«Παναθηναϊκός σαν Μπαρτσελόνα»

«Παναθηναϊκός σαν Μπαρτσελόνα»

Gazzetta team
«Παναθηναϊκός σαν Μπαρτσελόνα»

bet365

Ο Χοσέ Τοτσέ τόνισε σε Ισπανούς δημοσιογράφους πως ο Παναθηναϊκός είναι σαν την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ αποθέωσε την ομάδα μπάσκετ του τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα είπε στη «La Opinion de Murcia» για:
-την επιλογή του να έρθει στον Παναθηναϊκό: «Το περασμένο καλοκαίρι είχε λήξει το συμβόλαιό μου με την Καρταχένα. Είχα πολλές προτάσεις από την Ισπανία, αλλά και το εξωτερικό. Η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν πολύ καλή. Είναι μία μεγάλη ομάδα που παίζει πάντα στην Ευρώπη. Αποφάσισα να πάω και νομίζω πως η επιλογή μου ήταν σωστή».

Κάνε εγγραφή στην bwin και πάρε μπόνους 100%

-την προοπτική συμμετοχής στο Champions League: «Είναι δύσκολο να μπεις στους ομίλους του Champions League. Πέρυσι αποκλειστήκαμε στα προκριματικά. Φέτος θα προσπαθήσουμε να προκριθούμε στη διοργάνωση που κάθε παίκτης θέλει να συμμετέχει».

-τις εντυπώσεις του από την Αθήνα: «Η Αθήνα είναι μία πόλη με πολύ κόσμο, μοιάζει με τη Μαδρίτη υπό την έννοια πως έχει τουρίστες, μεσογειακή ατμόσφαιρα, ενώ και το φαγητό μοιάζει με το ισπανικό».

-τη σχέση των Ελλήνων με τον αθλητισμό: «Οι Έλληνες έχουν αθλητική κουλτούρα. Για τους αυτούς το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ είναι μέρος της ζωής τους, το ζουν με πάθος και δεν έχει καμία σχέση αυτό με ό,τι συμβαίνει με το ποδόσφαιρο στην Ισπανία».

-τον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός είναι σαν τη Μπαρτσελόνα ή τη Ρεάλ για την Ελλάδα. Ο κόσμος σε συναντά στο δρόμο και με όσα σου λέει σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα. Η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη κι έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους. Εμείς παίζουμε σε γήπεδο 70.000 θεατών, αλλά στο μπάσκετ η ατμόσφαιρα είναι πιο έντονη με 15.000 θεατές. Είχα πάει σε ένα ματς Ευρωλίγκας και ήταν απίστευτα».

-την κρίση στην Ελλάδα: «Η κρίση επηρεάζει τους πάντες, άλλους περισσότερο κι άλλους λιγότερο. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ κόσμο και αυτή φαίνεται λιγότερο. Η ομάδα έχει έσοδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την τηλεόραση και τα εισιτήρια. Οι ομάδες ειδικά κάτω από την πέμπτη θέση αντιμετωπίζουν πολλά οικονομικά προβλήματα, όπως και στην Ισπανία».

-την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα: «Είχα έρθει στην αρχή σαν ένας άγνωστος παίκτης για να αντικαταστήσω τον Σισέ, που ήταν είδωλο. Πήρα τη φανέλα με το ‘9’, που φορούσε εκείνος. Στην αρχή ήταν δύσκολα, αλλά τελικά όπως τελείωσε η σεζόν είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Πέτυχα 13 γκολ, που δεν είναι κακός αριθμός αν σκεφτείς πως άρχισα τη σεζόν με τραυματισμούς και καθυστέρησα να προσαρμοστώ. Σύντομα προσαρμόστηκα και ελπίζω την ερχόμενη σεζόν να τα πάω καλύτερα, να πετύχω περισσότερα γκολ και να κάνω περισσότερο χαρούμενο τον κόσμο».

-την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Είμαι ευχαριστημένος στον Παναθηναϊκό, έχω συμβόλαιο για άλλα δύο χρόνια και στο διάστημα αυτό μπορούν να συμβούν πολλά. Ελπίζω κάποια στιγμή να επιστρέψω στην Ισπανία και να παίξω στην πρώτη κατηγορία. Πιστεύω πως πλέον είμαι πιο ώριμος. Η εμπειρία στην Ελλάδα άλλαξε τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο. Εδώ είναι διαφορετικό και συν τοις άλλους επειδή δεν μπορώ να καταλάβω τι λέγεται στα ΜΜΕ, είμαι πιο ήσυχος. Δεν ξέρω αν με επικρίνουν ή με κολακεύουν. Έτσι είμαι αφοσιωμένος στο παιχνίδι και απολαμβάνω την εμπειρία, που για μένα είναι πολύ θετική».

-τη σχέση του με την ελληνική γλώσσα: «Χρησιμοποιώ περισσότερο τα αγγλικά, γιατί το 80% των ανθρώπων στην Αθήνα μιλούν αγγλικά. Το ίδιο και στα αποδυτήρια. Από τα ελληνικά έχω μάθει κάποιες λέξεις που αφορούν τα βασικά του ποδοσφαίρου».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα