Κλασικό... Clásico! (vids)

Gazzetta team
Κλασικό... Clásico! (vids)

bet365

Ματσάρα, πέντε γκολ (3-2), μαγεία,, ξύλο, λάθη, γκρίνια για τη διαιτησία, Κριστιάνο-Μέσι και ένας επαναληπτικός φωτιά. Απλά ακόμα ένα σούπερ Μπάρτσα-Ρεάλ!

Είναι κρίμα στο γήπεδο να παίζουν αυτοί οι παικταράδες των τόσων εκατομμυρίων και να κλέβει- εν μέρει- την παράσταση κάποιος Κλος Γκόμεθ. Σε πολύ κακή βραδιά ο Ισπανός διαιτητής επηρέασε το αποτέλεσμα με δύο λάθος υποδείξεις, μία εις βάρος κάθε ομάδας!

Στο Α' μέρος ξυνόσουν από βαρεμάρα. Μονοτονία και... ανία. Μόνο clasico δεν έβλεπες. Δύο φάσεις όλες κι όλες από τον Μέσι και μία Ρεάλ που βολευόταν με το μόλις 24% που ήταν η ταπεινή κατοχή της. Η Μπάρτσα φλύαρη με το δικό της 76%. Σα να έπαιζαν οι φλύαροι με τους... μουγκούς ένα πράμα!

Και ξεκίνησε η επανάληψη. Με το καλημέρα ένιωσες σα να διακτινίστηκες. Αλλο ματς. Απόλαυση. Με λάθη διαιτητικά, αγωνιστικά και υπέροχες ενέργειες. Ηταν δηλαδή το Μπαρτσελόνα-Ρεάλ που σε ένα 45λεπτο έληξε 3-2! Ουσιαστικά υπήρξε επανεκκίνηση του clasico στο 54' Τότε που ο Αρμπελόα έκανε πέναλτι στον Αλέξις Σάντσες. Ο διαιτητής δεν το έδωσε και στη συνέχεια της φάσης η Ρεάλ σκόραρε κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο Μεσούτ Οζίλ εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο με πολύ δύσκολη, δυνατή κεφαλιά κάρφωσε τον Βίκτορ Βαλδές.

Οι παίκτες της Μπάρτσα γκρινιάζοντας πήγαν στη σέντρα. Και χωρίς να το καταλάβει κανείς, ισοφάρισαν. Βασικά αυτοί που σίγουρα δεν έπιασαν τη φάση ήταν και πάλι ο διαιτητής και ο βοηθός του, μιας και ο Πέδρο που υποδέχτηκε με ωραίο κοντρόλ τη μπαλιά του Χαβιέρ Μσεράνο και πλάσαρε τον Ικερ Κασίγιας, ήταν οφσάιντ. Ετσι λοιπόν έγινε το 1-1 με λάθη εναντίον λαθών.

Στη συνέχεια λοιπόν ο Κλος Γκόμεθ αποφάσισε να αφήσει τη Μπάρτσα και τη Ρεάλ να παίξουν χωρίς αυτόν. Βέβαια το Momentum ήταν πλέον με τους γηπεδούχους που πήραν αμέσως τα πάνω τους, με τον Αντρές Ινιέστα να αναλαμβάνει καθήκοντα... υδραυλικού. Στο 70' έκανε μία απίθανη προσποίηση στον Σέρχιο Ράμος και ο τελευταίος τον ανέτρεψε εντός περιοχής. Πέναλτι! Η πρώτη σωστή υπόδειξη. Ο Μέσι εκτέλεσε εύστοχα, έβαλε το 14ό γκολ του στον Κασίγιας και σταμάτησε το σερί των τριών ντέρμπι χωρίς γκολ.

Στο 78' ο Ινιέστα έσπασε τη μέση σε τρεις αντιπάλους, σέρβιρε την τέλεια στιγμή στον Τσάβι και ο αρχηγός πλάσαρε χαλαρά τον φίλο του Κασίγιας. Και εκεί που οι φίλοι των Μπλαουγκράνα ονειρεύονταν το σήκωμα της κούπας στο «Μπερναμπέου», ήρθε η απίστευτη γκάφα του Βαλδές να τους κόψει το τραγούδι. Χωρίς να καταλάβει κανείς πως κόλησε το μυαλό του, πήγε να ντριμπλάρει τον Ντι Μαρία. Ο Αργεντινός του πήρε τη μπάλα και έβαλε το ποιο εύκολο γκολ της καριέρας του, θέτοντας ξανά υπό αμφισβήτηση το ποιος θα είναι στο φινάλε ο σούπερ πρωταθλητής.

* Ηταν το πρώτο clasico από το 1997 που δεν μπήκε γκολ στο πρώτο 15λεπτο (Ραούλ στο 42') και το πρώτο από το 1961 που μπήκαν πέντε γκολ στην επανάληψη!

* Ο Ρονάλντο σκόραρε για τέταρτο σερί ντέρμπι (κανείς άλλος δεν το έχει κάνει ποτέ) και για τέταρτο σερί στο «Καμπ Νόου»!

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βαλδές, Αλβες, Πικέ, Μασεράνο, Αντριάνο, Μπουσκέτς, Τσάβι (83' Φάμπρεγας), Ινιέστα, Πέδρο (87' Αλμπα), Σάντσες (72' Τέγιο), Μέσι.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Ράμος, Αλμπιόλ, Κοεντράο, Αλόνσο, Κεντίρα, Οζίλ (82' Μαρσέλο), Καγιεχόν (66' Ντι Μαρία), Ρονάλντο, Μπενζεμά (61' Ιγουαΐν).

Διαιτητής: Κλος Γκόμεθ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα