Όλη η αλήθεια για το deal της Ζενίτ!

Αντώνης Καλκαβούρας
Όλη η αλήθεια για το deal της Ζενίτ!

bet365

Το gazzetta.gr ρίχνει φως στις ενέργειες της ρωσικής ομάδας για να αποκτήσει τον Κυριάκο Παπαδόπουλο από την Σάλκε. Ποια η σχέση του Μπρούνο Άλβες, του Χουλκ αλλά και της χορηγού εταιρίας Gazprom...

Όταν πριν από δύο καλοκαίρια, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έφευγε από τον Πειραιά με προορισμό τον Γκελζενκίρχεν, λίγοι μπορούσαν να προβλέψουν την αλματώδη πρόοδο που θα γνώριζε μέσα σε δυο χρόνια!

Από αναπληρωματικός στον Ολυμπιακό, ο 20χρονος κεντρικός αμυντικός, δεν αποτελεί απλά βασικό αναντικατάστατο στέλεχος της Σάλκε και της Εθνικής ομάδας, αλλά πλέον είναι και περιζήτητος ανά την ποδοσφαιρική Ευρώπη.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Euro και το έντονο ενδιαφέρον που έδειξε γι' αυτόν η Μίλαν, βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Σάλκε και της Ζενίτ που αν ευθωδούν, θα προκύψει η ακριβότερη μεταγραφή έλληνα ποδοσφαιριστή όλων των εποχών...

Η γερμανική εφημερίδα “Bild” αποκάλυψε σήμερα ότι η μετεγγραφή μπορεί να “κλείσει” στα 20 εκατομμύρια Ευρω και ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το θέμα, μίλησε στο gazzetta.gr και άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης...

«Είναι πολλά τα λεφτά...»

«O Γερμανός τεχνικός διευθυντής της Ζενίτ, Ντίτμαρ Μπεϊερσντόρφερ, επικοινώνησε με την διοίκηση της Σάλκε και κατέθεσε επίσημη προσφορά 15 εκατομμυρίων Ευρώ για την αγορά του 20χρονου παίκτη.

Τόσο ο προπονητής, Χουμπ Στέεφενς, όσο και ο πρόεδρος του συλλόγου, έχουν σε τεράστια εκτίμηση τον Έλληνα ποδοσφαιριστή και ευθύς εξαρχής δεν ήθελαν να τον παραχωρήσουν, γι' αυτό άλλωστε και αρνήθηκαν την πρόσφατη προσφορά της Μίλαν, έναντι 12 εκατομμυρίων Ευρώ.

Ωστόσο, όταν τα νούμερα φτάνουν τόσο ψηλά και ειδικότερα αν η Ζενίτ αποφασίσει να επανέλθει με μία πρόταση που θα αγγίξει τα 20 εκατμμύρια Ευρώ, τότε θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αρνηθούν. Πολύ απλά γιατί τότε, θα πρόκειται για επιχειρηματική συμφωνία που θα αποφέρει τουλάχιστον 15 εκατομμύρια Ευρώ καθαρά στο ταμείο της ομάδας, αν υπολογίσουμε ότι τα υπόλοιπα πέντε θα δαπανηθούν για την αγορά του ενός ποιοτικού αντικαταστάτη του...», σχολίασε ο Γερμανός συνάδελφος, Χέϊκο Ντίντερερ.

«Η εταιρία Gazprom είναι χορηγός και των δύο!»

Το gazzetta.gr έψαξε το θέμα και από Ρωσία... πλευρά, με τον ανταποκριτή της ρωσικής εφημερίδας “Sovietski Sport” στην Αγία Πετρούπολη, Ιγκόρ Μπορούνοφ, που αποδείχθηκε άκρως ενημερωμένος για το θέμα.

«Ο Ιταλός προπονητής της Ζενίτ, Λουτσιάνο Σπαλέτι είναι μεγάλος θαυμαστής του Παπαδόπουλου και ο Γερμανός νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας, αξιοποίησε τις γνωριμίες του στην πατρίδα του, έτσι ώστε να ελέγξει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μίας τέτοιας μετεγγραφής.

Από τον τρόπο με τον οποία αρνήθηκε η Σάλκε να παραχωρήσει τον παίκτη, ήταν προφανές ότι δεν θα πει “όχι” αν η Ζενίτ αυξήσει την προσφορά της. Αν σ' αυτά που σας λέω συνυπολογίσετε το γεγονός ότι η εταιρία-κολοσσός Gazprom που βρίσκεται πίσω από την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης, ανήκει στους χορηγούς της Σάλκε, θα καταλάβετε ότι το deal διόλου απίθανο δεν πρέπει να θεωρείται...», μας είπε αρχικά ο Ρώσος δημοσιογράφος και συνέχισε:

Ο Χουλκ, ο Άλβεζ και ο... Κυριάκος!

«Ο Σπαλέτι ζήτησε την απόκτηση ενός επιθετικού κι ενός αμυντικού και με δεδομένο ότι στα γραφεία της Ζενίτ φτάνουν συνεχώς προτάσεις για την παραχώρηση του Πορτογάλου σέντερ-μπακ, Μπρούνο Άλβεζ, είναι πιθανό να προκύψει μία ανταλλαγή με την Πόρτο, σύμφωνα με την οποία η ρωσική ομάδα θα αποκτήσει τον 26χρονο Βραζιλιάνο επιθετικό Χουλκ και θα παραχωρήσει τον Άλβεζ.

Σε μία τέτοια περίπτωση, θα ανοίξει ο δρόμος για το deal της Ζενίτ με την Σάλκε για τον Παπαδόπουλο και τότε τα χρήματα δεν θα αποτελέσουν τροχοπέδη.

Μοναδικό εμπόδιο είναι χρόνος που απομένει, καθώς η προθεσμία για την απόκτηση των μη ελεύθερων παικτών (για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής και στο Champions League), λήγει την προσεχή Παρασκευή.», κατέληξε ο έμπειρος Ρώσος αθλητικός συντάκτης που καλύπτει πολύ στενά το ρεπορτάζ της πρωταθλήτριας Ρωσίας.

 

PREMIER LEAGUE ΡΩΣΙΑΣ Τελευταία Νέα