Aυτή είναι η Μάδεργουελ

Aυτή είναι η Μάδεργουελ

Gazzetta team
Aυτή είναι η Μάδεργουελ

bet365

Το gazzetta.gr «ακτινογραφεί» τους Σκωτσέζους, που θα βρεθούν στον δρόμο του Παναθηναϊκού για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι γνωστό ότι το σκοτσέζικο ποδόσφαιρο σταματάει στις Σέλτικ και Ρέιντζερς. Αυτό δεν αποτέλεσε εξαίρεση ούτε την περασμένη σεζόν, με την Μάδεργουελ να τερματίζει στην 3η θέση και να μπαίνει στα προκριματικά του Champions League από το... παράθυρο. Οι Ρέιντζερς ως γνωστόν θα αγωνιστούν στην 4η κατηγορία και η Μάδεργουελ βρίσκεται στο γκρουπ των αντιπάλων του Παναθηναϊκού.

Κάνε εγγραφή στην betfair και πάρε μπόνους έως 200 ευρώ

Από την στιγμή που ο Στιούαρτ ΜακΚολ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τα πράγματα πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, με την Μάδεργουελ να τερματίζει 6η τη σεζόν 2010-11, όταν και έφτασε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου για να ηττηθεί 3-0 από την Σέλτικ και 3η την περσινή. Τελευταίος τίτλος για τους Dossers είναι το Λιγκ Καπ της σεζόν 2004-05, ενώ το μοναδικό πρωτάθλημα στην τροπαιοθήκη τους είναι από τη σεζόν 1931-32... Κλασική σκληροτράχηλη σκοτσέζικη ομάδα, που συμμετέχει για πρώτη φορά στο Champions League στην ιστορία της... Στην κατάταξη της UEFA βρίσκεται στην 181η θέση.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ
Ο Στιούαρτ ΜακΚολ πέρασε όλη του την ποδοσφαιρική καριέρα στην Αγγλία. Ξεκίνησε την προπονητική του από την ομάδα που ξεκίνησε να παίζει και ποδόσφαιρο, την Μπράντφορντ το 2007. Η δουλειά του εκτιμήθηκε, παρά την άσχημη πορεία της ομάδας, που αντιμετώπιζε τεράστια οικονομικά προβλήματα και προς το τέλος 2010 ανέλαβε την Μάδεργουελ. Στην πρώτη του σεζόν κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου (ήττα 3-0 από την Σέλτικ) και να οδηγήσει την ομάδα στα πλέι οφ για την Ευρώπη, με την 6η θέση που κατέκτησε. Πέρυσι, τα πράγματα πήγαν ακόμη καλύτερα, η Μάδεργουελ τερμάτισε στην 3η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ και τελικά εξασφάλισε την συμμετοχή της στα προκριματικά του Champions League.

ΑΣΤΕΡΙ
Ο Τζέιμι Μέρφι μπορεί να είναι μόλις 22 ετών, όμως έχει καταφέρει να παίξει 153 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ και να σκοράρει 24 γκολ! Ο Σκωτσέζος επιθετικός προέρχεται από τις ακαδημίες της Μάδεργουελ και πέρυσι έκανε την πιο μεστή του σεζόν, πετυχαίνοντας 9 γκολ σε 36 παιχνίδια. Προσφέρει πολλά στο παιχνίδι, σπάνια αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, είναι διεθνής με τις μικρές ομάδας της Σκωτίας και σίγουρα είναι από τους κυριότερους λόγους της πορείας της Μάδεργουελ τα τελευταία χρόνια.

ΕΔΡΑ
Το «Φιρ Παρκ Στέιντιουμ» άνοιξε τις θύρες του το 1985 και ανακαινίστηκε το 1995 και πλέον η χωρητικότητά είναι 13.742 θεατές. Συχνά-πυκνά γίνονται αρνητικά σχόλια για τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου και όχι άδικα, καθώς ο χειμώνας είναι βαρύς και πάντα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με το χορτάρι. Η Μάδεργουελ προσπάθησε να χτίσει νέο γήπεδο και να μετακομίσει, καθώς το «Φιρ Παρκ» δεν είναι όσο λειτουργικό θα έπρεπε, όμως τα σχέδια δεν προχώρησαν λόγω κόστους.

ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑΤΙ...
Είναι η πιο αδύναμη από τους πιθανούς αντιπάλους. Ο Παναθηναϊκός ακόμη και στην πιο κακή του ημέρα είναι δεδομένο ότι όχι μόνο είναι το φαβορί, αλλά και η πρόκριση θα πρέπει να θεωρείται κατά μεγάλο βαθμό δεδομένη. Η Μάδεργουελ βρέθηκε στα προκριματικά από το... παράθυρο, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να ενισχυθεί και αναμένεται να αποτελέσει εύκολη... λεία για όποιον την βρει στο δρόμο της.

ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑΤΙ...
Απλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να μην την θέλει... Όπως και οι υπόλοιποι φυσικά.

ΡΟΣΤΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
Ντάρεν Ράντολφ, Λι Χόλις

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Σον Χούτσινσον, Τζόναθαν Πέιτζ, Στίβεν Σόντερς, Στίβι Χάμελ, Τομ Χάτελεϊ, Νίκ Ντέβλιν.

ΜΕΣΟΙ: Κιθ Λάσλεϊ, Στιβ Τζέκινς, Στιούαρτ Κάρσβελ, Νίκι Λόου, Κρις Χόμφρεϊ, Ομάρ Ντάλεϊ.

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μίκαελ Χίγκντον, Τζάμι Μέρφι, Μπομπ ΜακΧαγκ, Χένρικ Οτζάμα.

ΗΡΘΑΝ: -

ΕΦΥΓΑΝ

Τιμ Κλανσί (Χιμπέρνιαν)
Τομ Μπράντλεϊ

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα