Super αφεντικό η Ρεάλ! (vids)

Super αφεντικό η Ρεάλ! (vids)

bet365

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στο αμέσως επόμενο μεταξύ τους ραντεβού τίλου, εκείνοι που πανηγύρισαν ήταν ξανά οι Μαδριλένοι με ανατροπή 2-1 κόντρα στην Μπάρτσα.

Η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε ξανά την Μπαρτσελόνα σε μεταξύ τους κόντρα, καθώς μετά την Primera Division πέρυσι, σήκωσε και το Supercopa αφού ανέτρεψε το 3-2 του «Καμπ Νόου» και με 2-1 κατέκτησε για 9η φορά τη διοργάνωση. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο -που πανηγύρισε τον τίτλο Νο20 στην καριέρα του- ξεκίνησε τον αγώνα πολύ εντυπωσιακά και παρότι για μεγάλο κομμάτι του ματς είχε το πόδι στο φρένο, κατάφερε στο τέλος να πανηγυρίσει. Αυτή ήταν η μοναδική κούπα που έλλειπε από την ισπανική συλλογή του Special One, αφού έχει κατακτήσει και το Copa del Rey, ενώ συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τους Καταλανούς να μην σηκώνουν κούπα στο «Μπερναμπέου» από το 1968.

Το ξεκίνημα του αγώνα δεν θα μπορούσε να το έχει φανταστεί ούτε ο Μουρίνιο. Η Ρεάλ πίεσε την Μπαρτσελόνα και από νωρίς έδειξε μία άνεση στο να βγάζει φάσεις. Μόλις στο 7' ο Ιγουαΐν νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Βαλδές, όμως στο 11' μετά από απομάκρυνση του Πέπε, ο Μασεράνο έκανε τσαφ και ο Αργεντινός δεν αστόχησε για το 1-0. Το γκολ έδωσε έξτρα ώθηση στους ήδη ορεξάτους Μερένγκες και στο 19' μετά από νέο γέμισμα από την άμυνα ήρθε και το δεύτερο. Ο Ρονάλντο τσίμπησε τη μπάλα με μαγικό τακουνάκι από τον Πικέ και παρότι καθυστέρησε και έφυγε πλάγια νίκησε τον Βαλδές για το 2-0 κάνοντας το πάρτι να ανάψει για τα καλά στο «Μπερναμπέου». Αυτό ήταν το 5 γκολ στα τελευταία 5 clasico για τον 27χρονο.

8 τα γκολ του Κριστιάνο κόντρα στη Μπαρτσελόνα (2 πρωτάθλημα, 3 Κύπελλο, 3 Σούπερ Καπ).

Η εικόνα της Μπαρτσελόνα δεν ήταν... Μπαρτσελόνα, με την άμυνα να έχει ένα επιπλέον πρόβλημα αφού ο Ντάνι Αλβες υπέστη τελευταία στιγμή μυικό τραυματισμό και δεν ξεκίνησε (μπήκε ο Αλμπα). Από την άλλη, η Ρεάλ σε κάθε της προσπάθεια έφτανε κοντά στο γκολ και αυτό έγινε και στο 22' με τον CR7 να χάνει την ευκαιρία για το 3-0! Στο 28' τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα για τους Μπλαουγκράνα αφού ο Αντριάνο ανέτρεψε σαν τελευταίος παίκτης τον Ρονάλντο και σωστά πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Χαρακτηριστικό της πίεσης και της κυριαρχίας της Ρεάλ στο πρώτο μέρος είναι ότι η Μπάρτσα έκανε την πρώτη της προσπάθεια στο 37' με σέντρα-σουτ του Ινιέστα που πέρασε άουτ, ενώ το πρώτο μέρος είχε περισσότερες επιτυχημένες πάσες για τους Μαδριλένους, κάτι που δεν συμβαίνει... ποτέ. Για αυτές τις καταστάσεις όμως υπάρχουν οι μεγάλοι παίκτες και ο Λέο Μέσι είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών. Ο Αργεντινός με τηλεκατευθυνόμενη εκτέλεση στο 45' έβαλε για τα καλά την Μπαρτσελόνα στο κόλπο, πετυχαίνοντας το πρώτο Μπλαουγκράνα φάουλ σε clasico από το 2005 για το 2-1.

Ο Μέσι με 15 γκολ στα ντέρμπι έφτασε τον Ραούλ και μπροστά του έχει μόνο τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο (18). Ο Αργεντινός με τα 8 γκολ του στο «Μπερναμπέου» είναι ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπάρτσα στην έδρα της Ρεάλ.

Η επανάληψη δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο μέρος στο οποίο η Ρεάλ είχε βάλει την σφραγίδα της. Η ομάδα του Μουρίνιο, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, έδωσε την πρωτοβουλία στην Μπαρτσελόνα και προτίμησε να καλύψει χώρους και να ψάξει αντεπιθέσεις. Μέχρι το 62' οι Καταλανοί κυκλοφορούσαν τη μπάλα, όμως σε εκείνο το σημείο φαίνεται πως «κοίμησαν» την Ρεάλ με το passing game και βρέθηκαν κοντά στο 2-2 όταν μετά από μακρινή πάσα του Μασεράνο ο Πέδρο έκανε τέλειο κοντρόλ, όμως ο «Αγιος Ικερ» ήταν εκεί για να κάνει το «θαύμα» του. Τρία λεπτά μετά, ο Πεδρίτο πήγε να κάνει ξανά τη ζημιά, αφού άφησε πίσω τον Ράμος, όμως ο Κασγίας είπε και πάλι «όχι».

Η Ρεάλ φάνηκε για πρώτη φορά στο 69' και μάλιστα με έναν παίκτη που δεν ειδικεύεται στο να βάζει γκολ. Ο Κεντίρα έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια, κάλυψε μεγάλη απόσταση, βρέθηκε μόνος με τον Βαλδές, όμως ο Καταλανός τον νίκησε. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ντεμπούτο για τις δύο ομάδες έκαναν Μόντριτς και Σονγκ, ενώ από πλευράς Μπαρτσελόνα εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Τίτο Βιλανόβα δεν προσπάθησε να «κλέψει» τον αγώνα στο τέλος καθώς δεν ρίσκαρε βάζοντας κάποιον επιθετικό στο παιχνίδι.

Οι Μερένγκες βρέθηκαν κοντά στο να κλειδώσουν τον αγώνα με τον Ιγουαΐν να πλασάρει στο δοκάρι (80') και τον Μόντριτς (91') να αστοχεί από κοντά και λίγο έλλειψε να το πληρώσουν, αφού στο 92' και το 93', Μοντόγια και Μέσι αντίστοιχα, καρδιοχτύπησαν το «Μπερναμπέου» που τελικά πανηγύρισε έναν ακόμα τίτλο.

Οι συνθέσεις

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο):
Κασίγιας, Αρμπελόα, Μαρσέλο, Πέπε, Ράμος, Κεντίρα, Αλόνσο, Οζίλ (83' Μόντριτς), Ντι Μαρία (79' Καγιεχόν), Ρονάλντο, Ιγουαΐν (82' Μπενζεμά).

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλδές, Αντριάνο, Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Μπουσκέτς (75' Μπουσκέτς), Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (82' Τέγιο), Αλέξις (32' Μοντόγια), Μέσι.

Διαιτητής: Ματέου Λαόθ (Βαλένθια)

 

LA LIGA Τελευταία Νέα