Με ή χωρίς Σάλπι;

Με ή χωρίς Σάλπι;

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος μέσα από το blog του στο gazzetta.gr, γράφει για την περίπτωση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον ΠΑΟΚ και τα δεδομένα που υπάρχουν.

Θεωρώ δεδομένο ότι το θέμα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη θα απασχολήσει τις επόμενες ημέρες το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ. Είναι λίγο πολύ γνωστό ότι η οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ δεν τις επιτρέπει να διατηρήσει στο ρόστερ της τον υψηλά αμειβόμενο -για τα δεδομένα του Δικεφάλου- Σαλπιγγίδη.

Είναι επίσης γνωστό ότι οι απόψεις της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας σε ότι αφορά την παραμονή του διεθνούς επιθετικού είναι ταυτόσημες. Τόσο ο Βρύζας όσο και οι Δώνης Γεωργιάδης επιθυμούν διακαώς να παραμείνει στην ομάδα ο Σαλπιγγίδης και να αξιοποιηθεί καθώς με το κατάλληλο σύστημα και φυσικά τη δική του θέλησε μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο χρήσιμος στην ομάδα σε σχέση με τα δυο προηγούμενα χρόνια.

Ανοίγω παρένθεση και τοποθετούμαι λέγοντας ότι, -κατά την εκτίμηση μου τουλάχιστον- ο Σαλπιγγίδης δεν αξιοποιήθηκε σωστά από τους προηγούμενους προπονητές. Δεν κατάφεραν όσοι κάθισαν στον πάγκο του ΠΑΟΚ να πάρουν το 100% από τον έμπειρο ποδοσφαιριστή γιατί δεν τον βοήθησαν με τα αγωνιστικά τους πλάνα ή γιατί δεν βρήκαν το «κουμπί» του στον ψυχολογικό τομέα. Κλείνω την παρένθεση.

Με βάση τις δημόσιες αλλά και τις ιδιωτικές τοποθετήσεις του παίκτη σχετικά με το μέλλον της καριέρας του θεωρώ δεδομένο ότι επιθυμία του είναι να παραμείνει στην Τούμπα κι αν αυτό σταθεί δυνατό να ολοκληρώσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ.

Θα σκεφτείτε ότι αφού τον θέλουν η διοίκηση - προπονητής και παράλληλα ο ίδιος θέλει να μείνει στην ομάδα που είναι το πρόβλημα Το πρόβλημα το ξέρετε. Το αναφέρω άλλωστε στην εισαγωγή μου. Είναι αδύνατον για τον ΠΑΟΚ να αντέξει και φέτος το συμβόλαιο του Σαλπιγγίδη. Όταν του το προσέφεραν η οικονομική κατάσταση της χώρας (και της ΠΑΕ εννοείται) ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με τόσα βιώνουμε σήμερα.

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι υπάρχει μόνος ένας τρόπος για να συνεχίσει ο Σαλπιγγίδης να φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Να δεχθεί τη μείωση που προτείνει η ΠΑΕ και μπορεί να τοποθετηθεί κάπου στο 40% των σημερινών του αποδοχών με παράλληλη επέκταση του συμβολαίου του.

Ο Βρύζας θέλει να διατηρήσει τον παίκτη στο ρόστερ της ομάδας και για να βρεθεί η χρυσή τομή δεν του προτείνει απλά μια μείωση αποδοχών αλλά, του δίνει τη δυνατότητα να εισπράξει το ποσό του συμβολαίου σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Το θέμα είναι πως θα τοποθετηθεί ο Σαλπιγγίδης στην πρόταση του ΠΑΟΚ. Αν δεχθεί να μειώσει τις αποδοχές του και να επεκτείνει το συμβόλαιο του ο Δώνης θα τον έχει στη διάθεση του για τα επόμενα δυο χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση ο διεθνής επιθετικός θα αναζητήσει νέα επαγγελματική στέγη και ο Δικέφαλος θα αναζητήσει (θα προκύψει ένα σημαντικό ποσό για τα ταμεία της ΠΑΕ καθώς δεν θα εισπράξει το συμβόλαιο του τρέχοντος έτους) παίκτη που θα αναπληρώσει το κενό του Σαλπιγγίδη.

Η πολύ καλή παρουσία του παίκτη στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουκρανίας και της Πολωνίας προκάλεσε το ενδιαφέρον αρκετών ευρωπαικών ομάδων ωστόσο προτεραιότητα για τον Σαλπιγγίδη δεν είναι να ξενιτευτεί σ΄ αυτή την ηλικία. Είναι δεδομένο ότι προτιμά να μείνει στην Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ αρκεί να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες.

Υ. Γ. Σημειώνω λοιπόν ότι το πρόβλημα του Σαλπιγγίδη δεν είναι μόνο το οικονομικό. Είναι και κάτι άλλο που τον απασχολεί και θα το συζητήσει με την διοίκηση προκειμένου να κινηθούν από κοινού. Εκτιμώντας την κατάσταση θεωρώ ότι αν η διοίκηση καταφέρει να προσεγγίσει -και θα το πετύχει- με τον σωστό τρόπο τον Σαλπιγγίδη θα τον πείσει τελικά να δεχθεί την πρόταση της παρατείνοντας ουσιαστικά την παραμονή του στην ομάδα για την επόμενη διετία. Τουλάχιστον.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.