ΑΕΚ τουλάχιστον ανταγωνιστική!

ΑΕΚ τουλάχιστον ανταγωνιστική!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ τουλάχιστον ανταγωνιστική!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr πως χρειάζονται ικανοί άνθρωποι για να δημιουργηθεί ένα ικανό ρόστερ στην ΑΕΚ ώστε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική την νέα σεζόν.

Ολο αυτό το διάστημα παρατηρώ έργα, κινήσεις, προσδοκίες και γενικά τις ενέργειες των ιθυνόντων του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ και πραγματικά οφείλω να ομολογήσω πως είμαι μπερδεμένος και τείνω στο να καταλήξω στο εξής συμπέρασμα:

Καλή είναι να βλέπεις την προσπάθεια, καλό είναι να αναγνωρίζεις την εντιμότητα, σωστό να στηρίζεις το δύσκολο εγχείρημα, όμως παρατηρούνται και… ανωμαλίες και αδικαιολόγητα κολλήματα στην προσπάθεια για τη δημιουργία ενός έστω ικανού ρόστερ (δεν γράφω ούτε καν ανταγωνιστικού).

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναφέρω τα περίεργα που διαπιστώνω, θα γράψω ένα – δυο για να μη με κατηγορήσετε ότι αερολογώ, είναι όμως περισσότερα και ελπίζω πως με το καλό όταν τελειώσει θετικά το θέμα της φορολογικής ενημερότητας θα αλλάξουν τα συγκεκριμένα δεδομένα…
Ισως στην πορεία να γίνει πιο σοβαρός αγωνιστικός σχεδιασμός και να μη δοκιμάζονται… καραβιές παικτών (είτε μιλούν ελληνικά είτε όποια άλλη γλώσσα και ζουν στη χώρα μας) χωρίς επί της ουσίας να υπάρχει λόγος να γίνεται κάτι τέτοιο. Διότι αυτό έγινε στα Σπάτα για αρκετό καιρό χάνοντας ουσιαστικό χρόνο. Και εννοείται πως είναι αστείο να κατηγορούνται όσοι προγραμμάτισαν το ταξίδι των δευτερό-τριτων της ΑΕΚ στην Ρουμανία κι έτσι ήρθε η τεσσάρα… Θα έπρεπε να κατηγορούνται εκείνοι που έβγαλαν την αποστολή για το ταξίδι και όχι όσοι φρόντισαν να κλείσουν ένα ταξίδι που αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα εξέλιξης των ακαδημιών σου. Τι να το κάνεις να βλέπεις τα δευτερό-τριτα να παίζουν εντός συνόρων μόνο με τη δεδομένη κατάληξη, δηλαδή τα βήματα προς τα πίσω για τα παιδιά αυτά…

Το πρόβλημα παρουσιάζεται στη στελέχωση του ρόστερ. Φαντάζομαι πως όλοι περιμένουν να κλειδώσει η ΠΑΕ ΑΕΚ πως εξασφάλισε εκ νέου την φορολογική ενημερότητα και έπειτα να προχωρήσουν στη δημιουργία του νέου ρόστερ της ομάδας.

Ωστόσο αν και συνεχίσουμε έτσι στα… τυφλά και όπως κάτσει τα δεδομένα θα είναι άσχημα σε αγωνιστικό επίπεδο για την Ενωση. Και το 2004 τα ποσά που έδωσε για συμβόλαια που η ΑΕΚ ήταν «παιδικά», δεν δαπανήθηκαν χρήματα για την ενίσχυση, ενώ δεν αποκτήθηκε επί της ουσίας ποδοσφαιριστής με αγορά εκείνο το καλοκαίρι από άλλη ομάδα, όμως οι άνθρωποι που στελέχωναν το ποδοσφαιρικό τμήμα κατάφεραν να δημιουργήσουν (και με δανεισμούς παικτών) ένα ισχυρό σύνολο ουσίας, ανταγωνιστικό που έκανε πρωταθλητισμό.

Ευχή όλων φαντάζομαι είμαι κάτι ανάλογο να πετύχει και ο Βασίλης Τσιάρτας και οι συνεργάτες του. Διότι σίγουρα δεν έχει τα… όπλα (σ.σ.: χρήματα) για να πολεμήσει άνετα ο Τσιάρτας, αλλά η πραγματικότητα είναι πως ούτε ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ τα είχε (Αρναρ Γκρέταρσον) αλλά ούτε και ο Ιλια Ιβιτς το 2004…

Μέχρι στιγμής δεν παρατηρείται πλάνο, ή έστω ένας απλός σχεδιασμός – προγραμματισμός στο ποδοσφαιρικό τμήμα και αυτό είναι κάτι που το ‘’μουρμουράνε’’ πολλοί πλέον στα Σπάτα μια και αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα. Μπορεί βέβαια (και πρέπει να σημειωθεί) πριν την έναρξη του βασικού σταδίου προετοιμασίας να ολοκληρωθεί και να γίνει ένα ικανό ρόστερ στην ΑΕΚ, ωστόσο αυτό τούτη τη στιγμή μοιάζει δύσκολο!

Και το… γαμώτο είναι πως δεν υπάρχει πλην του Ολυμπιακού κάποια ομάδα που να διέπει τις καλύτερες στιγμές της ιστορίας της σε οικονομικό επίπεδο. Καμία δεν έχει χρήματα να επενδύσει, όλες πάνε στη λογική του μπαλώματος του ρόστερ: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αρης και όλες οι υπόλοιπες ομάδες δεν είναι σε καλύτερη κατάσταση από την ΑΕΚ, στο ίδιο καζάνι βράζουν ουσιαστικά αν και εφόσον η Ενωση πάρει την φορολογική ενημερότητα κάτι που προανήγγειλε επί της ουσίας ο Δημητρέλος στην κλήρωση της Σούπερ Λίγκας.

Είναι λοιπόν μια ευκαιρία εκκαθάρισης και ορθής επένδυσης για την ΑΕΚ και το ρόστερ της. Όμως θα πρέπει να υπάρχουν και εκείνοι που θα είναι ικανοί για να κάνουν το ρόστερ της ομάδας ικανό, είτε μιλάμε για το πρόσωπο που θα φέρει τους ποδοσφαιριστές στην ΑΕΚ είτε για εκείνον που θα τους εξελίξει και θα τους αναδείξει…

Προσέξτε με και κρατήστε τούτο που θα γράψω: σ’ αυτή τη δύσκολη απ’ όλες τις απόψεις κατάσταση που βιώνει η ΑΕΚ παντοιοτρόπως, αν δεν είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι στις κατάλληλες θέσεις και γίνουν (χωρίς σκοπό, αλλά λόγω ανικανότητας) αγωνιστικά… εγκλήματα τότε η ομάδα μπορεί να απειληθεί με αγωνιστική διάλυση (και όχι εταιρική) και μεταφράστε το εσείς αυτό όπως θέλετε.

Υγ: Σερίφης ε; Μάλιστα… Ωραίο ξεκίνημα!

Υγ2: Οσοι κράζουν, ή βρίζουν για τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ καλό θα είναι να σκέφτονται πως από τη στιγμή που στήριξη και ανταπόκριση από τον κόσμο δεν μπορεί να υπάρξει στο βαθμό που απαιτείται (και λόγω επιλογών) τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος… Κι όταν δεν υπάρχουν και οι ικανοί που γράφω παραπάνω θα υπάρξουν και οι πωλήσεις σε τιμή ΣΟΚ όπως του Μάκου…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...