Επιστροφή… γιορτή

Γιώργος Καραμάνος
Επιστροφή… γιορτή

bet365

Επειτα από απουσία ενός χρόνου η Λα Κορούνια επέστρεψε στην Πριμέρα με τον καλύτερο τρόπο, επικρατώντας 2-0 της κακής Οσασούνα.

Το απρόσμενο στοιχεί του αγώνα είχε να κάνει με την Οσασούνα. Η ομάδα της Παμπλόνα δεν έχανε σε πρεμιέρα εκτός έδρας από το 1959! Το γεγονός όμως ήταν άλλο: η επιστροφή της Λα Κορούνια στα σαλόνια, έπειτα από απουσία ενός έτους. Αφού λοιπόν οι Γαλιθιάνοι έκαναν ρεκόρ συγκομιδής πόντων πέρσι, αποδεικνύοντας πως η Σεγούντα δεν είναι για τα… μούτρα τους, γύρισαν δυναμικά.

Βέβαια για να νικήσουν την Οσασούνα χρειάστηκε και η βοήθεια του αντίπαλου τερματοφύλακα. Στο 52’ η προσπάθεια του Ρίκι χτύπησε στο δοκάρι και ουσιαστικά ο Φερνάντεθ ήταν εκείνος που άθελα του έσπρωξε τη μπάλα εντός της εστίας του. Αυτό δεν ήταν και το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, μιας και στην τελευταία φάση ο Νέλσον Ολιβέιρα έκανε σεφτέ στην Ισπανία με εντυπωσιακή λόμπα.

Η Ντέπορ βέβαια ήταν πολύ καλύτερη και θα μπορούσε να έχει σκοράρει νωρίτερα, αλλά στο 6’ ο Πίτσι είδε το σουτ του να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Ρίκι εκτέλεσε πέναλτι και επίσης σημάδεψε το δοκάρι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα