Ένας χρόνος Φάμπρεγας! (vids)

Ένας χρόνος Φάμπρεγας! (vids)

Θάνος Σαρρής
Ένας χρόνος Φάμπρεγας! (vids)

bet365

Σαν σήμερα πριν από ένα χρόνο η Μπαρτσελόνα έβαζε στη μηχανή της ένα ακόμα σημαντικό «γρανάζι». Ο λόγος για τον Σεσκ Φάμπρεγας και το gazzetta.gr παρουσιάζει πως έχει εξελίξει το παιχνίδι του στην Καταλονία!

Ήταν στις 15 Αυγούστου του 2011 όταν το όνειρο του Σεσκ για επιστροφή στην πρωτεύουσα της Καταλονίας γινόταν πραγματικότητα, κάτι που φυσικά δεν περνά απαρατήρητο από την επίσημη ιστοσελίδα του Φάμπρεγας, στην οποία αναφέρεται η... επέτειος! Προϊόν της περίφημης Μασία, στην οποία εντάχθηκε πιτσιρικάς από τη Ματαρό, ο Σεσκ ανέπτυξε πολλά από τα χαρακτηριστικά του δίπλα στον Αρσέν Βενγκέρ, καθιερώθηκε σε υψηλό επίπεδο στην Άρσεναλ και επέστρεψε στη Βαρκελώνη για να... τελειοποιηθεί.

Αποτέλεσε τη δεύτερη περσινή μεταγραφή μετά τον Αλέξις Σάντσες και στην επίσημη παρουσίασή του είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 30.000 οπαδοί για να τον καλωσορίσουν στο «σπίτι» του. Ο ίδιος χαρακτήρισε την πρόκληση που του παρουσιαζόταν ως τη μεγαλύτερη της καριέρας του.

Το ξεκίνημά του ήταν εξαιρετικό, κατακτώντας το ισπανικό και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ. Σκόραρε στο πρώτο ματς με την Ρεάλ Μαδρίτης για την εγχώρια κούπα και απέναντι στην Πόρτο στο Μονακό για την ευρωπαϊκή. Ο Γκουαρδιόλα τον απελευθέρωσε. Στο πρώτο μισό της χρονιάς σκόραρε ανελλιπώς και είχε φτάσει να έχει περισσότερα γκολ και από επιθετικούς.

Τον Νοέμβριο, η συχνότητά του ήταν ένα γκολ κάθε 117 λεπτά, περισσότερα από κάθε άλλο μέσο στην Πριμέρα. Απέναντι στην Μπιλμπάο στον πρώτο γύρο έπαιξε σαν επιθετικός, κάτι που παρεξένεψε πολλούς, αλλά πλέον ο ρόλος του είχε αναβαθμιστεί και το επανέλαβε μέσα στο χρονιά. Αγωνίστηκε αρκετές φορές και ως false 9, δείχνοντας ότι μπορεί να προσφέρει πολλά. Κατέκτησε με τη Μπάρτσα και το Παγκόσμιο Συλλόγων, σκοράροντας στον τελικό με τη Σάντος (4-0) και τελείωσε τον πρώτο γύρο ως δεύτερος σκόρερ της ομάδας του.

Αν και οι επιδόσεις του όσον αφορά το σκοράρισμα μειώθηκαν στο δεύτερο μισό της χρονιάς, συνέχισε να βοηθάει πολύ στο επιθετικό κομμάτι, είτε σαν κρυφός επιθετικός είτε σαν προωθημένος μέσος, ο οποίος βοηθούσε στο tiki taka, αλλά και στα μαρκαρίσματα. Χαρακτηριστικά, ξεκίνησε 11 φορές ως κεντρικός χαφ, οκτώ στα αριστερά της επίθεσης, τέσσερις στα δεξιά και τέσσερις στο κέντρο της επίθεσης. Τρεις φορές κλήθηκε να παίξει πίσω από τον επιθετικό, δύο στα αριστερά της μεσαίας γραμμής και μία στα αριστερά! Τελείωσε τη χρονιά με 15 γκολ σε 48 ματς (Σε όλες τις διοργανώσεις) και κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας, έχασε όμως το Πρωτάθλημα.



Το καλοκαίρι, διαδραμάτισε το δικό του ρόλο στην πορεία της Ισπανίας μέχρι την κατάκτηση του Euro 2012. Στο χρόνο αυτό, ο Σεσκ δείχνει να έχει εξελίξει το παιχνίδι του, σε μία ομάδα που του ταιριάζει γάντι και λατρεύει να αγωνίζεται για αυτήν. Ο Τίτο Βιλανόβα τον γνωρίζει πολύ καλά και αναμένεται να έχει σημαντικότατο ρόλο και τη φετινή χρονιά.

Ο Φάμπρεγας τη χρονιά που πέρασε στις σημαντικές διοργανώσεις:

Διοργάνωση

Συμμετοχές

Γκολ

Ασίστ

Σουτ ανά ματς

Ποσοστό επιτυχίας στις πάσες

Λα Λίγκα

23 (5)

9

8

1,6

86.9%

Τσάμπιονς Λιγκ

7 (2)

1

3

1,1

89.5%

Euro 2012

3 (3)

2

1

1,5

85,8&

 

LA LIGA Τελευταία Νέα