ΠΑΟ... για πολλά λεφτά!

ΠΑΟ... για πολλά λεφτά!

Νίκος Αθανασίου
ΠΑΟ... για πολλά λεφτά!

bet365

Η χρονιά... σώζεται! Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις «ευρωνίκες», κέρδισε 2-0 την Μάδεργουελ στην Σκωτία, έκανε τυπική την ρεβάνς και γεμίζει τα ταμεία με λεφτά και... οξυγόνο!

Με τη δοκιμασμένη «συνταγή»

Το 4-2-3-1 δούλεψε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας ο Ζεσουάλδο Φερέιρα και αυτή την διάταξη προτίμησε, όπως ήταν λογικό, για την πρώτη αναμέτρηση κόντρα στην Μάδεργουελ.

Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και ο Μπουμσόνγκ με τον Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο και Μαρίνος τα αμυντικά χαφ, αριστερό «φτερό» ο Σισοκό, δεξί ο Ζέκα, σε ελεύθερο ρόλο ο Χριστοδουλόπουλος και στην κορυφή της επίθεσης ο Τοτσέ. Η τριάδα πίσω από τον Ισπανό φορ εναλλασσόταν έπειτα από εντολή του Πορτογάλου τεχνικού κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Αφεντικό με το... καλημέρα!

Ότι ο Παναθηναϊκός ήταν το απόλυτο φαβορί ήταν γνωστό. Αυτό, όμως, έπρεπε να το δείξει μέσα στο γήπεδο. Εξάλλου καμία πρόκριση δεν έρχεται με την φανέλα και το περυσινό πάθημα με τον διπλό αποκλεισμό είναι ακόμη νωπό. Στον αγωνιστικό χώρο του «FIR park» η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Μάδεργουελ, με εξαίρεση μοναχά ένα δεκάλεπτο(20'-30'), για το ποιος είναι το αφεντικό σε αυτό το ζευγάρι.

Η γκολάρα του Μπουμσόνγκ στο 14' με... μαγικό άγγιγμα-τακουνιά έπειτα από το ιδανικό χτύπημα φάουλ του Λάζαρου ήταν απλά η επιβεβαίωση και στον πίνακα του σκορ για την «πράσινη» ανωτερότητα. Ο Παναθηναϊκός ήταν σαφώς καλύτερος από τους Σκωτσέζους και απειλήθηκε σοβαρά μόνο στο 26' από το «κόψιμο» του Λάσλι και το σουτ που δεν βρήκε στόχο.

Στην συνέχεια κυριάρχησε ξανά στο γήπεδο, έχοντας κατά διαστήματα πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, και θα μπορούσε να είχε βάλει τέλος στη σεμνή τελετή αν ήταν πιο αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Η άμυνα της Μάδεργουελ ήταν ευάλωτη στην πίεση των παικτών του «τριφυλλιού», αρκετές φορές... πελαγοδρομούσε αλλά ο Τοτσέ σε δύο περιπτώσεις τελείωσε άτσαλα τις ιδανικές «ασίστ» από Σισοκό και Βύντρα, σπαταλώντας την ευκαιρία για το 2-0.

«Καθάρισε» με γκολ για σεμινάριο!

Ο Παναθηναϊκός κατέβασε ρυθμό στις μηχανές, έδωσε χώρο στους Σκωτσέζους αλλά δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ίσα-ίσα που αν είχε καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, θα είχε φτάσει πολύ νωρίς στο δεύτερο γκολ που ισοδυναμούσε με... πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι. Ο Φερέιρα έριξε στο παιχνίδι τον Κατσουράνη για να κρατήσει μπάλα αλλά η δεύτερη αλλαγή του Πορτογάλου ήταν και εκείνη που αποδείχθηκε... άσος από το μανίκι!

Το κόρνερ είναι μια πολύ ευκαιρία για γκολ, για εκείνον που αμύνεται αρκεί να μπορεί να χτυπήσει στην κόντρα σαν την... κόμπρα. Στο 74' ο Μαυρίας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, ο Σισοκό μετά την απομάκρυνση «έτρεξε» όλο το γήπεδο και έβγαλε φάτσα με το γκολ τον νεαρό μεσοεπιθετικό. Ο διεθνής άσος... μέτρησε τον αντίπαλο πορτιέρο και με ιδανικό πλάσε-στην πρώτη του επαφή με την μπάλα- έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και τον Παναθηναϊκό στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και μαζί σε μία τεράστια οικονομική ανάσα.

Μάλιστα, το «τριφύλλι» θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο τέρμα στο φινάλε αλλά ο Φορναρόλι που έκανε ντεμπούτο με τα πράσινα αστόχησε μετά από εξαιρετική προσπάθεια του κορυφαίου Σισοκό.

MAN OF THE MATCH: Ο Ιμπραήμ Σισοκό. Ο Ιβοριανός έκανε τεράστιο παιχνίδι, έστω και αν είχε διακυμάνσεις στην απόδοση του. Ταλαιπώρησε αφάνταστα τους αντίπαλους αμυντικούς, δημιούργησε ρήγματα, ήταν δραστήριος και φυσικά κάνει καταπληκτική ενέργεια και ασίστ στο γκολ του Χάρη Μαυρία.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ. Ηγέτης του Παναθηναϊκού στην άμυνα, ηγέτης και συνολικά ο Γάλλος στόπερ. Ο «Μπουμ» έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση, πετυχαίνοντας ένα υπέροχο γκολ με τακουνάκι! Σχεδόν αλάνθαστος αμυντικά, είχε αρκετά κοψίματα και έδινε ηρεμία και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του.

Πολύ καλό παιχνίδι και από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος πιστώνεται την ασίστ ενώ έχει και δύο πολύ καλά σουτ που απείλησαν την αντίπαλη εστία.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αμυντική λειτουργία των Σκωτσέζων. Ο Φερέιρα... φώναζε στην Παιανία για τα προβληματικά μετόπισθεν της Μάδεργουελ και αποδείχθηκε στην πράξη πως είχε πέρα για πέρα δίκιο. Αργές αντιδράσεις, λάθος τοποθετήσεις στο τακτικό κομμάτι. Ο Παναθηναϊκός ήταν... γενναιόδωρος και έχασε αρκετά γκολ, ώστε να ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Χοσέ Τοτσέ. Ο Ισπανός επιθετικός θα μπορούσε να έχει βάλει με δύο γκολ μπροστά τον Παναθηναϊκό πολύ πριν το κάνει ο Μαυρίας. Σπατάλησε, όμως, φάσεις που θα μπορούσε να τελειώσει καλύτερα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα και ακριβοδίκαιη η διαιτησία του Ολλανδού Πολ Βαν Μπέκελ, ο οποίος δεν είχε πρόβλημα να βγάλει... ξεκούραστα την αναμέτρηση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός βρήκε... ταυτότητα και πορτοφόλι στη Σκωτία! Ταυτότητα, την δική του ευρωπαϊκή που πέρυσι έχασε από τον διπλό αποκλεισμό. Πορτοφόλι εκείνο της πρόκρισης που δίνει αυτό το 2-0 κόντρα στην Μάδεργουελ και συνάμα «σίγουρα» 2,1 άμεσα και άλλα 3 από τους ομίλους του Europa League, σε περίπτωση που δεν καταφέρει την υπέρβαση.

Το «τριφύλλι» με κορυφαίους του Σισοκό, Μπουμσόνγκ και Χριστοδουλόπουλο έκανε το καθήκον του. Ήταν ανώτερος από τον αντίπαλο. Το ξέραμε, το έδειξε και μέσα στο γήπεδο. Η ρεβάνς είναι τυπική διαδικασία και ο Παναθηναϊκός μετά την... οικονομική ανάσα που παίρνει μαζί με το εισιτήριο μπορεί να ατενίσει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Μάδεργουελ: Ράντολφ, Χάτσινσον, Ράμσντεν, Χέιτλι, Χάμελ, Χάμφρεϊ, Λάσλεϊ, Λο, Μέρφι, Χίγκντον, Ογιάμα(79' Nτέιλι)

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Βελάσκες, Μαρίνος (67' Κατσουράνης), Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκο, Χριστοδουλόπουλος, Τότσε (75' Μαυρίας)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα