O ποιοτικός, ο Λάζαρος και ο Μαρίνος!

O ποιοτικός, ο Λάζαρος και ο Μαρίνος!

Gazzetta team
O ποιοτικός, ο Λάζαρος και ο Μαρίνος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει από το Σάλτσμπουργκ για τον στόπερ «μπαλαδόρο» Βελάσκες, τον Χριστοδουλόπουλο στη φυσική του θέση, τον ηγέτη Μπουμσόνγκ και τους «πόντους» του Μαρίνου.

Το 1-0 επί των Καταριανών, που θύμισαν ομάδα ελληνικού πρωταθλήματος από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, ήταν μία καλή «ένεση» ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης, καθώς σε αυτό το επίπεδο δεν μετρά το αποτέλεσμα αλλά τα συμπεράσματα. Τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο.

Απόδειξη ποιότητας και captain «Μπουμ»
Από τις πρώτες προπονήσεις και τα φιλικά είχε φανεί πως ο Μανουέλ Βελάσκες εκτός από αξιόπιστος στόπερ είναι και εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια. Το γκολ και το τελειώμα της φάσης από τον διεθνή κεντρικό αμυντικό είναι απόδειξη της ποιότητας του. Ο τρόπος που «κατεβάζει» την μπάλα και εκτελεί τον αντίπαλο πορτιέρο αυτό δείχνει, είναι πολύ ποιοτικός για την θέση του και έχει ξεκάθαρο προβάδισμα για την θέση δίπλα στον Μπουμσόνγκ. Ο «Μπουμ» στο πρώτο του φιλικό επί αυστριακού εδάφους έδειξε με όλους τους τρόποους ότι θα είναι ηγέτης. Έκανε την διαφορά, έδινε συνεχώς οδηγίες, έστω και αν το παραέκανε μερικές φορές. Μεγάλη υπόθεση για τον Παναθηναϊκό που τον έχει στο ρόστερ του.
Απείλησε από τη φυσική του θέση
Ένα από τα κέρδη ήταν και η εμφάνιση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο Λάζαρος έπαιξε για πρώτη φορά αυτό το καλοκαίρι πίσω από τον επιθετικό, δηλαδή στη φυσική του θέση και έκανε πολύ καλό παιχνίδι, έστω και αν δεν κατάφερε να τελειώσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Δημιούργησε ρήγματα, ήταν εκεί που έπρεπε, είχε 2-3 εντυπωσιακές ατομικές προσπάθειες και «φώναξε» πως στα άκρα χάνει αρκετή από την δεδομένη ποιότητα του.
«Πόντους» και ο Μαρίνος
Στο πλευρό του πάντα καλού Βιτόλο, ο Στέργος Μαρίνος κέρδισε αρκετούς «πόντους»... καταπίνοντας χιλιόμετρα. Πάτησε κάθε σπιθαμή του γηπέδου, κέρδισε μάχες, ήταν σωστός στις μεταβιβάσεις του και έδειξε στον Ζεσουάλδο Φερέιρα πως μπορεί να τον υπολογίζει εκτός από τα δεξιά της άμυνας και στον άξονα.
«Δένει» όλο και καλύτερα
Στην συνολική του εικόνα, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε πάλι την καλή λειτουργία στο πρέσινγκ αλλά και ορθή κυκλοφορία της μπάλας. Απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε με τρία στόπερ στην ευθεία και είχε κενά στις πτέρυγες θα μπορούσε να δημιουργήσει ακόμη περισσότερες φάσεις και φυσικά να τελειώσει πιο νωρίς το παιχνίδι «σκοτώνοντας» τον αντίπαλο.Είναι σε καλό δρόμο αλλά θέλει δουλειά ακόμη και φυσικά την προσθήκη ενός μέσου που θα κάνει διαφορά.
 

Τελευταία Νέα