρεμβέργη-Ντόρτμουντ 1-1
(31' Πέκχαρτ - 41' Κούμπα)

Χόφενχαϊμ-Άιντραχτ 0-4
(39' Κόμπερ αυτ., 53' Σβέγκλερ, 83' πεν. Μάιερ, 90' Λάνιγκ)

Φορτούνα-Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή (02/09)

Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο (16:30)
Μπάγερν-Στουτγκάρδη (18:30)

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα