Με το δεξί η Γιούβε
Στο Τορίνο το ματς άρχισε και διεξήχθη κάτω από συνεχή βροχή αλλά αυτό δεν επηρέασε τους Μπιανκονέρι, που χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρντ απόδοσης πήραν το πρώτο τρίποντο της σεζόν. Στο πρώτο ημίωρο η Πάρμα προβλημάτιζε τη Γιουβέντους αλλά κάπου εκεί οι πρωταθλητές ανέβασαν ρυθμό και έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο πιέζοντας για το γκολ.
Είχαν μεγάλη ευκαιρία να το πετύχουν στο 33', όταν διαιτητής και βοηθός τα έκαναν... μαντάρα από το πουθενά. Μετά από μια κόντρα που έγινε, η μπάλα κατέληξε στον Λιχτστάινερ που ήταν σε θέση οφσάιντ αλλά ο βοηθός δεν σήκωσε το σημαιάκι και στην εξέλιξη της φάσης δόθηκε πέναλτι καθώς τον ανέτρεψε ο Μιράντε. Πέναλτι υπήρχε αλλά η φάση θα έπρεπε να σταματήσει στο οφσάιντ. Τουλάχιστον η Πάρμα δεν το πλήρωσε αυτό καθώς ο Βιντάλ νικήθηκε από τον Μιράντε στην εκτέλεση και το 0-0 παρέμεινε.
Στο δεύτερο 45λεπτο η Γιούβε μπήκε αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς και έχασε άμεσα δύο ευκαιρίες με τους Βιντάλ και Βούτσινιτς. Ειδικά αυτή του Μαυροβούνιου ήταν ανεπανάληπτη καθώς βρέθηκε τετ α τετ αλλά προτίμησε να πλασάρει αντί να στρώσει στον Μαρκίζιο που ήταν φάτσα με τα δίχτυα. Μικρό το κακό καθώς στο 55' ο Ασαμόα έκανε ωραία ενέργεια από αριστερά και γύρισε την μπάλα στο σωστό σημείο, για να κάνει κίνηση ο Λιχτστάινερ και να ανοίξει το σκορ, όπως είχε γίνει και πέρυσι στην πρεμιέρα της Γιουβέντους με την Πάρμα!
Ο Ρομπέρτο Ντοναντόνι έριξε στο ματς τον Νίνη για την Πάρμα αλλά στο 58' ουσιαστικά το παιχνίδι κρίθηκε. Εκτέλεση φάουλ του Πίρλο, ο Μιράντε μπήκε μέσα από τη γραμμή αλλά αν πήρε και την μπάλα μαζί του είναι άγνωστο... Οσα ριπλέι κι αν έδειξαν οι Ιταλοί δεν ξεκαθαρίζουν τη φάση καθώς το σώμα του τερματοφύλακα καλύπτει την μπάλα αλλά ο βοηθός που είναι -από φέτος- δίπλα από την εστία έδειξε σέντρα.
Το 2-0 έδινε το τρίποντο στους Μπιανκονέρι, που είχαν φάσεις για να ανεβάσουν κι άλλο τον δείκτη του σκορ αλλά ο επιθετικός που θέλουν δεν έχει έρθει ακόμη. Γκολ θα μπορούσε να βάλει και η Πάρμα αλλά ο Στοράρι έκανε ωραία διπλή απόκρουση στα τελευταία λεπτά σε σουτ των Νίνη και Γκόμπι.
Μοναδικό αρνητικό για τη Γιουβέντους ο τραυματισμός του Τζιοβίνκο στο τέλος, που έφυγε αμέσως για τα αποδυτήρια με φορείο...
Ο Γιόβετιτς έφτιαξε τους Βιόλα
Πρεμιέρα στο Καμπιονάτο με τη Φιορεντίνα να κάνει την ανατροπή (2-1) στις καθυστερήσεις κόντρα στην Ουντινέζε. Στο «Αρτέμιο Φράνκι» οι νέοι Βιόλα του Μοντέλα ήταν εξαιρετικοί και δικαίως πήραν το πρώτο «τρίποντο» της σεζόν. Πίεσαν όσο δεν πάει την Ουντινέζε που παρατάχθηκε με οκτώ αλλαγές σε σχέση με την 11άδα που κατέβασαν στα play off του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μπράγκα (φυσικά για να ξεκουραστούν ενόψει της ρεβάνς).
Και όμως κόντρα στη ροή του αγώνα (28') ο Μαϊκοσουέλ έβαλε μπροστά τους Φριουλάνι. Ο Βραζιλιάνος που αποκτήθηκε από τη Μποταφόγκο, σκόραρε στην πρώτη συμμετοχή του ως βασικός και στην πρώτη επιθετική προσπάθεια του, δείχνοντας γιατί στην πατρίδα του τον αποκαλούν «o' mago». Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες έως το 67'. Τότε ανέλαβε να καθαρίσει ο Στέβαν Γιόβετιτς. Αρχικά ισοφάρισε και στις καθυστερήσεις με μαγική ενέργεια από αριστερά γύρισε το ματς. Η Φιορεντίνα θα μπορούσε να έχει κάνει το 2-1 λίγο νωρίτερα (88'), όταν ο Πασκουάλ σημάδεψε με απ' ευθείας φάουλ τη συμβολή των δοκαριών.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
Σάββατο (25/8)
Φιορεντίνα-Ουντινέζε 2-1 (67',91' Γιόβετιτς-28' Μαϊκοσουέλ)
Γιουβέντους-Πάρμα 2-0 (55' Λιχτστάινερ, 58' Πίρλο)
Κυριακή (26/8)
Μίλαν-Σαμπντόρια (19:00)
Ρόμα-Κατάνια (21:45)
Αταλάντα-Λάτσιο (21:45)
Κιέβο-Μπολόνια (21:45)
Τζένοα-Κάλιαρι (21:45)
Παλέρμο-Νάπολι (21:45)
Πεσκάρα-Ιντερ (21:45)
Σιένα-Τορίνο (21:45)
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
