Πάρτι Φαλκάο στο Μόντε Κάρλο! (vids)

Πάρτι Φαλκάο στο Μόντε Κάρλο! (vids)

Πάρτι Φαλκάο στο Μόντε Κάρλο! (vids)

bet365

Ενας εκπληκτικός Κολομβιανός έκανε χατ τρικ στο ημίχρονο και χάρισε στην Ατλέτικο τον τίτλο του super cup Ευρώπης με νίκη (4-1) κόντρα στην άτυχη καλεσμένη, Τσέλσι.

Βραδιά-όνειρο για τους Ροχιμπλάνκος που έκαναν σκόνη την πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι και με νίκη 4-1 κατέκτησαν το Super Cup Ευρώπης ξανά μετά το 2010, ενώ έγιναν η τέταρτη ομάδα που σηκώνει την κούπα για δεύτερη φορά στο Μονακό μετά τις Μπαρτσελόνα, Μίλαν και Λίβερπουλ. Μεγάλος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Ρανταμέλ Φαλκάο, που στο ημίχρονο είχε ήδη κάνει χατ τρικ, ενώ είχε και δύο δοκάρια και έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που βάζει τρία γκολ στον τελικό μετά τον Τέρι ΜακΝτέρμοτ της Λίβερπουλ που το είχε κάνει τον Δεκέμβριο του 1977.

Για την Τσέλσι ήταν μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της καθώς τελευταία φορά που πρωταθλήτρια Ευρώπης δέχεται 4+ γκολ ήταν το 1976 όταν η Αντερλεχτ είχε συντρίψει την Μπάγερν με το ίδιο σκορ. Οσον αφορά τον Φαλκάο, συνέχισε να σκοτώνει όποιον αντίπαλο βρίσκει μπροστά του, αφού από τη μέρα που πήρε μεταγραφή στην Ατλέτικο έχει αντιμετωπίσει 9 διαφορετικές ομάδες στην Ευρώπη και έχει βάλει γκολ σε όλες. Πρώτος Αγγλος που σκοράρει σε τελικό από το 2001 (Οουεν) έγινε ο Κέιχιλ που σημείωσε το γκολ της τιμής για τους Μπλε.

Η Ατλέτικο με 4 είναι πλέον η δεύτερη ισπανική ομάδα σε ευρωπαϊκούς τίτλους από το 2000 και μετά, πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα που έχει 5.

Με τη νίκη της Ατλέτικο συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τις ισπανικές ομάδες να επικρατούν των αγγλικών στους τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς στους τελευταίους έξι οι Ιβηρες έχουν 6x6 με τέρματα 19-4! Επιπλέον οι Ισπανοί είναι πλέον πρώτοι σε κατακτήσεις Super Cup με 10.

Από πολύ νωρίς φάνηκε πως θα πάει ο αγώνας, με την Ατλέτικο να έχει δοκάρι στο 4' όταν ο Φιλίπε Λουίς έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Φαλκάο έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο από τη μικρή περιοχή. Το γκολ δεν άργησε να έρθει. Μόλις τρία λεπτά μετά, ο Κολομβιανός δέχθηκε εξαιρετική κάθετη από τον Αντριάν και αφού έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι με εξαιρετικό σκαφτό τελείωμα δοκάρι και μέσα νίκησε τον Τσεχ στο τετ α τετ για το 1-0.

Η Ατλέτικο ήταν σαφώς ανώτερη και αυτό φαινόταν καθαρά στο γήπεδο. Το 2-0 δεν άργησε να έρθει. Στο 19' είδαμε ακόμα μία γκολάρα από τον Φαλκάο, ο οποίος με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι του Τσεχ, σε ένα γκολ που θύμισε πολύ αυτό που πέτυχε κόντρα στην Μπιλμπάο στον τελικό του Europa League.

Στο 35' είχαμε νέο δοκάρι για τους Ροχιμπλάνκος όταν ο Αρντά Τουράν έδωσε σε κενό τέρμα στον Αντριάν ο οποίος έκανε τσαφ για να έρθει ξανά ο Φαλκάο και με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στο δεξί του Τσεχ. Τελικά το κακό για την Τσέλσι τρίτωσε πριν έρθει το ημίχρονο καθώς στο 45' ο Τουράν ταλαιπώρησε ξανά την άμυνα των Μπλε και πάσαρε στον Φαλκάο ο οποίος νίκησε ξανά τον Τσεχ για το 3-0. Ο 26χρονος στα πέντε σουτ που έκανε στα πρώτα 45 λεπτά πέτυχε τρία γκολ και είχε δύο δοκάρια.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ντι Ματέο έπαιξε... επί ματαίω αφού μόνο με θαύμα θα μπορούσε να γυρίσει το ματς βάσει της εικόνας του πρώτου μέρους. Συνέχισε να έχει την κατοχή η πρωταθλήτρια Ευρώπης, όμως ήταν φλύαρη και δεν απλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα. Το έργο συνεχίστηκε με την Ατλέτικο να σκοράρει ξανά. Στο 61' μετά από εκτέλεση φάουλ και κακή λειτουργία της άμυνας της Τσέλσι, ο Σουάρεθ έδωσε στον Μιράντα που με κοντινό σκαφτό πλασέ έκανε το 4-0.

Παρηγορία για τους Λονδρέζους ήταν το γκολ του Κέιχιλ στο 75' μετά από κόρνερ του Λάμπαρντ, ενώ στο 91' η Ατλέτικο είχε και τρίτο δοκάρι (!) με τον Νταβίντ Λουίζ να πετυχαίνει παραλίγο αυτογκόλ, όμως να... μην σημαδεύει σωστά.

Ομάδες με τα περισσότερα Super Cup

5 Μίλαν
4 Μπαρτσελόνα
3 Αγιαξ
3 Λίβερπουλ
2 Αντερλεχτ
2 Γιουβέντους
2 Βαλένθια
2 Ατλέτικο Μαδρίτης

Οι συνθέσεις

Τσέλσι (Ρομπέρτο Ντι Ματέο): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ (90' Μπερτράν), Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ραμίρες (46' Οσκαρ), Λάμπαρντ (c), Μίκελ, Αζάρ, Μάτα (81' Στάριτζ), Τόρες.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Κουρτουά, Γκοντίν, Μιράντα, Φιλίπε Λουίς, Χουανφράν, Σουάρεθ, Κόκε (81' Ραούλ Γκαρθία), Τουράν, Γκάμπι (c), Αντριάν (56' Κριστιάν Ροδρίγες), Φαλκάο (87' Εμρέ).

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)

 

Τελευταία Νέα